Trenutno čitaš
Savjeti za njegu stopala kod kuće

Savjeti za njegu stopala kod kuće

Gloria prirodna kozmetika - Baby linija
Gloria prirodna kozmetika - Baby linija

Nakon duge zime dolaze nam topliji dani i vrijeme kada ćemo iskočiti iz debelih čarapa i čizama u sandale i pokazati bosa stopala. Da bi bezbrižno i u punom sjaju pokazali stopala potrebno im je posvetiti njegu, a mi donosimo nekoliko savjeta i trikova za svakodnevnu njegu stopala kod kuće. 

Svoj kućni tretman stopala započni njihovim pranjem adekvatnim sapunom i vodom. Zatim potopi stopala u toploj vodi sa malo epsomske soli oko 15 minuta.

savjeti za njegu stopala
Foto: Unsplash

Kao i koža na licu ili dekolteu tako će se i koža na stopalima preporoditi nakon kvalitetnog piling tretmana kojim ćeš zagladati svoja stopala i učiniti ih nježnim. Dok radiš piling stopala posebnu pažnju treba da obratiš na suve dijelove stopala poput pete ili jastučiće ispod prstiju.

Najčešće se za piling stopala koristi mehanički piling – ribanjem se uklanja suva i žuljevita kože, a najpreporučljivije metode mehaničkog pilinga su korištenje pilinga od morske soli i turpija za stopala.

Nakon što ukloniš žuljeve i suvu kožu sa svojih stopala, pilingom i turpijom ukloni i suvišnu kožicu oko noktiju te se poigraj sa svojim noktima. To znači da obratiš pažnju na dužinu i oblik svojih noktiju, te koristi turpiju u njihivom uređivanju i svojim stopalima priredi pravi mali kućni pedikir.

savjeti za njegu stopala
Foto: Unsplash

Odvoji vrijeme za nanošenje hidratantne kreme preko stopala jer hidratacija je ključna. Najbolja opcija je gusta krema za stopala s omekšujućim sastojcima koji pomažu zadržavanju vlage. Sigurno mažeš svaki dijelić svoga tijela, pa ni stopala nisu manje bitna i dobro je da stekneš svakodnevnu naviku mazanja kože na stopalima. Idealno ih je namazati prije spavanja jer tada će koža bolje upiti kremu.

Pročitaj

Nakon što hidriraš kožu na stopalima koja će ti itekako biti zahvalna, ostaje još da se poigraš bojama lakova za nokte i odabereš omiljenu boju za svoje nokte. Poslije nanošenja laka i njegovog sušenja, preko nanesi proziran zaštitni lak. Nakon što se i drugi sloj osuši, nećeš pogriješiti ako na nokte i kožu oko njih naneseš ulje za njegu noktiju i protiv stvaranja zanoktica.

 

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum