Trenutno čitaš
Pismo jednog psa pogađa direktno u srce!

Pismo jednog psa pogađa direktno u srce!

Kada bi tvoj pas mogao da razgovara sa tobom, šta misliš šta bi ti rekao? Da li bi tražio nešto? Ovo divno pismo, napisano iz perspektive psa, već neko vrijeme je vrlo popularno na Internetu. Napisane od strane anonimnog autora, ove riječi pogađaju direktno u srce…

Foto: Unsplash

“Ja sam tvoj pas i imam nešto, što bih ti šapnuo na uho. Znam da vi ljudi volite da vodite brz i zauzet život. Uvijek ste u žurbi, posao, kuća, porodica. Uvijek se čini kao da trčite nekuda i da ne primjećujete zaista velike stvari u životu.

Pogledaj me sada, dok satima sjediš za kompjuterom. Vidiš kako moje tamno smeđe oči, stalno gledaju u tebe? Sada su malo zamagljene, to dolazi sa godinama. Moja dlaka nije više kao prije, sada je siva.

Smiješ mi se, vidim ljubav u tvojim očima. Šta ti vidiš u mojim? Vidiš li moju dušu? Dušu koja te voli, kao niko drugi na svijetu što te voli. Dušu, koja bi sve mijenjala za samo trenutak tvog vremena.

To je sve što tražim. Da usporiš, pa makar na samo nekoliko minuta i to vrijeme provedeš sa mnom.

Toliko puta te tuga obuzela, kada vidiš vijesti o nepravdi, koja pogađa druge pse na svijetu. Ponekad umiremo mladi i veoma brzo. Ponekad starimo pred tvojim očima i ti možda ne vidiš moje sijede dlake, moje kataraktom zamagljene oči.

Ipak, naša ljubav je uvijek tu, velika kao i prvog dana, kad smo se upoznali. Taj zadnji dan, zadnji naš tren ćemo posvetiti tebi i otići na taj dugi san, kako bismo slobodno trčali u dalekoj, slobodnoj zemlji.

Foto: Shutterstock

Sutra možda neću biti tu. Možda sljedeće sedmice. Tog dana, kada me ne bude, tuga će obuzeti tvoje srce i plakaćeš. Osjetićeš tugu i biće ti žao, što nemaš samo još jedan dan da ga provedeš sa mnom. Zbog toga što te toliko volim, osjećam tvoju tugu i ona me pogađa.

Zato, dođi, sjedi pored mene i pogledaj duboko u moje oči. Šta vidiš? Ako se dobro zagledaš, vidjećeš moju dušu i moći ćemo razgovarati, ti i ja, srcima.

Reći ću ti kako trčim za loptom i kako mi je to zabavno. A mogu ti pričati i o sebi i životu generalno. Odlučio si da me udomiš, jer si želio da imaš prijatelja sa kojim ćeš dijeliti takve stvari. Prijatelj, koji je doduše, drugačiji od tvojih ljudskih prijatelja, ali tu je za tebe, za apsolutno sve što ti treba. Ja jesam pas, ali sam tvoj prijatelj.

Foto: Pixabay

Mogu da osjećam, da budem tužan ili srećan, da se radujem i uživam u svim našim razlikama. Ne mislim da si ti pas na dvije noge. Znam ja da si ti čovjek i sa svim svojim čudnovatostima, ja te volim.

Pročitaj

Sada, dođi i sjedni kraj mene. Uđi u moj svijet, budi sa mnom, makar na 15 minuta. Pogledaj duboko u moje oči i šapni mi na uho. Šapni mi nešto radosno i od srca, a ja ću to prepoznati. Šapni mi to danas, sutra možda nemamo. A život je tako kratak…

S ljubavlju,

Tvoj pas.

Volite životinje i budite dobri prema njima, one zaslužuju najbolje i pružaju nam bezuslovnu ljubav!

Izvor: reshareworthy.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum