Trenutno čitaš
Pečene sjemenke bundeve sa čilijem

Pečene sjemenke bundeve sa čilijem

Iako se sjemenke bundeve mogu jesti ​​i sirove, toplo preporučujemo da ih ispečeš. Ovaj proces poboljšava njihov ukus i teksturu, dajući im slatki orašasti okus i ukusnu hrskavost. Ove pečene sjemenke bundeve mogu biti užina same po sebi, ili se mogu koristiti kao hrskav, ukusan ukras za salate, pečeno povrće, tjestenine i još mnogo toga.

Sastojci:

  • 1 šolja sjemenki bundeve (oljuštenih)
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • ½ kašičice mljevene paprike
  • ½ kašičice mljevenog kima
  • ½ kašičice pahuljica čilija
  • ½ kašičice soli
pečene sjemenke bundeve
Foto: tastingtable.com

Priprema:

Zagrij rernu na 190 stepeni. U veliki pleh za pečenje dodaj sjemenke bundeve i maslinovo ulje. Dobro promiješaj da se premažu.

Dodaj mljevenu papriku, mljeveni kim, pahuljice čilija i so. Sve zajedno pomiješaj.

Peci sjemenke bundeve 20 do 30 minuta, promiješaj ih jednom ili dvaput za to vrijeme. Kada postanu hrskave, mirisne i počnu da se rumene, izvadi pleh iz rerne.

Pročitaj
zelena čorba

Sačekaj da se sjemenke bundeve potpuno ohlade prije serviranja, a zatim ih prebaci u hermetički zatvorenu posudu i iskoristi u roku od 1 mjeseca.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum