Trenutno čitaš
Par koji je ‘sve prodao’ da bi do kraja života živjeli na kruzerima

Par koji je ‘sve prodao’ da bi do kraja života živjeli na kruzerima

NLB Banka - Okvir pomoći
NLB Banka - Okvir pomoći

Od Australije do Zapadne obale, čini se da su stariji parovi pronašli jeftiniju i uzbudljivu alternativu odlasku u penziju – život na krstarenjima do kraja života. Posljednji koji su usvojili ovaj stil života su John i Melody Hennessee sa Floride, koji planiraju provesti ostatak svojih dana skačući s jednog krstarenja na drugo.

Par, koji ima 76, odnosno 64 godine, prodao je skoro sve svoje stvari kada su se penzionisali prije tri godine kako bi putovali po zemlji u kampu. Pošto su se umorili od vožnje, došli su na drugu ideju kada su vidjeli oglas za 274-dnevno krstarenje Royal Caribbean. Ne samo da mogu putovati svijetom, već tvrde da je to mnogo jeftinije od uobičajenog života na kopnu.

Facebook/Melody Thor Hennessee

„Sada imamo račun za telefon, račun za brod i nekoliko računa za kreditnu karticu za kada izađemo na obalu, ali to je to“, rekao je John za Sky News. “Nemamo više hipoteku niti trošak domova. Više nemamo osiguranje vozila, osiguranje imovine niti račune za komunalije. Lista se nastavlja. Sigurni smo da je krstarenje jeftinije. Trenutno je to vjerovatno blizu polovine onoga što je bilo kada smo živjeli na kopnu.”

Facebook/Melody Thor Hennessee

Iako su rezervisani do decembra 2024. godine, par ima planove na duge staze. Svjestan sve većeg broja ljudi koji žele živjeti na moru, rezidencijalni brod za krstarenje Villa Vie gradi plovilo s kabinama koje su na prodaju, a Hennessee par je definitivno zainteresovan. “Htjeli smo kupiti kabinu kako bismo je mogli dizajnirati kako želimo. To će nam biti dom, vjerovatno najmanje 15 godina na brodu”, rekla je Melody.

Pročitaj

Sky News

Sa unutrašnjim kabinama koje sew kreću od 99.000 dolara, plus 8.000 dolara mjesečne naknade, Villa Vie očekuje da će do 30% njenih putnika biti stalni stanovnici. Ove kabine imaju čajne kuhinje i krevete na razvlačenje za goste – naime, rođake onih koji žive na brodu.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum