Trenutno čitaš
Ovsena kaša sa ukusom pite od jabuka

Ovsena kaša sa ukusom pite od jabuka

ovsena kaša
Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Zamisli doručak koji te mami mirisima cimeta, jabuka i orašastih plodova – baš kao pita od jabuka, ali u zdravijem, bržem izdanju! Ova kremasta ovsena kaša nije samo obrok, već prava poslastica koja spaja tradiciju i praktičnost.

Savršena za početak dana, ona unosi radost i gurmanski užitak u tvoj obrok.

Sastojci za 2-3 porcije:

  • 1 šolja ovsenih pahuljica
  • 2 kašike chia sjemenki
  • 1/3 šolje bademovog brašna
  • 1 kašika bademovog putera
  • 2 šolje mlijeka (biljnog ili običnog)
  • 1 kašičica vanile
  • 1 kašika javorovog sirupa (opciono)
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 1/2 kašičice začina za pitu od jabuka

Za karamelizovane jabuke:

  • 1 jabuka
  • 1 kašika javorovog sirupa
  • Maslinovo ulje

Preliv po želji:

  • Grčki jogurt
  • Mljeveni bademi i orasi

Priprema:

U šerpu dodaj sve sastojke za kašu. Kuhaj na srednjoj temperaturi, neprestano miješajući, dok se smjesa ne zgusne i ne postane kremasta.

Pročitaj
karamel torta

Karamelizovane jabuke:

Jabuku očisti i nareži na tanke kriške ili kockice. U tavu dodaj malo maslinovog ulja i javorovog sirupa. Ubaci jabuke i prži ih na srednjoj temperaturi dok ne postanu karamelizovane. Po potrebi dodaj malo vode da ne zagore.

Kašu sipaj u posude, dodaj karamelizovane jabuke i dekoriši grčkim jogurtom, mljevenim bademima i orasima.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu, Facebooku i TikToku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum