Trenutno čitaš
Ovog ljeta u bioskopima gledamo porodičnu avanturu “Dvorac straha”

Ovog ljeta u bioskopima gledamo porodičnu avanturu “Dvorac straha”

“Nadam se da će ovaj prodični film postati klasik i gledaocima donijeti malo čarolije u život.” Justin Simien, reditelj filma “Dvorac straha”

Tokom godina, Disney je postigao veliki uspjeh filmskim adaptacijama atrakcija iz svojih tematskih parkova, kao što su “Pirati s Kariba” i “Krstarenje džunglom”. 

Pretpremijerno 26. jula u distribuciji Blitz filma, u kina stiže najnovija Disneyjeva porodična avantura “Dvorac straha” (Haunted Mansion), nadahnuta istoimenom klasičnom atrakcijom njihovih tematskih parkova, s izvanrednom glumačkom postavom, humorom i pričom koja će oduševiti sve generacije. Druženje sa simpatičnim duhovima biće pravo osvježenje za dugo, vruće ljeto!

U ovoj nadrealnoj porodičnoj avanturi upoznaćemo Gabbie, udovicu i doktorku iz New Yorka, te njenog devetogodišnjeg sina Travisa koji ima problema s upoznavanjem novih prijatelja. Useljavaju se u neobično zdanje izvan grada, ljetnikovac koji nastanjuju duhovi, od dobroćudnih do “mrtvo” ozbiljnih. Očajnički tražeći pomoć obratiće se svešteniku Kentu, koji je specijalista za duhove, koji će angažovati svakojake “stručnjake” kako bi dvorac Gracey Manor oslobodili od neželjenih gostiju: Bena, bivšeg astrofizičara koji trenutno vodi pješačke “ture duhova” po gradu, Harriet, vidovnjakinju/medija iz Francuske četvrti te profesora sa Univerziteta Tulane koji je upoznat s okultnom stranom i istorijom New Orleansa.

Pored avanture, humora i horor fantazije, “Dvorac straha” je priča u porodičnom Disney stilu koja će gledaocima kroz zabavu pokazati kako se suočiti sa stvarima u životu koje nas najviše plaše.

Reditelj Justin Simien je okupio raznoliku glumačku postavu kako bi oživio ekscentričnost i živopisnost likova. Za ulogu Bena, naučnika koji se specijalizovao za paranormalne aktivnosti i nalazi se na egzistencijalnom raskršću, odabran je LaKeith Stanfield, nominovan za nagradu Oscar. Dobitnica nagrada Emmy i GRAMMY, glumica-komičarka Tiffany Haddish glumi Harriet, čudnu vidovnjakinju iz Francuske četvrti koja otkriva da bi njene sposobnosti za nadrealno mogle biti snažnije nego što je mislila nakon suočavanja s utvarama u Dvorcu straha.

Owen Wilson glumi Kenta, a pomodno držanje i čudni komentari čine ga ne baš tipičnim sveštenikom. Slavni Danny DeVito tumači profesora Brucea Davisa, plahog profesora sa Univerziteta Tulane, koji se bavi proučavanjem nerealnih pojava, poput duhova koji nastanjuju stvarni svijet. Rosario Dawson glumi Gabbie, pametnu, uspješnu doktorku i majku sa sinom Travisom, a za ulogu Gabbienog devetogodišnjeg sina Travisa, koji ima problema s sklapanjem prijateljstava u školi, odabran je 13-godišnjeg Chasea W. Dillona. Jedan od najzanimljivijih likova svakako je Madame Leota, drevna vidovnjakinja čiji misteriozni nestanak nikada nije riješen, glumi je dobitnica Oscara Jamie Lee Curtis.

Disneyjeva porodična avantura “Dvorac straha” (Haunted Mansion) u distribuciji Blitz Filma dolazi u kina 26. jula. Ulaznice su već u prodaji na internetskim stranicama i blagajnama kinematografa.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum