Trenutno čitaš
Hobit kućica u BiH idealno je mjesto za bijeg od ljetnih vrućina

Hobit kućica u BiH idealno je mjesto za bijeg od ljetnih vrućina

hobit kućica

Ako želiš svoj odmor da provedeš na neobičan način, sakriješ se od ljetnih vrućina i pobjegneš sa usijanog asfalta, savršeno mjesto za tebe je hobit kućica koju smo pronašli nadomak Mostara. Ovo je nestvarno i bajkovito utočište, koje nudi smještaj nalik na hobit kućice i potpuni doživljaj fantastičnog svijeta J. R. R. Tolkiena, a da ne moraš putovati na Novi Zeland.

Svi obožavatelji “Gospodara prstenova” znaju da su hobit kućice oličenje udobnosti, komfora i hladovine, a jedna preslatka se smjestila ne na Novom Zelandu, kao što smo već rekli, nego u Bosni i Hercegovini. Naime, na samo 15 do 20 minuta vožnje automobilom od Mostara, u mjestu Goranci, ova hobit kućica pronašla je svoje mjesto u savršenoj prirodnoj oazi koja je okružuje.

Spoj prirodne oaze i neodoljivog dizajna, hobit kućica privlači turiste iz cijelog regiona i svijeta.

Hobit kućica izgrađena u hercegovačkom stilu dokaz je da je između stvarnosti i omiljene nam fikcije samo jedan korak i da ništa nije nemoguće. Posjeta ovoj kućici sa okruglim prozorima i vratima definitivno nas vodi u svijet gdje svakog momenta imamo osjećaj da ćemo sresti Bilba ili Froda.

Sama kuća je iznutra opremljena svime što ti treba za maksimalnu udobnost i opuštanje, uključujući i romantični kamin. Ko se nalazi iza ovog projekta? Ni manje ni više nego ekipa koja se može pohvaliti sa jednom od najposebnijih destinacija za odmor Barrel Land Blidinje o kojoj smo već pisali i koji imaju cilj da u čitavoj Bosni i Hercegovini naprave niz unikatnih smještaja.

Za dašak nevjerovatnog Tolkienovog svijeta i nešto fantastičnijeg godišnjeg odmora, ili si pak zakleti fan Bilba i Froda te želiš iskusiti kako je to spavati u domaćoj, balkanskoj verziji Shire, idealno mjesto za tebe je ova nestvarana hobit kućica. Sve dodatne informacije pronađi na njihovom Instagram profilu.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum