Trenutno čitaš
Ovo je omiljeni doručak Amal Clooney

Ovo je omiljeni doručak Amal Clooney

Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Insajderski detalji iz života slavnih oduvijek su fascinirali mase – kako ovi bogati ljudi provode svoj dan? Gdje rade, ali i šta jedu? U čemu je tajna njihovog besprijekornog izgleda. 

Jedna od žena koja nas inspiriše svojim uspjehom i izgledom je Amal Clooney, aktivistkinja za ljudska prava, advokatica i naravno, supruga Georgea Clooneyja. Od zavirivanja u njene najotmjenije trenutke, modna izdanja, do saznanja o njenom radu za ljudska prava, beskrajno smo zaintrigirani kako izgleda njen svakodnevni život – jer, da se razumijemo, ko od nas ne želi da bude malo više kao Amal Clooney?

Foto: womanandhome.com

Amal, naravno, vodi zdravu i uravnoteženu ishranu, a sastoji se od: puno voća, povrća, zdravih masti i svih ostalih esencijalnih grupa hrane. Međutim, iznenadilo nas je saznanje kada smo otkrili koja je njena omiljena hrana za doručak. Vruća supa od morskih algi, a ponekad i kuvano jaje je ono što Amal najčešće konzumira za doručak.

Iako ovaj izbor nekima može zvučati pomalo čudno, zapravo postoji bogata istorija iza tradicije jedenja supe od morskih algi za doručak.

Ova supa se na korejskom zove Miyeok-guk, a prema korejskom kulinarskom blogu TrueKimchi, supa od morskih algi ima mnoge zdravstvene prednosti, uključujući regulaciju metabolizma, pročišćavanje krvi, ublažavanje zatvora, detoksikaciju i anti-kancerogene i anti-age efekte. Supa od morskih algi je takođe odličan izvor kalcijuma, joda, vlakana, omega kiselina i vitamina B1 i B3. Nije ni čudo zašto Amal jede tako bogato jelo za svoj prvi obrok u danu.

Pročitaj
Galetta sa jabukama i brusnicama

Ostatak Amaline ishrane je prilično standardan – iako se drži mediteranske prehrane, u članku za magazin Vogue pomenula je i svoju kuharicu Vivianu Frizzi koja često priprema salatu, špagete sa ćurećim mesnim okruglicama i pileća prsa sa sosom od limuna.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum