Trenutno čitaš
Lavlja kapija je vrijeme za ispoljavanje obilja i manifestacije

Lavlja kapija je vrijeme za ispoljavanje obilja i manifestacije

8. avgusta stiže blistav i živahan portal Lavlja kapija. Ovo je godišnje poravnanje Sunca u Lavu i zvijezde Sirijus (otuda element lava). Ova magična kapija ispunjena je iskrenim željama i iako je portal otvoren od 28. jula do 12. avgusta, 8. avgust je vrijeme kada pogađa najsjajniju i najvišu vibraciju zbog svoje povezanosti sa univerzalnim životom i samopouzdanjem. Ovo je savršen dan za postavljanje namjera za naredne mjesece i godinu i gledanje kako se manifestuju s vremenom.

Prema numerologiji, broj osam je broj koji predstavlja beskonačnost. Takođe, neprekidni krug života i protok energije koji nadilazi svijet kao i sve što u njemu živi. U mnogim kulturama, osam se smatra obilnim, prosperitetnim i sretnim brojem. Astrološki, prikazuje moć i transformaciju. U tarotu, Snaga je numerisana kao 8. karta u Velikoj Arkani (prema većini špilova) i prikazuje ženu kako kroti lava sa simbolom beskonačnosti iznad glave – što joj daje hrabrost da se bori čak i sa najluđim stvorenjima i izazovima. Razlog više zašto je 8.8. moćan dan za početak postavljanja namjera.

Canva

Astrologija 8/8 ili 8:8 je veoma intenzivna, jer se Lavlja kapija javlja tokom posljednje četvrtine Mjeseca u Biku. Ova lunarna faza traži od nas da oslobodimo svoje strepnje i priznamo svoje najdublje želje s nadom da ćemo ih ostvariti. Ideje imaju moć da postanu stvari, posebno sa mjesecom u Biku koji pomaže u našem duhovnom buđenju. Pošto zvejzdana tačka Venere (godišnja veza Sunca i Venere) pada 13. avgusta, to je ključno vrijeme da razmislimo o tome šta zaista želimo (zbog toga što je Venera retrogradna). Stoga se trebamo osloniti na naše vizije ovog dana.

Evo načina da proslavite portal Lavlje kapije:

Odvojite vrijeme da manifestujete obilje

Fokusirajte se na svoju želju i zapišite svoje strasti. Važno je da budete jasni, sažeti i iskreni (što više detalja, to bolje) o tome šta želite, jer će to pomoći univerzumu da shvati šta pokušavate da unesete u svoj život. Dajte ovim snovima polet i svjetlost, ali često meditirajte i nosite pozitivne misli o njima. Privlačeći ove vizije u svoje živote i srca, mi ih manifestujemo. Takođe, nošenje ovih kristala sa sobom može pomoći unosom prosperiteta i dodavanjem sreće u svoj život: zeleni žad, tigrovo oko, citrin i malahit.

Budite sigurni

Najvažniji odnos je onaj koji imate sa sobom. Neka najveća ljubav u vašem životu počne sa vama. Podignite svoje samopouzdanje čitajući svakodnevne afirmacije koje navode sve vaše divne osobine. Što više praktikujete ovaj svakodnevni ritual, bolje ćete se osjećati u sebi. Stanite pred ogledalo dva puta dnevno i izgovorite riječi koje vas inspirišu da prigrlite blistavo biće kakvo jeste. Uskoro ćete početi da shvatate koliko ste lijepi iznutra i izvana.

Vrijeme je da vježbate zahvalnost

Često ne vidimo divne stvari koje smo postigli lično, profesionalno i romantično. Sada je idealno vrijeme da napravite korak unazad i uočite nevjerovatne mogućnosti koje imate. Cijenite sve što ste postigli u prošlosti i sve što trenutno imate da biste se osjećali sjajno u vezi sa svojim postignućima i postojanjem. Aplaudirajte sebi i posedujte svoje uspehe. Budite ponosni na sebe! Vjerujte u sebe i sve dobro će uslijediti.

Canva

Vizualizirajte svoje ciljeve

Napravite ploču sa vizijom (vision board) na svom telefonu ili na komadu papira sa slikama stvari i pozitivnim riječima ili frazama koje želite unijeti u svoj život. Budući da je vidjeti vjerovati, gledanje ovih slika tokom dana će vas držati na pravom putu i pomoći vam da postignete svoje ciljeve. Gledajući ovo, moći ćete razumjeti svoje želje tako što ćete uhvatiti suštinu slika u svojim svjesnim mislima. To će vam pomoći da ih ostvarite.

Pročitaj

Važno je povezati se sa prirodom

Šumsko kupanje je aktivnost koja usklađuje nečiji duh s prirodom. Šetnja ili planinarenje pomoći će vam da se oslobodite od negativnog razmišljanja. Osim toga, boravak pod Suncem i zvijezdom Sirijusom će osvježiti, osnažiti i oživjeti vaše tijelo, um i srce. Upijajte dobre vibracije povezujući se s majkom prirodom u ovom trenutku. Nećete požaliti – u stvari, uživaćete u tome.

Odvojite vrijeme za brigu o sebi

Priuštite sebi bilo koji lični poduhvat ili ritual koji vam donosi zadovoljstvo. Ako žudite za trenutkom smirenosti, razmislite o masaži. Topla kupka, reiki, njega čakri sa kristalima isceljenja, obilan obrok, meditacija, pa čak i spavanje su stvari koje možete da uradite tokom Lavlje kapije. Radite neke od ovih aktivnosti vani ili otvorite prozor kako biste unijeli vibracije i energiju u svoju rutinu ili tretman.

Canva

Tražite ljubav

Lav vlada srčanom čakrom, važno je unijeti ljubav u naše živote i dati ljubav drugima. Ako tražite ljubav ili želite da razvijete postojeću vezu podižući je na viši nivo, morate ljudima do kojih vam je stalo davati obožavanje i naklonost, umjesto da privlačite svjetla reflektora samo na sebe. Preduzmite korake da svojoj simpatiji date do znanja kako se osjećate i dajte više energije kako bi veza uspjela. Budite deklarativni i sigurni u svoje emocije. Sve dok prihvatate sreću i otpuštate strahove od obaveza, onda ste na putu da unesete ljubav u svoj svijet.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum