Trenutno čitaš
Pariz uvodi istorijsku promjenu za turiste i stanovnike!

Pariz uvodi istorijsku promjenu za turiste i stanovnike!

Jysk
Jysk

Ako je grad Pariz na tvojoj listi za putovanja, onda te čeka poslastica, jer se vrlo brzo ukida istorijska zabrana za turiste i stanovnike.

Jedna od najpopularnijih stvari u Parizu, osim obaveznog snimanja selfija sa Ajfelovim tornjem u pozadini, jeste krstarenje Senom ili piknik na obali rijeke. Ali sada će ljudima biti dozvoljeno i da plivaju u rijeci!

Pexels

Prema zvaničnom saopštenju grada, Pariz će nakon Olimpijskih igara 2024. otvoriti tri zvanična kupališta za posjetioce i stanovnike. Sportisti će prvo plivati u rijeci u sklopu Olimpijskih igara u plivanju na otvorenom, paratriatlonu i triatlonu. Tada će 2025. godine za posjetioce biti otvorena tri zvanična kupališta.

“Na Igrama u Parizu 2024. sportisti će inaugurisati plivanje u rijeci uz organizaciju olimpijskih događaja. Oživljavanje koje će utrti put za razonodu na vodi”, stoji u službenoj izjavi, “To je bio davni san i na dobrom je putu da se konačno ostvari. Kupanje u Seni u potpunoj sigurnosti biće moguće!”

Pročitaj

Pinterest

Plivanje u Seni je grad službeno zabranio 1923. godine, ali je i dalje bilo popularno među turistima i stanovnicima sve do 1960-ih, kada je prestalo zbog pogoršanja kvaliteta vode. Sada grad radi na poboljšanju kvaliteta vode postavljanjem uređaja za dezinfekciju i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Zvanična mjesta za plivanje nalaziće se u Bras Marie, Bras de Grenelle i u Bercyju. Svako kupalište će biti jasno označeno bovama i sadržavat će ponton za lakši pristup.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum