Trenutno čitaš
Ove nove romantične komedije ćemo gledati u septembru

Ove nove romantične komedije ćemo gledati u septembru

Kako septembar donosi suptilnu promjenu u zraku i obećanje jeseni, nema boljeg vremena da se prepustimo toplim i romantičnim filmovima. Ovi novi filmovi će ti pomoći da kreiraš raspoloženje za ugodne večeri i inspirišeš svog unutrašnjeg romantika.

Sitting in Bars With Cake (8.septembar, Amazon Prime)

Sitting in Bars With Cake nije samo film – to je i zabavna aktivnost sa receptom koji garantuje da će noćni izlazak sa prijateljima biti još slađi.

U ljeto 2012. Audrey Schulman je ispekla tortu i odnijela je u bar da proslavi rođendan svoje najbolje drugarice. Torta je bila toliki hit – ne samo kod njene grupe prijatelja, već i kod svih momaka u baru – da ju je zvanično nazvala “cakebarring”, a.k.a. čin odnošenja torte u bar da upozna momke. Kao nešto iz rom-coma iz stvarnog života, Schulman je nastavila da ide u barove  jednom nedeljno tokom cijele godine u Los Anđelesu sa ciljem da pronađe dečka. I dok ljubav svog života nije upoznala na taj način, to je ipak promijenilo njen život, a sada je knjiga koju je napisala o svom iskustvu pretvorena u istoimeni film koji izlazi u petak, 8. septembra na Amazon Prime Video.

Sinopsis: Corinne (Odessa A’zion) uvjerava svoju najbolju prijateljicu Jane (Yara Shahidi), da donese torte u barove kako bi stekla samopouzdanje i pokazala se. Zasnovan na istinitoj priči, ono što slijedi je iskren film o prijateljstvu, bolesti, mladosti i tortama.

Love at First Sight (15. septembar, Netflix)

Statistički govoreći, ako se zaljubiš kada prvi put ugledaš nekoga, kolike su šanse da ćete završiti zajedno? Male. Veoma male. Ali u univerzumu ovog ozbiljnog ljubavnog filma, ljubav pronalazi put – ma koliko to bilo nevjerovatno. Rediteljski debi Vanesse Caswill, Ljubav na prvi pogled, predstavlja dobitnicu SAG nagrada Haley Lu Richardson i nominovanog za SAG nagrade Bena Hardyja kao mlade dvadesetogodišnjake koji se stalno gube i pronalaze – od aerodroma do aerodroma i po cijelom Londonu. Ali, hoće li ikada pronaći ljubav? Film dolazi 15. septembra. Zasnovan je na romanu The Statistical Odds of Love at First Sight autorke Jennifer E. Smith.

Sinopsis: Odvažna Amerikanka koja obožava književnost i poeziju, Hadley je na putu iz Njujorka u London da prisustvuje vjenčanju oca, ali propustila je svoj let. Srećom po nju, ima mjesto u sljedećem avionu… za mnogo više novca. Dok se Hadley obavezuje na dug po kreditnoj kartici i čeka da se ukrca, upoznaje Olivera, stručnjaka za statistiku zasnovanu na podacima iz Velike Britanije. Između njih dvoje postoji neposredna veza. Od tog trenutka, sudbina ih nastavlja spajati: završavaju na istom letu (jaj!), u različitim redovima (bu!) – sve dok Oliverov neispravan pojas ne navede da se preseli na jedino drugo sjedište u avionu, pored Hadley (jaj!). Vožnja avionom se pretvara u jedan dugi dejt– zajedno uživaju u obrocima tokom leta i u filmu, oh la la – ali prerano je gotovo. Dok slete u London, Hadley i Oliver gube trag jedno drugom na carini prije nego što razmijene brojeve. Koje su šanse da se ikada više sretnu?

Love is in the air (28. septembar, Netflix)

Spremi se da se vineš u svijet romantike i smijeha u filmu Ljubav je u zraku, s talentovanom australijskom glumicom i pjevačicom Deltom Goodrem u glavnoj ulozi.

U ovoj željno iščekivanoj romantičnoj komediji, Goodrem ponovo ulazi u centar pažnje, prihvatajući glavnu ulogu Dane Randall, pilotkinje hidroaviona koji plovi suncem obasjanim nebom tropskih krajeva. Ali šta je rom-com bez preokreta? To je priča koja obećava smijeh, ljubav i puno srca!

Pročitaj

Nakon pauze na platnu koja je trajala skoro dvije decenije, Goodrem nas uljepšava svojim prisustvom, spremna da očara publiku na način koji samo ona može. Smješten u pozadini Whitsundas u Queenslandu koji oduzima dah, Love is in the Air postavlja scenu za divno kinematografsko iskustvo, vođeno rediteljskim umijećem Adriana Powersa.

Sinopsis: Nezavisna pilotkinja koja se bori da zadrži svoj porodični posao počinje da se zaljubljuje u čovjeka kojeg je korporacija poslala da zauvijek “prizemlji njen avion”.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum