Trenutno čitaš
Ove filmove nominovane za Oskara možeš pogledati na Netflixu

Ove filmove nominovane za Oskara možeš pogledati na Netflixu

Trka za Oskara 2024. zvanično je u toku, a ove godine, filmovi u konkurenciji variraju od epskih blokbastera do dirljivih komedija i izuzetno napetih trilera. Mnogi se (ili će uskoro igrati) isključivo u bioskopima – uključujući nominovane za najbolji film The Holdovers, Poor Things, American Fiction i The Zone of Interest, ali srećom, još više njih je već dostupno za strimovanje. 

Pogledaj koje filmove nominovane za Oskara možeš pogledati već sada na Netflixu.

Maestro

Bradley Cooper glumi legendarnog dirigenta i kompozitora Leonarda Bernsteina uz Carey Mulligan koja tumači glumicu i aktivistkinju Feliciju Montealegre Cohn Bernstein u filmu Maestro.

Nominacije: najbolji film, najbolja glumica (Carey Mulligan), najbolji glumac (Bradley Cooper), najbolji originalni scenario, najbolja kamera, najbolja šminka i frizura, najbolji zvuk.

Nyad

Šezdesetčetvorogodišnja maratonka Diana Nyad pokušava da postane prva osoba koja je ikada preplivala od Kube do Floride.

Nominacije: najbolja glumica (Annette Bening), najbolja sporedna glumica (Jodie Foster).

Rustin

Bayard Rustin, savjetnik Martina Luthera Kinga mlađeg, svoj život posvećuje potrazi za rasnom jednakošću, ljudskim pravima i demokratijom širom svijeta. Međutim, kao gej crnac, on je skoro izbrisan iz pokreta za građanska prava kojem je pomogao da se izgradi.

Nominacije: Najbolji glumac (Colman Domingo).

Society of the Snow

Godine 1972. urugvajski let se srušio u udaljenom srcu Anda, prisiljavajući preživjele da postanu najbolja nada jedni drugima.

Nominacije: najbolji međunarodni film, najbolja šminka i frizura.

El Conde

Čileanski diktator Augusto Pinochet je vampir od dvije stotine i pedeset godina. Sada umoran od svog života, želi konačno umrijeti nakon sramote i porodične krize koje je izazvao.

Pročitaj
Super Bowl

Nominacije: Najbolja kinematografija.

The Wonderful Story of Henry Sugar

Henry Sugar, bogat čovjek, odlučuje se na izuzetan izazov – želi savladati izvanrednu vještinu kako bi varao u kockarskim igrama.

Nominacije: Najbolji kratki film.

American Symphony

American Symphony prati Jona Batistea dok pokušava komponovati svoju prvu originalnu simfoniju, u vrijeme kada se osjećao na vrhu svijeta. Međutim, sve se sruši kada njegova supruga, spisateljica Suleika Jaouad, 35, shvati da se rak – koji joj je dijagnostifikovan 2011. – vratio.

Nominacije: najbolja originalna pjesma (“It Never Went Away”).

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum