Trenutno čitaš
Ova sezona Riba će donijeti svježu perspektivu u naš život

Ova sezona Riba će donijeti svježu perspektivu u naš život

Pošto je 2024. prestupna godina, dobijamo dodatni dan u sezoni Riba. Sunce će biti u znaku Riba od 18. februara do 19. marta. Ribe su posljednji znak zime i završavaju astrološki kalendar (to je poslednje sazvježđe na nebu, a zatim astrološka nova godina počinje sa Ovnom).

Kao promjenjiv znak, Ribe označavaju kraj sezone i vrijeme je za završetak projekata i emocija, prije nego što pređete na sljedeću životnu fazu. Možda se osjećamo kao da smo u žurbi da plivamo kroz zadatke, umjesto da uživamo u svakom trenutku.

Ultra Magazin

Ribama vladaju dvije planete – ekspanzivni i sretni Jupiter i iluzorni i misteriozni Neptun. Dakle, u redu je ponekad se izgubiti u našem svijetu sve dok se fokusiramo na ljubav prema sebi i činimo stvari koje nam donose radost. Uključivanje u aktivnosti poput čitanja romana, bavljenja hobijem ili gledanja serije ili filma može nam pomoći da bolje otkrijemo sebe i povežemo se sa svojim srcima. Sve dok se pojavljujemo na obaveznim aktivnostima i na poslu, u redu je da nas preostalo vrijeme ponese u privatni život.

Tokom sezone Riba, naša intuicija i emocije su pojačane, jer su Ribe promjenjivi vodeni znak. Kao rezultat toga, skloni smo apsorbovati osjećaje u našu auru od onih koji nas okružuju, omogućavajući nam da intuitivno osjetimo šta drugi misle i osjećaju. Zbog toga se možemo osjećati ranjivo, zbog čega je presudno postaviti energetske granice s drugima. Uprkos poteškoćama u postavljanju ograničenja u ovom trenutku, od suštinske je važnosti dati prioritet vlastitim potrebama i dobrobiti.

Budući da ćemo biti empatičniji u mjesecu koji je pred nama, to ponekad može otežati prepoznavanje kada nas neko iskorištava. Međutim, ključno je pronaći ravnotežu i osigurati da ne dopuštamo drugima da nas uzimaju zdravo za gotovo. To nam pomaže da očuvamo samopoštovanje i osjećamo se sigurnije.

Ultra magazin/pinterest

Poznato je da Ribe imaju jedinstvenu estetiku i ukus i jedan su od najkreativnijih znakova zodijaka, sa nevjerovatnom maštom. Tokom sezone Riba, svi možemo prihvatiti ovu izvanrednu kreativnost koja nam daje drugačiju perspektivu. Ako postoji projekat na kojem radite već duže vrijeme, ovo je trenutak u kojem možete razumjeti dijelove slagalice i iskoristiti ih da stvorite nešto jedinstveno. Ovo čak može uticati na naša osjećanja u vezi sa vezama, jer ih možemo vidjeti sa sanjivog, romantičnog i ideološkog stanovišta.

Ovo može biti transformativni i iscjeljujući trenutak u kojem razmišljamo o svojim životima i pravimo male korake ka ličnom rastu – baš kao što Ribe, posljednje sazviježđe u zodijaku, nauče iz svake lekcije. Dodirujući našu unutrašnju magiju, možemo podići svoje živote na novi nivo. Ključ je da ostanemo prizemljeni (zbog čega se Ribe odnose na stopala) kako bismo napravili promjene u našim životima.

Evo šta će se dešavati na nebu u sezoni Riba…

Planete ljubavnika sastaće se u neobičnom zagrljaju kada Venera u Vodoliji poljubi Marsa u Vodoliji 22. februara. Obično, Venera i Mars vrište užarenu strast i beskrajnu ljubav kada se ove dvije planete spoje! Ali ovaj “slatki susret” biće drugačiji, pa će se možda pojaviti nešto jedinstveno i nekonvencionalno. Samci bi mogli imati nezgodan susret koji bi se mogao pretvoriti u romansu, dok bi parovi mogli shvatiti da je njihova veza zaista jedna u milion.

Do sljedećeg dana, Merkur će ući u Ribe. Naizgled jednostavni razgovori mogu izgledati maglovitiji i zbunjujući. Možda nećete doći do suštine stvari tako lako kako se očekivalo. Ali Merkur u Ribama bi vam mogao pomoći da pronađete kreativne načine da prenesete svoje najdublje misli i osjećaje. Dakle, ovo bi mogao biti odličan tranzit za pisanje pjesama i poezije!

Sezona Riba je savršena za sanjare i inovatore. Nudi svježu perspektivu koja može obogatiti naše živote i pokrenuti naše emocije, poput saosjećanja. Ako tražite zabavan bijeg od stvarnosti, pokušajte se osloboditi svakodnevnog života vikendom ili nakon posla. Ove godine ćemo to raditi – posebno kada Merkur i Venera skliznu u Ribe 23. februara i 11. marta i tokom mladog mjeseca 10. marta, kao i kada se sunce i Neptun sudare 17. marta.

Sanjivi stelijum planeta u Ribama će se pojaviti 28. februara kada se sunce, Merkur i Saturn spoje. S jedne strane, ovaj stelijum u Ribama mogao bi biti inspirativan ako vam je potreban podsticaj nade i kreativnosti. S druge strane, ova energija bi takođe mogla biti nevjerovatno emotivna i osjetljiva. Ako nešto bude previše, budite kao Ribe i plivajte dalje.

Ljubav će biti sudbinska kada Venera u Vodoliji aspektuje sjeverni i južni čvor 29. februara. Sudbina će uskladiti stvari u srcu. Bez obzira na status vaše veze, jedinstveni, ali slučajni trenutak mogao bi vam pomoći da ponovo povjerujete u ljubav.

Pročitaj

Freepik

Da li se osjećate srećno? TikTok čuveni „sindrom srećne djevojke“ biće neporeciv kada sunce u Ribama bude činilo magiju sa Jupiterom u Biku 1. marta. Sve bi moglo biti previše dobro da bi bilo istinito zahvaljujući ovoj nevjerovatnoj kosmičkoj energiji. Iskoristite to tako što ćete ispoljiti želje svog srca.

Neočekivani obrti u vašim vezama mogu se pojaviti, jer će Venera u Vodoliji 3. marta stvoriti trenje sa Uranom u Biku. Možda ćete se osjećati razdražljivije nego inače, posebno ako ste pod stresom zbog svog ljubavnog života ili vam je dosta ljudi koji se ne drže svoje riječi. Ono što je nekada bilo dobro, više neće biti dovoljno.

Predodređene radnje će se pokrenuti kada Mars u Vodoliji bude u kontaktu sa sjevernim i južnim čvorom 4. marta. Ako želite nešto da pokrenete, uradite to tokom ove sudbonosne kosmičke energije. Rizik bi se mogao isplatiti na nevjerovatne, ali nepredviđene načine. Nikada nećete znati ako ne pokušate!

Brzi, nezasitni razgovori i radoznalosti će se pokrenuti nakon što Merkur uđe u Ovna 9. marta. Kosmički glasnik će se osjećati dodatno začinjeno, tako da bi ovo moglo da oboji vaše interakcije ogromnom strašću. Varnice će letjeti, tako da možete uticati na druge kada pričate o nečemu zbog čega ste uzbuđeni.

Postavite namjeru da prigrlite svoju duhovnu stranu tokom mladog mjeseca u Ribama 10. marta. Novi šestomjesečni ciklus će početi, a vaša duhovnost i svjetlost će postati izraženiji ako naučite sami uživati u vremenu. Trenuci izolacije mogu vam pomoći da shvatite svoj unutrašnji i vanjski svijet.

Život će postati mnogo slađi kada Venera bude egzaltirana u Ribama 11. marta. Boginja ljubavi će stvoriti povoljne trenutke za romantiku i obilje. Uz pomoć Venere, mogli biste manifestovati svoju vezu iz snova ili finansijsku priliku. Slučajne mogućnosti će biti beskrajne tokom ovog Venerinog tranzita.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum