Trenutno čitaš
Sve što trebaš znati o Ribama!

Sve što trebaš znati o Ribama!

Ribe su u osnovi sirena u kadi koja pije čašu crnog vina. Sanjivi su, glamurozni i misteriozni. Kao posljednji znak zodijaka, oni predstavljaju kulminaciju karmičke evolucije svih drugih znakova, pa ih je najteže definisati. Energija Riba se svodi na rušenje barijera između ljudi, stvarnosti i snova, pa se opiru bilo kakvoj definiciji. Veliki emotivci i romantične, sanjive duše.

Foto: Ultra magazin

Voda je element njihovih emocija, a vodeni znakovi imaju tendenciju da budu neobično perceptivni kada je u pitanju, sve ono što je neizgovoreno. Vodeni znakovi Ribe, Škorpija, Rak su često duboki, kompleksni pojedinci sa visokim nivoom emocionalne inteligencije. Iako mogu biti dramatični i promjenjivi, oni su ujedno i neki od najnjegujućih, najtoplijih, najsenzibilnijih i najkreativnijih znakova zodijaka…barem kada ste u njihovoj dobroj milosti.

Ribe su promjenjiv znak. Svi promjenjivi znakovi su dualne prirode, jer je njihova moć da tumače, prevode i prenose značenje između drugih strana, zato su vrlo često psiholozi, socijalni radnici, itd.

Vladajuća planeta Riba je Neptun. Bog okeana je moćan i zastrašujući. Neptunova privlačnost je moćna, a kada ova planeta prođe kroz vašu kartu, on baca sanjivu izmaglicu na taj dio vašeg života. On je viša oktava Venere, pa uzima elemente ljubavi i ljepote i uzdiže ih do visine opojnog glamura. Neptun vas može natjerati da vidite druge svjetove, tako da se možete osjećati malo odvojeno od stvarnosti u svom svijetu mašte. Ako možete držati noge na zemlji, obično ćete dobiti vrijedne uvide i povezati se s novim dijelovima sebe (i drugih).

Foto: Ultra magazin

Ključna mantra za Ribe je “Čvrsto vjerujem”

Najbolje osobine: Ribe nisu samo briljantne – one su emocionalno briljantne, a njihove maštovite moći su bez premca u zodijaku. Njihova kreativnost može doslovno promijeniti svijet i inspirisati druge da otključaju vlastiti potencijal. Za razliku od Vodolija, koji znaju da su u pravu i čekaju da i vi to shvatite, Ribe su vješte u uvjeravanju i pomirenju srca i uma. Oni su vrhunski u tome da vas ubijede u nešto, da vas nagovore, da ne kažemo izmanipulišu vas. Njihova magija je 100 posto stvarna i teško ne pasti od njihov uticaj, jer će vas očarati dubokom emotivnom inteligencijom, razumijevanjem, sasojećanjem i romantikom.

Najgore osobine: Budući da je priroda Ribe da poništava granice, može im biti teško da uspostave svoje. Njihov kapacitet za empatiju je toliko velik da upijaju osjećaje i prioritete drugih ljudi, poput spužve. Ali dok shvate da nisu tražili ono što im treba, već je prekasno, a njihovo raspoloženje može se pretvoriti u rijeku suza ili inat i frustraciju. U najgorem slučaju, mogu se prepustiti krajnostima, a imajući maštu kakvu imaju, lako im je mali nesporazum eskalirati u epsku borbu, ako ih povrijedite.

Foto: Ultra magazin

Najbolje karijere: Kao vizionari zodijaka, Ribe se dobro snalaze u umjetničkim ili humanitarnim poljima. Često su vizualni umjetnici, muzičari, psiholozi, psihijatri, socijalni radnici, medicinsko osoblje, glumci, modni dizajneri, rade u nevladinom sektoru, političari ili čak vjerske vođe. Budući da tako snažno vjeruju u sve što rade, inspirišu i druge i mogu inspirisati lojalnost svojih sljedbenika ili obožavatelja kroz generacije.

Pročitaj

Kao prijatelj: Prijatelji Ribe su prirodni iscjelitelji i nema boljeg ramena za plakanje, kada trebate isprazniti teret na duši. Daju najbolji savjet, čak i ako nemaju direktnog iskustva s problemom koji je pred njima. Njihova mudrost, senzibilnost, mašta i empatija u kombinaciji čine ih apsolutnim stručnjacima, a njihova perspektiva je veoma tražena. I ne samo to, već su i vrhunski cool ljudi, jer oni znaju uvijek znaju najbolju muziku, predstave i TV emisije prije nego što postanu sveprisutne i popularne.

Kao roditelj: Roditelji Ribe su doktori za sve i skloni su da intuitivno shvate kako da upravljaju djecom. Taj uvid ih čini posebno opremljenim da odgajaju djecu sve dobre i loše trenutke. Oni će nametnuti visoke standarde, jer Ribe mogu biti perfekcionisti, ali će uvijek imati leđa za svoju djecu i njihova djeca će to znati. Ribe su maštovite i sklone muzičkoj, filmskoj, likovnoj umjetnosti, tako da djeci neće biti dosadno, Ribe roditelji će uvijek smisliti nešto interesantno za njih.

Foto: Ultra magazin

Kao partner: Ribe su odani partneri i imaju tendenciju da lako upadnu u brižne uloge. Iako mogu biti introvertni i sporo se zagrijavaju za velike grupe ljudi, vole ostati budni cijelu noć razgovarajući sa svojim partnerom ili prijateljem. Kao znak filmskog glamura, mogu biti beskrajno privlačni, čak i nakon decenija zajedničkog života. Ribe su duboke i složene, a njihovim partnerima se može činiti da su uvijek na korak da ih potpuno upoznaju, jer kao da su nedostižne i misteriozne. Nema veze što nikada neće stići tamo, jer je zabava u pokušaju… Ribe vole biti u paru, one kao znak zodijaku i jesu u paru…

Tajne osobine koje malo ko zna: Ribe djeluju sanjivo, opušteno i fluidno, tako da je često šokantno kada vas napadnu svojom dubokom, tvrdom analizom. Ali ne zaboravite na oštrinu uma kod Riba; oni su vizionari, zapamtite, što znači da vide stvari koje niko drugi ne može. Ribe su u svom svijetu i nemojte se previše trudite da razumijete taj svijet, samo ga prihvatite.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum