Trenutno čitaš
Otkrivamo trik uz koji će ti kuća uvijek biti čista

Otkrivamo trik uz koji će ti kuća uvijek biti čista

Bez obzira živiš li u garsonjeri ili kući sa nekoliko soba, priznaćeš da je ćišćenje doma dosadan i naporan posao. Ako uz to još imaš porodicu, djecu, posao, vjerovatno teško uspijevaš da balansiraš između mnogo obaveza koje imaš na dnevnom nivou.

Ipak, postoji rješenje kako da ti kuća uvijek bude čista. Uz ovaj sistem čišćenja, koji je vrlo jednostavan, a oduzima malo vremena, tvoje gnijezdo će uvijek izgledati besprijekorno. Tajna je u tome da svaki dan obaviš jedan zadatak i očistiš jedan dio u kući.

Foto: Pexels

Gosti će vjerovatno pomisliti kako cijele vikende posvećuješ čišćenju, pranju prozora i usisavanju, ali u stvari istina je sasvim drugačija. Vikende ćeš moći iskoristiti za mnoge druge aktivnosti, druženja sa prijateljima ili odlazak u prirodu. Ako svaki dan posvetiš samo nekoliko minuta čišćenju i to ti postane navika, vidjećeš koliko ti slobodnog vremena ostaje kada dođe vikend.

Recimo, ponedjeljkom samo obriši prašinu. Utorak odredi za čišćenje kupatila, a srijedu za WC ili drugo kupatilo. Četvrtkom prebriši podove, a petak ostavi za usisavanje. Subotom ti ostaje da prebrišeš kuhinjske elemente, a svaku drugu nedjelju je dovoljno da opereš prozore ili promijeniš posteljinu.

Foto: Pexels

Ovaj trik je funkcionalan, zato što sa njim nikad ne osjećaš da imaš previše posla ili preopterećenost čišćenjem. Drugačije ćeš gledati na ovu inače dosadnu obavezu. Kada znaš da će svaki zadatak koji treba da obaviš trajati nekoliko minuta i da ti neće oduzeti mnogo vremena, lakše ćes se pokrenuti da ga obaviš.

Plus, ostatak dana ti ostaje za draže i zanimljivije aktivnosti u kojima možeš uživati. Još jedna prednost ovakvog načina čišćenja je što se nijedan dio kuće ne isprlja mnogo, jer se redovno održava.

Pročitaj

Foto: Pexels

Ako imaš djecu, poznato ti je da svako njihovo igranje vani završava unosom prljavštine u kuću, ili ostavljanjem otisaka po kuhinjskim elementima i frižideru. Najbolje je počistiti odmah za njima, riješiti se prljavštine u nekoliko minuta, nego ostavljati za vikend kada se nakupi još mnogo kućanskih poslova. Ovako radiš usput i na sve obaveze u vezi sa čišćenjem gledaš kao na male zadatke koje možeš da završiš u kratkom roku.

 

Izvor: popsugar.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum