Trenutno čitaš
Nova slatka opsesija – Mousse od kafe

Nova slatka opsesija – Mousse od kafe

Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Smatra se da je mousse preteča molekularne gastronomije na osnovu njegove pjenaste prirode. Zapravo, bukvalni prevod riječi “mousse” sa francuskog je “pjena”. Ali pjeni o kojoj mi govorimo nisu potrebni visokotehnološki uređaji, jer za njenu pripremu koriste se osnovni kuhinjski alati zajedno s nekim ključnim sastojcima.

Kremasti mousse od kafe savršena je poslastica, ali ne samo za ljubitelje kofeina. Ovo je hit koji će ljetu dati dodatan ukus. Jednostavan je za napraviti i bez vrhnja i mlijeka je.

Sastojci za oko 5 šoljica:

  • 150 grama leda
  • 15 grama instant kafe
  • 85 gr bijelog šećera ili možeš koristiti i smeđi šećer
  • 50 ml hladne vode
  • Kakao u prahu

Priprema je veoma jednostavna i brza. Sve što trebaš da uradiš je da sastojke staviš u blender i postigneš pahuljastu i prozračnu kofeinsku pjenu. Istovremeno elegantno, nježno i ukusno. Uživaj!

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum