Trenutno čitaš
NEM Zagreb vraća se u decembru 2022.

NEM Zagreb vraća se u decembru 2022.

NEM Zagreb 2022, TV market relevantan za središnju i istočnu Evropu fokusiran na kreativnu stranu TV industrije, vraća se u Zagreb krajem godine. Od 7. do 9. decembra, Esplanade Zagreb Hotel će postati centralno mjesto okupljanja uspješnih predstavnika FTA televizija, pay-tv kanala i streaming servisa, producenata, reditelja, glumaca, scenarista, produkcijskih kuća te agencija i ostalih stvaralaca sadržaja, pod motom “All about content creation”.

nem zagreb 2022

Događanje je fokusirano na CEE regiju i zemlje s nižim kapacitetom za produkciju unutar regije s ciljem spajanja audiovizualnih profesionalaca i ključnih donosilaca odluka iz Evrope. Takođe, u sedmicama prije samog događanja, biće organizovana serija radionica pod vodstvom uglednih stručnjaka pružajući kreativcima priliku za usavršavanje vještina.

Otvorene prijave za najbolji scenario na NEM Zagrebu

Uz edukaciju, domaći i inostrani scenaristi dobiće priliku za predstavljanje svojih ideja kroz TV Writing Contest, takmičenje za izbor najboljih scenarija serija (scripted) i formata (unscripted). Talentovani kreativci će svoje ideje moći predstaviti stručnom žiriju sastavljenom od predstavnika renomiranih produkcijskih kuća, nacionalnih televizija, festivala i ostalih stručnjaka u TV industriji. Tri najbolja rada unutar svake kategorije biće nagrađena, a svih 20 finalista, po 10 iz svake kategorije, dobijaju priliku za sastanke s potencijalnim partnerima za eventualnu realizaciju svojeg projekta. Finalisti će se moći sastati s članovima žirija, predstavnicima produkcijskih kuća i drugim ključnim akterima tokom zatvorenog networking događanja. Prijave su već otvorene putem službene web stranice.

nem zagreb 2022

 

Jedinstvena platforma za koprodukciju

Kreatori TV sadržaja iz CEE regije će interes pronaći i u posebnom djelu programa nazvanom Co-production Platform. Kroz seriju različitih događanja podsticaće se ideja i prednosti zajedničke proizvodnje sadržaja – od prezentacija projekata u potrazi za koprodukcijskim partnerima i privatnih tematskih događanja i networking prilika do radionica o osmišljavanju, razvoju, produkciji i distribuciji projekata. Saradnja s ostalim međunarodnim marketima i festivalima iz područja TV industrije nastaviće se do idućeg izdanja NEM Zagreba kroz razmjenu talenata, PR podrške i umrežavanja.

Pročitaj

Panel rasprave, prezentacije, premijerna predstavljanja novih televizijskih serija, edukacija i jedinstvena prilika za networking s ekspertima za TV industriju neizostavan su dio svakog izdanja New Europe Marketa (NEM) – kako u zagrebačkom, tako i u dubrovačkom izdanju koji će u junu 2023. obilježiti desetu godinu održavanja.

Prethodno izdanje NEM Zagreba 2019. podržale su kompanije kao što su AMC Networks, BBC Studios, Viacom CBS, Lionsgate, Rai, Hrvatska Radiotelevizija (HRT), all3 media international, Big Light Productions, Keshet International, Beta Film, yes studios., Star Media i brojni drugi.

Detaljnije informacije o Early Bird cijenama kotizacija pronađite na službenoj NEM Zagreb 2022 web stranici.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum