Trenutno čitaš
Nedjelja, omiljeni dan u sedmici!

Nedjelja, omiljeni dan u sedmici!

Banja Luka Fest - Ivan Bosiljčić i Jelena Tomašević
Banja Luka Fest - Ivan Bosiljčić i Jelena Tomašević

Uopšteno govoreći, široko prihvaćeno mišljenje je da je nedjelja najbolji dan u sedmici, sa izuzetkom tuge koja nas hvata u večernjim satima zbog ponedjeljka. Nedjelja je savršen dan za opuštanje i planiranje nove radne sedmice. Svako svoju nedjelju drugačije provodi, ali većina nas može efikasno koristiti sate tog divnog dana. Evo nekoliko savjeta kako da produktivno provedeš ovaj dan.

Očisti kuću dok telefoniraš: Jedna od najboljih stvari koje možeš učiniti dok čistiš kuću je da nazoveš člana porodice ili prijatelja i nadoknadiš propušteno druženje. Multitasking će učiniti stvari beskrajno ugodnijim i vrijeme će proletjeti.

Planiraj obroke: Napravi veliki lonac supe ili drugih priloga koji mogu biti osnova mnogih obroka tokom sedmice. Ako nemaš vremena za kuhanje, obavi kupovinu namirnica koje će ti biti potrebne za čitavu sedmicu.

Pripremi odjeću: Iako većina nas voli da “izrazimo naše ličnosti” u skladu sa raspoloženjem, to često dolazi sa dodatnim stresom kada pokušavaš da stigneš na vrijeme. Razmisli o planiranju onoga što ćeš nositi unaprijed i pripremi kombinacije po danima. Ne samo da ćeš se osećati bolje i izgledati bolje, nego ćeš ujutro imati više vremena za sebe.

Uživaj u dobrom, dugom kupanju: Napuni kadu ili odvoji vrijeme za dugo tuširanje. Ako imaš više vremena možeš si priuštiti pravi spa dan – od maske za lice do sređivanja noktiju.

Pročitaj

Provedi više vremena sa voljenim osobama: Nedjelja je idealan dan za druženje s porodicom i prijateljima. U ovom brzom životnom tempu, najčešće zaboravimo na naše voljene ili nemamo dovoljno vremena da im se posvetimo. Isplaniraj nešto posebno svake nedjelje, čemu ćeš se radovati cijele sedmice.

A ako ti je potrebno da cijeli dan provedeš u krevetu i gledaš serije, pa i to je ok. Preporuke za serije potraži u našoj rubrici Ultra popularno!

Uživaj u nedjelji!

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum