Trenutno čitaš
Pripremi maramice: Na Netflix je stigla ljubavna drama “From Scratch”

Pripremi maramice: Na Netflix je stigla ljubavna drama “From Scratch”

Ako voliš Italiju, ljubav, hranu, ali i dobro se isplakati, ovo je serija za tebe. From Scratch je romantična drama o međukulturalnoj ljubavnoj priči američke studentice umjetnosti i talijanskog kuhara. Serija prati živote para dok doživljavaju negativne i pozitivne strane svoje romanse.

Serija je epska ljubavna priča o vrtoglavoj romansi amerikanke Amy (Zoe Saldana) sa sicilijanskim kuvarom po imenu Lino (Eugenio Mastrandrea), kojeg upoznaje dok studira u Italiji. Kada se Linu dijagnosticira rak, par se mora pomiriti sa porodicom i prebroditi svoju ljubav suočeni sa neminovnim gubitkom.

Zajedno, Saldana i Mastrandea su očaravajući. U svakoj sceni nas puštaju na put njihove ljubavi, ali i teških trenutaka prilagođavanja novom životu u stranoj zemlji, kulturološkim razlikama i životnim problemima.

Kada je izvršna producentica i Oscarom nagrađena glumica Reese Witherspoon dobila zadatak da izabere glumicu koja će glumiti Amy Wheeler, Netflixovoj mini seriji adaptacije memoara Tembi Locke “From Scratch”, nije tražila dalje od svog stola za večeru.

Witherspoon je večerala preko puta Zoe Saldañe, koja je bila u društvu svog muža Italijana i razmjenjivala dijelove dijaloga na njegovom maternjem jeziku, kada je shvatila da bi zvijezda “Avatara” bila savršena glumica za utjelovljenje Amy.

Netflix

Zoe Saldaña, nedavno je otkrila da je rezonirala sa svojim likom. „Činjenica da bih se naglas nasmijala na sve stvari kroz koje je ona, kao žena koja nije Italijanka, koja se udala za tipičnog Italijana, prošla; to je za mene stalna stvar. To je saga koja nikad ne prestaje, koju volim. Naučila sam da prihvatim mnogo toga”, objasnila je glumica koja je u stvarnom životu udata za Italijana.

Pročitaj
marveli

Govoreći o svom braku sa italijanskim umjetnikom Markom Peregom 2013. godine, Zoe je primjetila: „Nije za one sa slabim srcem kada se udate za nekoga ko dolazi sa velikim prtljagom od 4.000 godina istorije, umjetnosti i filozofije. I odlična kuhinja. Mnogo je toga za riješiti u jednom jednostavnom danu.”

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum