Trenutno čitaš
Navika broj 1 u ishrani JLo zbog koje izgleda nevjerovatno

Navika broj 1 u ishrani JLo zbog koje izgleda nevjerovatno

S obzirom na to da je zvijezda ove nedjelje, 24. jula, napunila 53 godine, mnogi se pitaju kako je uspjela da izgleda sve bolje sa svakom godinom. I dok slava i obilje novca očigledno pomažu, JLo (ili možda J. Aff sada?) se i dalje drži dosljedne zdrave prehrane i rutine vježbanja.

jlo ishrana
Foto: Getty Images

U stvari, do danas, Dženiferina glavna tajna kako izgleda fit u pedesetim je da jede vrlo malo prerađene hrane.

Godine 2019. Dodd Romero, koji je Jenniferin life coach i lični trener, podijelio je neke od izbora ishrane JLo za Us Weekly. Prema izvoru, njena ishrana se redovno “sastoji od pet osnovnih kategorija: proteina, povrća, masti, ugljenih hidrata i vode”. Romero naglašava koliko je za Dženifer voda za piće važna, a slavna glumica i pjevačica stalno ostaje hidrirana i pije minimalno sedam čaša vode dnevno.

Prema Romeru, JLo se voli kloniti prerađene hrane i rafinisanih ugljenih hidrata i “hranjive sastojke dobija iz cjelovitih izvora”, kaže on.

On takođe kaže da Lopez dobija proteine ​​iz nemasnih izvora poput bjelanaca, piletine, ćuretine i govedine hranjene travom, ali da ih konzumira samo tri do četiri puta sedmično. Ostatak sedmice dobija proteine ​​i zdrave masti iz orašastih plodova i ribe. Lopez takođe uživa uglavnom u integralnim žitaricama umesto rafinisanih ugljenih hidrata i jede dosta voća i povrća.

Nije iznenađujuće da ovakva čistija ishrana pomaže JLo da ostane zdrava, posebno zato što su dijete koje sadrže prerađenu hranu povezane sa mnogim zdravstvenim posljedicama poput bolesti srca, prerane smrti i dijabetesa tipa 2.

Izvor: eatthis.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum