Trenutno čitaš
Najljepši romantični filmovi za Dan zaljubljenih

Najljepši romantični filmovi za Dan zaljubljenih

Ukoliko te Kupidonova strelica još uvijek nije pogodila, ne brini. Možda samo treba srce da otvoriš i svoje misli ispuniš lijepim i romantičnim stvarima za Dan zaljubljenih. A ako si već u ljubavi, ušuškaj se uz voljenu osobu i  uživajte u najljepšim romantičnim filmovima svih vremena.

Valentine’s Day (logično)

Julia Roberts, Ashton Kutcher, Bradley Cooper, Jennifer Garner, Jessica Alba, Anne Hathaway, Jessica Biel, Taylor Swift, Emma Roberts i Jamie Foxx su samo neki od desetak poznatih holivudskih zvijezda koji se pojavljuju u ovoj priči o parovima i samcima u Los Angelesu, a koji se moraju suočiti sa pritiscima i očekivanjima nadolazećeg Dana zaljubljenih.

Crazy, Stupid, Love

Ova romantična komedija prati živote nekoliko međusobno povezanih likova dok se kreću kroz uspone i padove ljubavi. Sa zvjezdanom glumačkom postavom, uključujući Stevea Carella, Ryana Goslinga i Emmu Stone, ova drama je puna humora, šarma i dirljivih trenutaka.

Titanic

Američki film iz 1997. godine, koji prati odnos između bogate djevojke i siromašnog momka koji se susreću i zaljubljuju na „nepotopivom“ brodu, dok posada žuri da obori dotadašnji rekord u putovanju preko Atlantika.

The Notebook (ili bilo koji film po knjizi Nicholasa Sparksa)

Rađen prema istoimenom romanu, The Notebook je ljubavni film, a prati dvoje mladih, zaljubljenih ljudi, koji se uslijed klasnih razlika i rata razdvajaju, da bi se, godinama poslije, ponovo sreli.

Dirty Dancing

Sedamnaestogodišnja Bejbi provodi praznike sa svojim roditeljima na odmaralištu, a za to vrijeme se zaljubljuje u instruktora plesa. Prvi ples, prva ljubav. Najbolje vrijeme života, ali i problemi zvani roditelji i okruženje.

Sleepless In Seattle

Tom Hanks i Meg Ryan u glavnim ulogama, a film je jedan od komercijalno najuspješnijih iz devedesetih godina. Priča prati arhtektu koji, nakon što mu je supruga umrla od raka, seli se sa sinom u Seattle kako bi započeo novi život. Jedne večeri, javi se na nacionalni radio i ispriča svoju priču. Brojne žene su ga čule, a jedna mu je i pisala da se upoznaju.

Amelie

Francuska romantična komedija sa blagim dodirom fantazije iz 2001. godine. Priča se vrti oko mlade djevojke koja traži ljubav, sebi i drugima. Film je stekao visoku reputaciju i međunarodni uspjeh, te je postao jedan od najpoznatijih ostvarenja francuske kinematografije.

Blue Valentine

Ryan Gosling i Michelle Williams glume u romantičnoj drami o dvoje ljudi koji se strastveno zaljube u svojim ranim dvadesetima, a zatim se, šest godina poslije, moraju suočiti s problemima u braku.

Pročitaj

Moulin Rouge

Romantični mjuzikl iz 2001. godine, a prati priču mladog pjesnika koji se zaljubi u smrtno bolesnu zvijezdu Moulin Rougea, glulmicu i kurtizanu. Film je nominovan u 8 kategorija za prestižnu nagradu Oskar.

My Best Friend’s Wedding

Julia Roberts blista u ulozi Juliane Potter koja čitavog života bježi od ozbiljnog vezivanja, ali iznenada shvata da je zaljubljena u svog najboljeg prijatelja Majkla: samo je jedna sitna prepreka na putu ka njihovoj sreći: Michael se ženi drugom.

 

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum