Trenutno čitaš
Najbolji romantični filmovi čija je radnja smještena u Evropi

Najbolji romantični filmovi čija je radnja smještena u Evropi

romantični filmovi

Evropa je bila popularna lokacija za snimanje romantičnih filmova od početaka Hollywooda. Februar je mjesec koji je u znaku ljubavi i idealno je vrijeme za romantične filmove. Evo najboljih, prema IMDb ocjenama.

Leap year (2010) – ocjena 6.4

Irska je tako uzbudljivo mjesto za istraživanje, prilično je iznenađujuće da tamo nema više snimljenih filmova. Možda neće parirati romantičnoj energiji Italije ili Francuske, ali ima poseban šarm i atmosferu, naročito u ovom filmu.

 

Ne samo da film ima smiješnu i originalnu premisu da žena prati svog momka u Dablin 29. februara da ga zaprosi, prema irskoj tradiciji, već uključuje i unutrašnju borbu između prilagođavanja životnom stilu koji društvo očekuje i praćenja svog srca.

Letters to Juliet (2010) – ocjena 6.5

Nije iznenađujuće da film “Letters to Juliet “ima jednu od boljih ocjena na IMDb listi. Iako nije toliko smislen i dubok kao neki drugi, element italijanskog sela to nadoknađuje, što ga čini jednim od najboljih filmova Amande Seyfried. Film je bezbrižan, kakav romantična komedija i treba da bude, i naglašava svoje romantične aspekte uključivanjem jednog od najromantičnijih gradova u Evropi – Verone, Italija.

 

Što se tiče iskorištavanja lokacije u potpunosti, ovaj scenarij je to dobro uradio, jer se cijela priča vrti oko grada Verone i naravno slavnih zaljubljenih zvijezda – Romea i Julije. Takođe, nudi prekrasan podsjetnik da je ljubav pokretačka snaga u životu i nikad nije kasno iskoristiti šansu i pronaći je.

French Kiss (1995) – ocjena 6.6

“French Kiss” je jedan od onih zabavnih i bezbrižnih filmova za ljubitelje Pariza i romantičnih komedija. Priča je zanimljiva, prati mladu ženu koja prati svog vjerenika u Pariz, gdje on ima aferu sa drugom ženom. Na svom putu nailazi na sitnog lopova u Lucu, koji joj mijenja život na više načina.

 

Iako je svakako šarmantan, nedostaje mu doza romantike za koju Pariz ima potencijala. Pisci su vjerovatno željeli naglasiti komične elemente. “Francuski poljubac” je i dalje dobar film i vrijedi ga pogledati.

Under The Tuscan Sun (2003) – ocjena 6.7

Film prati razvedenu ženu koja odlučuje da iznova osmisli svoj život kupovinom stare kuće u Italiji. Ne samo da prikazuje ljepotu raznih italijanskih mjesta, već uključuje i niz zanimljivih likova.

 

Glumačka postava je sjajna, sa Diane Lane u glavnoj ulozi i Sandrom Oh na samom početku svoje glumačke karijere. To je vrsta filma zbog koje se poželimo preseliti u Italiju i tamo pronaći ljubav i prijateljstvo.

P.S. Volim te (2007) – ocjena 7

Zanimljivo je vidjeti da je “P.S. I Love You” tako visoko rangiran od strane IMDb korisnika kada ima razočaravajuću ocjenu od 25% na stranici Rotten Tomatoes. Iako je većina filmova na ovoj listi bezbrižna i zabavna, ovaj je na tragu tragične drame. Slijedi niz pisama koje Gerry ostavlja svojoj ženi Holly, nadajući se da će joj olakšati tugu.

 

Pročitaj
stil Gigi Hadid

Publika je od samog početka svjesna da ovaj film nema najsretniji završetak. Iako Holly na kraju nađe način da se izbori i živi svoj život.

Rimski praznici (1953) – ocjena 8

Mnogo se može reći o glumačkoj ekipi filma “Roman Holiday”, u kojoj su Audrey Hepburn i Gregory Peck, ali ono što istinski čini ovaj film jedinstvenim i danas je nostalgija za starim Rimom koju mnogi današnji gledaoci nikada nisu ni iskusili. Film prati priču o princezi na tajnom zadatku i novinaru koji joj pomaže da provede dan pun avanture u jednom od najljepših gradova na svijetu.

 

“Roman Holiday” je u potpunosti snimljen na lokaciji i bio je to jedan od prvih američkih filmova koji je snimljen u Italiji. Zanimljiva stvar u vezi s tim je, međutim, to što je namjerno snimljen crno-bijelo, kako lokacija ne bi zasjenila likove, što je rezultiralo da je Rim zauzeo istaknuto mjesto, a da je i dalje ostao u pozadini jedne od najepskijih ljubavnih priča.

Before Sunrise (1995.) – ocjena 8.1

Slučajni susret u vozu rezultira time da par provede dan u jednom od najpotcjenjenijih gradova u Evropi. Dok Pariz dobija sve pohvale, Beč je jedan od onih gotovo skrivenih kutaka Evrope koji je toliko očaravajući i topao da nudi savršenu pozadinu za ljubavnu priču.

 

U filmu “Prije izlaska sunca”, gledaoci prate par na njihovom putovanju po Beču, dok uživaju u pogledu ispred muzeja Albertina ili se ljube u divovskom točku zvanom Riesenrad. Provesti zajednički dan u ovom romantičnom gradu ključni je sastojak ove nove veze, a evropska atmosfera se nastavlja i u nastavcima.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum