Trenutno čitaš
Najbolje haljine za nadolazeće toplije dane

Najbolje haljine za nadolazeće toplije dane

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Drveće cvjeta, dani su duži, a u vazduhu je svježa energija. Uz dizajnere, koji svakodnevno uvode svježe stilove, sada je savršeno vrijeme da svoj ormar upotpuniš raznovrsnim opcijama, koje možeš nositi ovog proljeća.

Foto: Getty Images

Street style lookovi sa mjeseca mode, uzrokovali su uzlet brojnih proljetnih modnih trendova u odijevanju, od stilova s ​​izrezima, koji brišu granice između elegantnih i edgy, do živih haljina – košulja, koje su dodale dašak boja na zimskim ulicama. Isprobane siluete poput koketnih minija i slip haljina, takođe su se pojavile sa suptilnim modifikacijama u stajlingu (poput uparivanja s visokim čizmama ili cipelama otpornim na lokve).

Nakon beskrajne zime, najbolje proljetne haljine su kao dašak svježine – a modni trendovi koji dominiraju nude ponešto za svakoga.

Isječene midi haljine

Dizajneri su podigli “bušenje rupa” na nove visine sa midi haljinama sa svim vrstama izreza, proreza i jedinstvenih zaokreta za otkrivanje gole kože. Predivnih primjera je mnogo.

Haljina – košulja
Foto: Getty Images

Jednako ležerne i elegantne, košulje su neporaženi proljetni klasik. Duži stilovi haljina dobro funkcionišu sami po sebi, ali izgled možeš uokviriti i velikom dugmadi ili možeš dodati kaiš ako želiš A-siluetu. Osim toga, zahvaljujući svojoj inherentnoj svestranosti, prostrana košulja dugih rukava takođe se može ugurati u farmerke ili nositi otvorena preko kupaćeg kostima kao pokrivač za plažu.

Slip haljina
haljine za toplije dane
Foto: Getty Images

Slip haljine su za proljeće ono što su pletiva za zimu – suštinske su za opušteni stil, bilo da svoju nosiš sa skraćenom jaknom i čizmama za kišu ili sa blejzerom i patikama. Ako već imaš klasičnu crnu slip haljinu, unesi malo boje u svoju garderobu putem lijepe pastelne boje koja je odlična za tonalno oblačenje. Uz prave dodatke, slip haljine mogu poslužiti i za ljetna ili ranojesenja vjenčanja.

Mini haljina
Foto: Getty Images

Mini haljine su možda naš tipičan ljetni komad, ali to ne znači da ih ne možeš ubaciti u svoju proljetnu garderobu. Tokom hladnijih dana upari ih s višim čizmama — čizme do koljena i bedara su odličan izbor — a zatim dopuni nekom vrstom svestranog sakoa, kao što je trenč ili preveliki blejzer koji omogućava da potajno nosiš tanje slojeve ispod. Odluči se za mini šifon kratkih rukava, bez naramenica ili bez rukava ili siluetu s V-izrezom sa slatkim naduvanim rukavima.

Party haljina
haljine za toplije dane
Foto: Getty Images

Za ovo možemo kriviti zaluđenost „Euforijom“ ili estetiku noćnog luksuza, ali mini haljine su se vratile, kao i mikro-mini haljine. Halter stilovi, dekoltei i otvorena leđa trenutno dominiraju, posebno u podebljanim neonskim bojama – zamisli živahne boje koje se oslanjaju na dopaminski trend oblačenja koje su savršene za oslobađanje neke nagomilane modne energije. Upotpuni svoj party izgled visokim štiklama za vrhunski stajling za noćni izlazak.

Pročitaj

Jakna – haljina
haljine za toplije dane
Foto: Getty Images

Za proljećne dane kada je sve što ti zaista treba lagana jakna, zašto ne bi nosila svoju jaknu kao haljinu? A-listeri poput Hailey Bieber već praktikuju stil bez pantalona jer zahtijeva minimalan napor da bi se izgledalo sređeno. Funkcioniše s toliko proljetnih trendova cipela, od čizama do retro patika, a takođe je pametan način da izvučeš maksimum iz bilo kojeg prsluka bez rukava ili prevelikog blejzera koji već posjeduješ.

Cvjetna midi haljina
haljine za toplije dane
Foto: Getty Images

Nijedan proljetni ormar nije potpun bez cvjetne haljine. Prihvati sezonu rascvjetalog drveća s otmjenim cvjetnim printovima na svojoj odjeći. Ovaj komad može biti odličan i za proljetno ili ljetno vjenčanje.

Izvor: glamour.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum