Trenutno čitaš
Na našu watch-listu ide serija o Coco Chanel i Christianu Dioru

Na našu watch-listu ide serija o Coco Chanel i Christianu Dioru

coco chanel christian dior

Nakon senzacionalnog uspjeha filma “House of Gucci”, modna groznica opet zahvata svijet malih ekrana. Apple TV+ najavio je svoju najnoviju seriju, “The New Look”, u kojoj će glavne uloge tumačiti Ben Mendelson i Juliette Binoche kao nesuđeni rivali u svijetu mode – Christian Dior i Coco Chanel.

“The New Look” serija, neće se ograničiti samo na sukob između Christiana Diora i Coco Chanel. Osim duboke analize njihovog modnog rivalstva, serija će zaranjati u živote savremenika i drugih značajnih dizajnera, uključujući Pierrea Balmaina i Cristóbala Balenciagu.

Nakon što prve tri epizode budu objavljene istovremeno, 14. februara, gledaoci će svake sledeće sedmice imati priliku otkriti novu intrigantnu epizodu, sve do dugo očekivanog finala 3. aprila. “The New Look” ne samo da će ponuditi uvid u modnu scenu, već će istražiti i dinamiku između dizajnera koji su oblikovali zlatno doba haute couturea. U seriji će se prikazati i strasti, ambicije i izazovi dvoje modnih velikana koje su morali prevazići kako bi ostavili neizbrisivi pečat u modnom svijetu.

Foto: IMDB

Bićemo svjedoci dinamičnih odnosa između ova dva ikonična modna dizajnera te stvaranja revolucionarnog Diorovog kroja u poslijeratnom Parizu. U godinama neposredno nakon Drugog svjetskog rata, Diorov modni izraz postao je globalni fenomen. Njegove jakne sa VASP strukom i obimne suknje predstavljale su direktan kontrast Chanelinim slobodnijim, nestrukturiranim kreacijama. Ne samo da su njihove estetike bile suprotstavljene, već su i lični životi dizajnera bili potpuno različiti – Dior je uživao u hobijima poput baštovanstva, dok je Chanel bila u centru visokog društva i stekla slavu na nekonvencionalan način, uključujući i njen životni stil (doslovno).

Pročitaj

Dok čekamo seriju “The New Look”, trenutno na Disney+ možeš gledati serijal o dizajneru Cristóbalu Balenciagi. 

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum