Trenutno čitaš
Ultra kratke šiške su najnoviji trend

Ultra kratke šiške su najnoviji trend

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Ne može se poreći da je 2023. bila godina za šiške. Curtain bangs su nastavile svoju vladavinu, a francuske šiške, lá Jane Birkin, takođe su imale svoj trenutak, ali kako su modne piste za proljeće/ljeto 2024. i otkrile, kratke šiške – poznate i kao micro bang—prvi je ultra trendi stil šiški za 2024.

Za razliku od drugih popularnih stilova šiške, ultra kratke šiške su obično ravan, tupi rez iznad obrva. Ovaj hrabar izgled je iznenađujuće svestran i ne treba ništa osim samopouzdanja i puno povjerenja u tvog frizera. Postoje beskrajni načini za stilizovanje ovih šiški, bilo da su ravne i tupe ili slojevite i valovite.

Getty Images

Mikro šiške i druge tupo ošišane frizure sa šiškama bile su uveliko zastupljene na pistama tokom sezone proljeće/ljeto 2024., kao što se može vidjeti na modnim pistama Alexandera McQueena i Grace Ling. Ne samo da su ih favorizovali dizajneri i stilisti, već su i poznate ličnosti usvojile izgled. I Zoë Kravitz i Julia Fox, dvije prave ikone stila, debitovale su s mikro šiškama prošle jeseni.

Givenchy

Ove sezone, baš na vrijeme za sedmicu mode, Zendaya je oduševila svojim novim tupo ošišanim šiškama, samo nekoliko dana nakon što je Kristen Stewart debitovala sa svojim mikro šiškama na Sundance Film Festivalu.

Getty images
Getty images

Ove šiške su posebno pogodne za osobe sa manjim licima, a vrlo su jednostavne za stilizovanje. Nicola Peltz Beckham je prihvatila izgled, noseći svoje mini šiške tako kratke da joj se vide obrve. Ošišane stepenasto, njene šiške su bile meke i laskave, a ne oštre.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum