Trenutno čitaš
4 načina da se motivišeš i promijeniš svoj život na bolje!

4 načina da se motivišeš i promijeniš svoj život na bolje!

Banja Luka Fest - Ivan Bosiljčić i Jelena Tomašević
Banja Luka Fest - Ivan Bosiljčić i Jelena Tomašević

Kako se motivisati kada se osjećaš beznadežno? Ključno je da odmah zaboraviš na to kako se trenutno osjećaš i kreneš u akciju. Kao što je Jim Rohn rekao, “Disciplina je most između ciljeva i postignuća”. Možda ti nedostaje samodisciplina, koja se može poboljšati, samo ako odlučiš da kreneš. Tvoja akcija počinje sada…

Donosimo ti savjete, koji će te motivisati na promjenu i koji će te pokrenuti da učiniš svoj život boljim i ljepšim!

Instagram/cozy.magazine

Priznaj da nisi tamo gdje želiš biti

Vrijeme je da budeš brutalno iskrena osoba prema sebi i priznaš šta ti se dešava. Možeš razgovarati sa nekim u koga imaš povjerenja iskreno i otvoreno, kako trenutno živiš, šta radiš pogrešno i gdje stvarno želiš biti. Priznaj sebi da postoji problem i tvoj mozak će početi da radi samostalno, kako bi pronašao rješenje. Ako zanemariš problem, neće ti biti magično bolje. U stvari, ovo nameće napuštanje i pogoršava situaciju.

Reci šta zaista osjećaš i onda se zapitaj, zašto se tako osjećaš? Zapitaj se šta će se desiti ako se ne vratiš na pravi put… Gdje ćeš biti za 3 mjeseca, 6 mjeseci ili godinu dana, ako se ne promijeniš? Identifikuj svoje razloge, otvori se za promjenu i razvijaj plan za adaptaciju i prevazilaženje problema.

Instagram/emilyshak

Prestani razmišljati, počni raditi

Kao „najkomplikovaniji čovjek na svijetu“, Craig Ballantyne je rekao: „Akcija pobjeđuje anksioznost, pokret pobjeđuje meditaciju, rad pobjeđuje.“ Ponekad je samo sjedenje, ležanje i razmišljanje, najgora stvar koju možeš učiniti. Pretjerano razmišljanje iscrpljuje tvoju energiju, čineći problem osjetljivim i najbolji je način da se ipak zadržiš na akciji. Kreni malo pomalo u akciju.

Svako veliko putovanje je počelo jednim malim korakom. Akcija liječi perfekcionizam i pomaže ti da stvoriš zamah, kako bi rezultat bio ostvaren.

Instagram/jen_wonders

Proslavi svoje pobjede

Recimo da pokušavaš trenirati, ali se ne pridržavaš svojih rezolucija i ciljeva i izbjegavaš treninge. Da bi se ponovo zapalila vatra i da bi se krenulo u akciju, održavaj je jednostavnom i počni da radiš neke jednostavnije vježbe kod kuće. Proslavi ovu malu pobjedu na svoj način, čestitaj si i nagradi se. Promijeni fiziologiju da promijeniš način razmišljanja. Male pobjede dovode do većih rezultata.

Tvoj mozak voli proslavu, jer se oslobađa dopamin zbog kojeg se dobro osjećaš, pa tako “treniraš” mozak, da traži više rezultata. Zamisli kakve druge vrste pobjeda možeš ostvariti? Počni da radiš sve što se odlagalo, polako u malim dozama i onda slavi svaki napredak! Pobjede, bez obzira koliko velike ili male, mogu promijeniti tvoje raspoloženje i pomoći ti da nastaviš. Stvaraj i neke nove navike u procesu napretka.

Pročitaj
Villajoyosa

Foto: Instagram/@presentandcorrect

Odgovornost je ključ uspjeha

Ponekad samo trebaš nekog drugog da te podrži u tvojoj akciji, bilo da želiš izgubiti na težini, pokrenuti posao ili promijeniti svoj život. Odgovornost može biti odličan način da si pomogneš, da ostaneš disciplinovana osoba. Nemoj biti previše ponosna osoba da se upišeš u program mršavljenja ili da unajmiš trenera, koji će ti pomoći da ostaneš dosljedna osoba i održavaš produktivnost.

Vremenom, disciplina postaje tvoja automatska navika. Ne dozvoli da ti lijen mozak i loši osjećaji, stanu na put ka stvaranju života iz tvojih snova. Zaboravi ono što sada osjećaš, zapamti zaslušuješ ono najbolje. Kreni u akciju promjene svog života!

Ne propusti i ostale ultra inspirativne priče.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum