Trenutno čitaš
Evo kako će na sve znakove zodijaka uticati mladi mjesec u Raku

Evo kako će na sve znakove zodijaka uticati mladi mjesec u Raku

mladi mjesec u raku 2024

Ovaj mladi mjesec u Raku 05. jula će “dati energiju” našim životima, dopuštajući nam da razmislimo o prošlosti i bolje razumijemo naše temelje, kako bismo mogli graditi dalje naše planove i ciljeve…

Julski mladi mjesec ljubi planetu Mars, što će unijeti “strast i uzbuđenje u naše živote i veze”. Takođe se smiješi Saturnu, što može donijeti “stabilnost i snagu našim planovima, emocijama i ciljevima”. Mladi mjesec se takođe sjedinjuje sa Venerom, što može donijeti “zadovoljstvo, ljepotu i harmoniju u naše živote”. Iznad svega, pozitivna energija je nad nama.

Mladi mjeseci su vrijeme za podmlađivanje i ispoljavanje želja. Moramo da napravimo prostor za nove početke tokom mladog meseca. Imajte na umu, da se ne trebate bojati eksperimentisati.

Ultra magazin

Lako je osjećati se kao da su vaši doprinosi samo kapi u moru, ali te kapi su važne. Svaki čin, bez obzira koliko mali, doprinosi zajedničkom naporu i ima potencijal da stvori talase. Znak Raka odnosi se na našu izabranu porodicu, lozu, prošlost, sjećanja, intuiciju i emocionalni osjećaj sigurnosti. Nije ni čudo što je odmor potrebniji kada se u vašem životu pojavi mlad mjesec u Raku, jer imate zadatak da osjetite svoja osjećanja i sve što dolazi s tim procesom.

Mladi mjesec u Raku vas poziva da razmislite o tome zbog čega se osjećate cijenjenim, sigurnim i zbrinutim. Rak je često povezan sa arhetipom majke ili majčinim uticajima u vašem životu. Pod ovim mjesečevim zracima možda će biti potrebno usporiti i brinuti se o sebi. Ovo je takođe važno vrijeme za popis vaših najbližih veza. Da li vas vaša prijateljstva, romantične privrženosti ili članovi porodice čine sretnim ili iscrpljenim?

Ovo je vrijeme da osjetite sve, posebno ono što ste ignorisali ili zakopavali duboko u sebi. Rak je kardinalni znak, koji uvijek donosi hitnost promjena. Pod vladavinom mjeseca možete se osjećati malo raspoloženije ili ćete se ponašati impulsivno na osnovu svojih osjećaja. Pojavljuje se novi početak koji utiče na vaš životni put. Možda ćete se osjećati kao da odluke koje donesete u ovo vrijeme utiču na to kuda ćete dalje krenuti.

Imaćete strpljenja da ostvarite svoje snove, posebno ako djelujete prema svojim intuitivnim impulsima. Držite se svog kursa i doći ćete do svoje nagrade.

Ultra magazin

Ovan

Drugima spolja stvari mogu izgledati normalno, ali vi prolazite kroz ličnu transformaciju. Mladi mjesec slijeće u vašu četvrtu kuću doma, porodice i privatnog života. Ovo je moćno vrijeme za otpuštanje veza s prošlošću koje vas opterećuju. Možda ćete se takođe osjećati pozvanim da istražite svoju porodicu ili se ponovo povežete sa svojim precima ili dalekim rođacima.

Vaša intuicija jača kada se počnete fokusirati na to ko i šta čini da se osjećate sigurno, cijenjeno i vrednovano. Praktično, možda ćete doživjeti i promjenu životne sredine ili sa odabranim članom porodice. Neki od vas možda sada odlučuju da se presele ili umjesto toga naprave važan pomak u svojoj životnoj situaciji. Ovo može biti plan renoviranja, preuređenja ili čak dolazak i odlazak nekoga.

Bik

Vrijeme je za iskrene razgovore. Mladi mjesec kreće se kroz vašu treću kuću komunikacije, učenja i razmišljanja. Vi ili neko drugi možete dijeliti neka ranjiva osjećanja, što će izazvati novi razgovor koji vodi do dublje emocionalne intimnosti. Novi ugovori i pregovori takođe mogu početi otprilike u to vrijeme i donijeti vam više sigurnosti u tom procesu. Možda biste željeli da se vratite u školu, naučite novu vještinu ili provedete vrijeme u usavršavanju zanata. Ovo je takođe moćno vrijeme da promijenite sopstveni način razmišljanja i način na koji govorite sami sa sobom.

Nikada ne znate koja bi vaša sljedeća uzbudljiva ideja mogla biti tu, kada oslobodite kontrolu i pustite intuiciju da vas vodi. Otvorite svoj um novim idejama. S mladim mjesecom koji ističe vrlo intelektualni sektor vašeg horoskopa, novi koncepti i vizije će vam ispuniti glavu. Sada možete početi raditi na prekretničkom projektu vezanom za komunikaciju, kao što je rebrendiranje web stranice, društvenih medija ili inicijativa za pisanje ili govor. Uskoro bi mogli iskočiti i ugovori, pa se pripremite za promjenu tempa!

Blizanci

Vaša sigurnost je na prvom mjestu. Mladi mjesec aktivira vašu drugu kuću prihoda, resursa i imovine. Mogli biste započeti novi posao ili preuzeti novu ulogu koja pomaže u izgradnji vlastitog osjećaja samopouzdanja. Novac vam je na umu. To znači da biste uskoro mogli vidjeti promjenu oko vaših prihoda, kao što je ponuda za novi posao, posao sa strane, povišica ili unosan klijent. Procijenite svoje prihode i rashode i vidite kako možete izgraditi veći prosperitet u narednoj godini. Ovo je divno vrijeme za prakse zahvalnosti za svakodnevno povezivanje sa osjećajem obilja.

Za šta ste se držali predugo, ali nikad niste koristili ili nosili, sada to raščistite, jer stari i rijetko upotrebljavani predmeti drže energiju i kada se držimo stvari, to može spriječiti nove prilike da nas pronađu. Vaš strastveni projekat ima potencijal da se pretvori u unosnu priliku. Vjerujte da smislen i ispunjen rad može dovesti do značajnih nagrada.

Ultra magazin

Rak

Spremni ste za novi početak, Rakovi! Mladi mjesec ističe vašu prvu kuću sebe, identiteta i novih početaka. Ovo je savršeno vrijeme da započnete novi ciklus manifestacije i krenete za onim što vam srce želi. Možete postaviti i nove lične ciljeve za sebe, poput buđenja sat vremena ranije ili odlaska na spavanje bez skrolovanja na društvenim mrežama. Ovo takođe može dovesti nove, važne ljude u vaš život i može vas podstaknuti da se zalažete za svoje lične potrebe i želje u vašim bliskim odnosima. Odaberite odjeću u kojoj ćete se osjećati samopouzdano i ponosno na sebe.

Koje karakteristike i vrijednosti ima ova buduća verzija sebe?  Provedite jedan dan ponašajući se kao da ste već ova najbolja verzija sebe. Osjećaj u toj stvarnosti može pomoći da postane istina. Izaberite autentičnost, Rakovi! Najvažniji mlad mjesec u godini je stigao, jer na njemu piše vaše ime. To znači da ćete dobiti priliku da skinete prašinu sa svoje moodboard table vizije i procijenite šta najviše želite u godini koja dolazi. Zakoračite na scenu, potvrdite sebe i znajte da ono što sada započnete ima dugoročni potencijal.

Lav

Odmor nikada nije bio toliko potreban. Mladi mjesec se kreće kroz vašu 12. kuću zatvaranja, duhovnosti, snova, rada na sebi i samoće. Takođe možete završiti nešto, bilo da je to veza, napuštanje posla ili odustajanje od cilja koji ste nekada željeli. Ovaj mjesec vas podsjeća da je odmor neophodan za vaše zdravlje, a provođenje vremena nasamo može vam pomoći da se ponovo povežete sa sobom.

Posvetite se nečem što vas vraća sebi i pomaže u smirivanju uma. Ovo vam može pomoći da se napunite i vratite samopouzdanje i svoj unutrašnji glas tokom vremena. Vrijeme je da se smirite i napunite baterije. Ovaj mlad mjesec u Raku vas ohrabruje da maštate o tome čime biste željeli da se pozabavite kada dođe sezona vašeg rođendana. Stoga obratite pažnju na svoju intuiciju i fokusirajte se na poboljšanje mentalnog zdravlja.

Djevica

Vaš društveni kalendar se puni, Djevice! Mjesec slijeće u vašu 11. kuću prijateljstva, zajednice i podrške. Žudite za više vremena sa prijateljima i ljudima zbog kojih se osjećate cijenjenim i viđenim onakvim kakvi zaista jeste. Ovo je takođe povoljno vrijeme da se družite i izložite; u tom procesu mogu se stvoriti neka nova prijateljstva. Takođe biste se mogli zbližiti sa poznanikom i uspostaviti bližu vezu.

Ispunjeni ste novim inspirativnim idejama i možda ćete smisliti plan za ostvarivanje jednog od svojih snova. Sreća je na vašoj strani, pa poželite želju i rizikujte. Odaberite jedan od svojih ciljeva za budućnost i obavljajte svakodnevnu praksu vizualizacije. Budite detaljniji i fokusirajte se na ono što osjećate i čime ste okruženi kada postignete taj cilj. Proslavite dobar život, Djevice!

Ultra magazin

Vaga

Samo naprijed i tapšite se po leđima. Mladi mjesec ističe vašu 10. kuću postignuća, karijere i javnog života. Pod ovim mjesečevim zracima može doći do povišice, unapređenja ili davno zakašnjelog komplimenta. Ovo bi takođe moglo označiti novo značajno poglavlje u vašem životu, bilo da je to stupanje u brak, proširenje porodice, stvaranje nove karijere ili pokretanje ličnog brenda. Možete se redefinisati pod ovim mladim mjesecom i koristiti vlastitu intuiciju kao svjetlu vodilju da idete za onim što zaista želite.

Proslavite se. Izađite na ljubavni sastanak u svoj omiljeni restoran ili naručite svoj omiljeni obrok. Uživajte u životu i upijajte sadašnji trenutak, priznajući koliko ste daleko stigli. Fokusirajte se na svoje ambicije. Veliki zamah karijere je odmah iza ugla. Pružiće vam se prilika da napredujete u svom poslu ili industriji, što može donijeti više priznanja i bogatstva.

Škorpija

Spremni ste da se otvorite nekom drugom, Škorpije. Mladi mjesec se kreće kroz vašu devetu kuću komunikacije, putovanja, obrazovanja i perspektive. Novi razgovor bi mogao započeti danas, ohrabrujući vas da sagledate situaciju iz nove perspektive ili da s nekim podijelite svoja osjećanja. Danas ste vođeni svojom intuicijom i spremni ste da pravite planove za svoju budućnost na osnovu onoga što će učiniti da se osjećate najsigurnije.

Takođe, možete imati važnu raspravu o prošlosti, sa članovima porodice ili o vašoj životnoj situaciji. Koristite svoj glas. Ako postoji nešto što zbog čega ste se suzdržavali, ovaj mladi mjesec vas poziva da govorite autentično i ranjivo. Osjetićete da vam je težina skinuta s ramena kada izgovorite svoju istinu.

Strijelac

Oh, teško je otvoriti se, zar ne? Znate kada da se povučete i zatvorite svoje srce. Nakon slomljenog srca i razočaranja, naučite da budete pronicljiviji. Duga nakon oluje je dubok osjećaj lojalnosti i predanosti koji se javlja kada dozvolite da vam neko treba. Iako se osjećate izvan vaše zone udobnosti, u redu je otvoriti svoje srce. Vaši bliski odnosi se mijenjaju.

Mladi mjesec aktivira vašu osmu kuću povjerenja, intimnosti, ugovora i zajedničkih resursa. Neki odnosi bi mogli postati dublji, jer dijelite stranu sebe koju obično čuvate. Druge veze mogu krenuti svojim tokom, dok budete shvatili ko i šta je vrijedno vašeg vremena i energije.

Pročitaj

Možete razgovarati i o svojim finansijama sa partnerima, što naglašava vaš osjećaj sigurnosti (ili nedostatak istog). Nazovite nekoga koga volite i zahvalite mu na prisustvu u vašem životu. Ako ste držali neke od svojih emocija, pitajte ih da li imaju emocionalni kapacitet da vas saslušaju. Ne morate sve to da radite sami i zadržite sva svoja osjećanja za sebe! Gdje se nalazite u vašim važnim vezama u ovom trenutku će biti “od najveće važnosti za procjenu”.

Ultra magazin

Jarac

Stvaraju se nove veze. Mladi mjesec aktivira vašu sedmu kuću partnerskih odnosa i ugovora jedan na jedan. Samci bi mogli biti spremni da se uozbilje s nekim posebnim, a parovi bi mogli razgovarati o svojim zajedničkim planovima za budućnost. Emocionalno, možda ćete se morati suočiti i sa svim vezama koje brišu granice između ljubavi i zavisnosti. Tanka je linija između emocionalne sigurnosti i oslanjanja na nekog drugog radi vlastite vrijednosti i udobnosti.

Učinite uslugu nekome do koga vam je stalo. Bilo da se radi o članu porodice, cimeru ili saradniku, razmislite o tome da obogatite njihove živote i da im se nađete pri ruci na sličan način na koji su vam oni davali podršku u prošlosti. Partnerstva će biti istaknuta tokom mladog mjeseca, što znači da bi vaši postojeći odnosi – u poslu, ljubavi ili saradnji – mogli doživjeti “pomak”, nadamo se na bolje!

Međutim, ako niste u skladu, zvijezde će to sada posebno jasno pokazati. Samci takođe mogu iskoristiti ovu energiju tako što će se izložiti da pronađu nekoga s dugoročnim potencijalom.

Vodolija

Vaša dnevna rutina će se uskoro promijeniti, Vodolije. Mlad mjesec ističe vašu šestu kuću svakodnevnog života, blagostanja i odgovornosti. Ovi mjesečevi zraci vas podsjećaju da način na koji doživljavate sebe ima veliki uticaj na to koliko ćete napredovati u nekim od svojih ciljeva. Možda da razmislite o promjeni svakodnevnih navika kako biste osigurali da svoj dan završite ponosni na sebe. Podsjetili ste se da će najsitnije izmjene i promjene koje napravite, dovesti do najdrastičnijih promjena tokom vremena.

Odaberite jednu naviku koju sada imate i koju želite promijeniti u svom životu i odaberite nešto čime ćete je zamijeniti. Fokusirajte se na integraciju ove nove navike, čak i ako je to samo pet do 10 minuta dnevno na početku. S vremenom ćete se osjećati prirodnije i bez napora.

Vrijeme je da ubrzate tempo, jer sedmice pred nama izgledaju veoma zauzeto. Možda ćete dobiti priliku da imate više sati, projekata ili klijenata na poslu. Ako ste nezadovoljni svojim poslom, tražite nešto drugo! Energija mladog mjeseca može usmjeriti pažnju na vaše fizičko zdravlje, pa razmislite o načinima da poboljšate svoju kondiciju ili ishranu.

Ribe

Puni ste nade i inspiracije, Ribe. Mladi mjesec se kreće kroz vašu petu kuću zadovoljstva, radosti, romantike i kreativnosti. Spremni ste da date prioritet aktivnostima i ljudima u svom životu, koji vas tjeraju da živite u sadašnjem trenutku i pojačate svoju radost. Ovo može biti sjajno vrijeme da se bavite strastvenim projektom, kreativnim poduhvatom ili podijelite neke od svojih talenata s drugima na društvenim mrežama ili na poslu.

Ako ste otvoreni za romantiku, ovo može biti uzbudljivo vrijeme za izlaske i možda ćete upoznati nekoga ko donosi više sigurnosti u vaš emocionalni svijet. Provedite vrijeme koristeći kreativnu stranu svog uma. Nove ideje i zahvalnost će se pojaviti kroz ovaj proces. Očito je potrebno da izađete iz svoje zone udobnosti i “protresete stvari”, pa učinite to odmah!

Život će biti magičan nakon ovog mladog mjeseca, jer su zadovoljstvo i strast od najveće važnosti. Ovo  je najvažnije doba godine za samce da iskoriste mogućnosti za izlaske i za parove da ponovo zapale svoju iskru. Ako se bavite umjetnošću ili se bavite sportskim ili rekreativnim hobijima, vi biste u ovom trenutku mogli postati veoma zauzeti ovim nastojanjima.

Pročitaj mjesečni horoskop za jul.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum