Trenutno čitaš
TikTok je lansirao aplikaciju sličnu Instagramu pod nazivom Whee

TikTok je lansirao aplikaciju sličnu Instagramu pod nazivom Whee

whee

TikTok, poznat po svojoj dominantnoj poziciji na tržištu kratkih video zapisa, tiho je lansirao novu aplikaciju za dijeljenje fotografija pod nazivom Whee. Ovu aplikaciju su prvi primijetili Android Police i osnivač APKMirror, Artem Rusakovski.

Whee je dizajniran da korisnicima omogući dijeljenje fotografija sa svojim najbližim prijateljima, čime TikTok eksplicitno pozicionira ovu aplikaciju kao alat za intimnije, privatnije dijeljenje sadržaja. Prema opisu Whee-a na Google Play-u, korisnici mogu zabilježiti i podijeliti fotografije koje samo njihovi prijatelji mogu vidjeti, omogućavajući im privatnosti. Aplikacija je opisana kao najbolje mjesto za bliske prijatelje da dijele posebne životne trenutke.

Pregled snimaka ekrana sa liste aplikacije otkriva različite funkcije koje Whee nudi. Među njima su pretraživač za fotografije, lista prijatelja za slanje poruka, i feed. Mnogi opisi fotografija u aplikaciji naglašavaju kako su funkcije namijenjene povezivanju sa prijateljima, čime se ističe fokus na autentičnom dijeljenju i interakciji.

Pročitaj
escape kamp

Iako je Whee trenutno dostupna na Android uređajima u više od deset zemalja, aplikacija još uvijek nije dostupna na američkom tržištu. Takođe, aplikacija se ne može pronaći na iOS App Store. TikTok i njegova matična kompanija ByteDance nisu odmah odgovorili na zahtjeve za komentar, što dodatno naglašava tiho lansiranje ove nove aplikacije.

Ovo nije prvi put da TikTok uvodi aplikaciju koja uzima inspiraciju od Instagrama. U aprilu ove godine, kompanija je počela da uvodi aplikaciju za dijeljenje fotografija pod nazivom TikTok Notes, što ukazuje na TikTokovu strategiju širenja svog uticaja i na druge formate društvenih mreža, osim kratkih video zapisa.

Naslovna fotografija: lowyat.net

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum