Trenutno čitaš
Mjesečni horoskop za oktobar!

Mjesečni horoskop za oktobar!

Sezona Vage označava polovinu naše astrološke godine. Pogledajte dokle ste stigli i koliko ste postigli! Teško je povjerovati, ali kao da borba sa šest retrogradnih planeta na nebu odjednom nije bila dovoljno dramatična, oktobarska astro prognoza je najdramatičnija 2022. Juhu, barem nas je napustio retrogradni Merkur koji je 02. oktobra krenuo direktno. 9. oktobra, stiže nam jedan lijep pun mjesec u Ovnu. Vrijeme je da se ponovo fokusirate na vaša partnerstva i najbliže veze.

Foto: Ultra Magazin

Ovog mjeseca stižu nam i pomračenja. Pomračenja ubrzavaju vremenske okvire, donose sudbinske događaje i prisiljavaju vas da se suočite sa svim što ste izbjegavali. Jupiter, planeta ekspanzije, vjerovanja i bogatstva, ponovo ulazi u Ribe 27. oktobra, gdje je proveo prvu polovinu ove godine. Mjesec se završava dramatično, jer, budimo realni: stiže nam sezona Škorpije! Ovo je moćno vrijeme za razmišljanje o tome kako možete koristiti svoj glas, kao i način na koji razgovarate sami sa sobom. Jedno je sigurno: nakon svih ovih astro aspekata, nećete biti ista osoba kao na početku mjeseca.

Foto: Ultra Magazin

OVAN

Početak oktobra vas zasljepljuje svojom novom energijom. Merkur je bio retrogradan veći dio septembra, ali 02. oktobra, Merkur je krenuo direktno, a vi ćete osjetiti eksploziju energije iza sebe. Odjednom ćete biti motivisani da zasučete rukave i počnete da radite na zadacima, započnete nove projekte i veze. 09. oktobra imaćemo pun mjesec u Ovnu, tako da će se ostvariti nešto od ogromnog značaja za vas. Na vas će posebno uticati ovaj pun mjesec 09. oktobra i uživaćete u svim njegovim blagodatima.

Zlatni trigon će se pojaviti na nebu tokom punog mjeseca 9. oktobra, povezujući Marsa, vašeg vladara, koji je sada u Blizancima, Saturnom u Vodoliji i moćnim Suncem u Vagi. Čini se da ako putujete, sa vama će ići partner ili saradnik. Možda je prilika za nešto novo, možda razmišljate i o svom romantičnom partneru možda ćete se zaručiti ili, ako ste već u braku, pronaći načine da poboljšate svoju vezu postavljanjem novog cilja.

Ovog mjeseca ćete biti odlučni da racionalizujete i svoje finansije. Da bi se postigao taj cilj, oktobar donosi prvo od dvostrukih pomračenja 25. oktobra u znaku Škorpije, 2 stepena, što bi moglo donijeti novu finansijsku priliku. Obično, pojava pomračenja sugeriše da ćete sav ili dio prihoda, ostvariti iz novog izvora ili može biti da dobijete novi posao ako ste samozaposleni ili ako volite svoj sadašnji posao, prihvatite sporedni posao.

Mars će biti prijateljski raspoložen prema Merkuru i Suncu. Ovo pokazuje da ste željni da krenete naprijed s planovima za privlačenje više novca. Pomračenje Sunca 25. oktobra donijeće vam finansijske informacije koje do sada niste imali, a koje će vam trebati da napravite planove za budućnost. U međuvremenu, budite konzervativni u svim investicijama i ostanite u kontaktu sa svojim finansijskim savjetnikom. Možda razgovarate ili pregovarate o novim pogodnostima kompanije, bilo da mijenjate posao ili ostajete na trenutnoj poziciji.

Ako želite da vam se odobri kredit ili hipoteka za finansiranje velikog projekta ili za kupovinu kuće, ili da dobijete finansijsku pomoć za odlazak na fakultet, pošaljite svoju prijavu neposredno prije povoljnog punog mjeseca 9. oktobra. Ako radite u prodaji, ovog mjeseca možete dovesti novog važnog klijenta.

Jupiter je u Ovnu, privilegija jednom u 12 godina i Jupiter vas štiti – vi ste u svojoj Smaragdnoj godini, a od sada do maja 2023. godine, radost, sreća a, nakon maja 2023., finansijska dobit bi trebala biti vaša. Iako bi potpuno pomračenje Mjeseca 8. novembra moglo potresti sve znakove zodijaka neočekivanim vijestima, ostaćete pod Jupiterovim budnim okom i zaštitom.

Foto: Ultra Magazin

BIK

U oktobar ćete ući u zamišljenom raspoloženju. Prošlog mjeseca, Merkur je bio retrogradan skoro cijeli mjesec, srećom, Merkur je krenuo direktno 02. oktobra i ovo će ubrzati tempo događaja. Merkurov veliki brat Mars je nedavno ušao u Blizance na dugih sedam meseci, pa ćete možda početi da primećujete da vaša potrošnja raste. Možda imate velike planove, a tokom perioda promjene načina života, potrošnja ima tendenciju porasta. Kao Bik, prirodno ste štedljivi i uspijevate da pronađete najbolju cijenu. Čini se da ste zabrinuti da će vam ponestati novca, ali ćete do proljeća vidjeti stalan porast vaših finansija.

Prvi dio oktobra bio bi sjajan za pokretanje bilo kakvog novog poduhvata, jer će pun mjesec 9. oktobra biti u Ovnu, znaku svega novog, a Ovan je i znak preduzetnika. U godini kao što je ova, moraćete da dobro razmislite o tačnom datumu kada odaberete da objavite ili pokrenete svoju ideju. U međuvremenu, čini se da radite na projektu iza kulisa koji je još uvijek povjerljiv, ali ćete ga uskoro moći pokazati drugima. Za sada, morate napraviti više podešavanja i testiranja, kako biste poboljšali projekat. Sva ova koncentracija i rad biće vrijedna vašeg vremena, jer će se ovaj projekt vjerojatno pokazati kao vrlo unosan za vas za nekoliko mjeseci, stoga nastavite s poliranjem projekta.

Pomračenje mladog mjeseca je u Škorpiji 25. oktobra će otvoriti mogućnosti u jednom konkretnom partnerstvu. Ovo pomračenje će pratiti Sunce i Veneru, obje u Škorpiji. Venerino prisustvo je važno jer je ona vaš vladar, što pokazuje koliko ste željni da udružite snage sa drugima. Ovaj mladi mjesec može vas nagovoriti da se zaručite ili vjenčate u narednim sedmicama. Ako ste već u braku, vrijeme je da sanjarite sa svrhom, odredite tačno šta biste željeli učiniti sljedeće, kako biste bolje iskoristili svoj brak ili vezu. Vaši snovi se mogu ostvariti – sve počinje sa sastavljanjem dobrog plana.

Niste u vezi ili braku? Ovo pomračenje mladog mjeseca 25. oktobra može vas potaknuti da se udružite sa stručnjakom, partnerom, agentom ili saradnikom. Odnosi jedan na jedan u poslovanju će biti favorizovani, ali uslovi se brzo mijenjaju. Razgovarajte sada, ali odgodite zvanično potpisivanje sporazuma i ugovora. Ovo je vrijeme pomračenja, tako da će se podići mnogo kosmičke prašine i biće teško vidjeti put ispred nas. Ne donosite odluke brzopleto, polako razmislite i analizirajte prije nego što donesete neku veoma važnu odluku.

Foto: Ultra Magazin

BLIZANCI

Mjesec počinje lijepo zbog punog mjeseca u Ovnu 9. oktobra. Možda ćete biti pozvani na društveni događaj ili ćete biti izuzetno dobri i privući mnoge pratioce na društvenim mrežama. Podijelite stručnost i iskustva koja imate s drugima. Srećni Jupiter je i dalje u Ovnu, nagovarajući vas da napustite svoju kuću da biste se više družili. Ako se pridružite novom klubu ili dobrotvornoj organizaciji, tamo možete steći novog bliskog prijatelja uz samo malo truda – budite prvi koji će predložiti da se oboje nađete zajedno na ručku.

Mars je ušao u Blizance krajem avgusta i postavio vas za vođu parade. VIP osobe se raduju što će čuti vaše ideje i vjerovatno će odobriti i finansirati vaše prijedloge. Sada, i u narednim mjesecima, biće od vitalnog značaja da pažljivo planirate da odaberete datum, kada ćete svijetu objaviti svoj novi projekat i ideje. Učinite to između 5. i 15. oktobra. Mars je super heroj koji vam daje odlučnost, energiju i nagon da budete uspješni i pobjeđujete – a Mars je trenutno u Blizancima. Nećete prihvatiti “ne” kao odgovor, a taj kvalitet će biti razlog zbog kojeg ćete naići na prepreke i nastaviti dalje dugo nakon što drugi odustanu.

Mars će vas ne samo učiniti zauzetim, već će vas i učiniti privlačnijim. Ako želite da pokrenete novi projekat ovog mjeseca, učinite to u prvih 15 dana oktobra, veličanstveno vrijeme za to. U posljednjoj sedmici oktobra, možete vidjeti da neko iz vašeg tima odlazi, ili obrnuto, možete odlučiti da zamolite osobu koja vam ne odgovara da ode. Čini se da neke stvari na poslu, ne idu kako treba. Često će pomračenje “zamračiti” osobu iz vašeg okruženja. Ako vam se to dogodi, tajming će biti nesrećan – to će biti tačno kada je vaša kancelarija na vrhuncu aktivnosti i biće vam potrebno više ljudi. Alternativno je moguće da će osoba koja odlazi biti neko ko radi za vas kod kuće, kao što je spremačica ili dadilja. Pomračenja često donose zbunjujuću atmosferu. Oduprite se želji za brzim reakcijama i odlukama. Ako žurite, lako ćete pogriješiti. Ako želite nekoga zaposliti, provjerite reference, korak koji ne smijete preskočiti. Iznenadni odlazak osobe od povjerenja mogao bi vas uznemiriti, ali možete pronaći nekog boljeg.

Ako zaposlite nekoga, to će se najvjerovatnije dogoditi nakon pomračenja Sunca mladog mjeseca 25. oktobra u znaku Škorpije, jer će to otvoriti novi put u vašem radnom okruženju. Alternativno, možete se preseliti u novu kancelariju ili raditi na novoj opremi, kao što je novi kompjuter ili drugi sjajni novi alat koji vam je potreban za obavljanje posla. Ako trebate kupiti novi računar, pametni telefon ili bilo koju drugu elektroniku, učinite to tek od 8. oktobra.

Mars će biti retrogradan 30. oktobra, tako da će klijentima možda trebati dosta vremena da se odluče u narednim sedmicama. To bi moglo biti zato što su njihovi budžeti za 2022. iscrpljeni, pa klijenti moraju čekati do januara za svoj novi budžet za 2023. godinu. Takođe, problemi u lancu snabdijevanja će se vjerovatno povećati sa retrogradnim Marsom. Pazite na sve to – svi se suočavaju sa istim problemima.

Foto: Ultra Magazin

RAK

Možda radite na strategiji za narednu godinu, a Mars će uskoro krenuti retrogradno 30. oktobra i počeće da usporava do puževe brzine već sredinom mjeseca. Ako klijenti i menadžment izgledaju teško dostupni, to je jednostvavno zbog Marsa koji usporava svoju akciju.

Toliko ste sretni što imate blistav pun mjesec 9. oktobra u Ovnu. Ovaj pun mjesec će biti trenutak nagrade i pohvale i vjerovatno će vam omogućiti da završite projekat ili cilj i najavite nešto važno. Budući da će ovaj pun mjesec biti u Ovnu, možda radite na nečemu inovativnom – nečemu što je povezano s novom tehnologijom.

Jupiter će 27. oktobra, da se vrati u Ribe kako bi tu ostao do 20. decembra. Jupiter u Ribama će vam biti poklon sa neba, jer Ribe su vodeni znak kao i vaš. Jupiter u Ribama je dobro mjesto za vas i biće u poziciji da prenosi blagodati u kojima ćete uživati ​​– putovanja na daljinu, odlične međunarodne odnose, trgovinu idejama, robama i uslugama, ili donositi koristi od sudskog sistema, medija (izdavaštvo i emitovanje), te od institucija visokog obrazovanja. Možda ćete moći da odete na uzbudljiva putovanja u inostranstvo, dok Jupiter radi na proširenju vašeg razmišljanja i pomeranju granica vašeg života. Na poslu ne možete pogriješiti, vaš tim je sretan što vas ima.

U Škorpiji će 25. oktobra doći do pomračenja Sunca (mladog mjeseca), tako da ako ste slobodni i izlazite, to će biti vrijeme kada ćete morati odlučiti o toj osobi. Pomračenja obično postavljaju jasna pitanja – želite li ostati ili otići? Ovo pomračenje će otvoriti novi put. Ako odlučite da prekinete vezu, vjerovatno neće proći dugo dok ne upoznate nekog novog i intrigantnog. Pomračenje Sunca predstavlja početak nečeg novog, dok pomračenje mjeseca predstavlja kraj.

Ako kažete da biste radije ostali, ovo pomračenje će od vas tražiti da pronađete načine da ojačate svoju vezu, možda uz pomoć terapeuta za parove. Pomračenje će pokazati kristalno jasno da zadržavanje statusa quo, više neće biti moguće. Vrijeme je za promjene – poboljšajte vezu ili je napustite. Alternativno, može biti da ćete jednom od svoje djece posvetiti posebnu pažnju u ovom trenutku, možda nešto u vezi škole.

Foto: Ultra Magazin

LAV

Vaš tajming za putovanja je na pravom mjestu jer će oktobar biti prekrasan mjesec za odlazak na put, pa bar na kratko u okolini. Svako putovanje na koje krenete u narednom periodu, ima potencijal da bude prilično sretno i romantično. Možda idete na put s planovima da ostanete kod prijatelja u njihovoj kući—to bi bila odlična ideja. Sve u svemu, sada i u narednim mjesecima, vaši prijatelji će igrati veću ulogu u vašem životu, nego inače. Obožavaju vas i pokazaće koliko im je stalo do vas.

Kasnije u toku mjeseca, 25. oktobra imate pomračenje Sunca i mladog Meseca u znaku Škorpije, koje donosi prilagođavanje u vezi sa vašom kućom i porodicom. Možda ćete se preseliti ili napraviti promjene u svojoj kući ili stanu ili vidjeti novi razvoj u svojoj porodici. Na primjer, vi ili bliski rođak možete imati bebu. Pomračenja Sunca mladog mjeseca obično otvaraju novo poglavlje i generalno su sretna pomračenja, možete kupiti kuću ili započeti renoviranje. Možda ćete pronaći kuću za odmor koju volite i koju želite iznajmiti ili kupiti ili čuti vijesti da vam roditelji prodaju kuću iz djetinjstva i da se sele. S druge strane, možda ćete morati pomoći nekom članu porodice ili ćete se iznenada uznemiriti kada čujete da morate pronaći novo mjesto za život, jer je stanodavac prodao zgradu. Takve stvari se mogu dogoditi, zato budite oprezni. Ovo pomračenje predstavlja nekoliko prepreka uzrokovanih Plutonom. Čini se da vaš posao privlači vašu pažnju nazad u kancelariju u kojoj se mnogo toga dešava. Rukovanje domom i karijerom u isto vrijeme, zahtijevaće majstorsko žongliranje.

Pomračenja stižu uvijek u paru, uvijek padaju u razmaku od dve nedelje. Sljedeće, potpuno pomračenje mjeseca, koje se inače naziva i pomračenje punog mjeseca, biće u Biku, koji će se fokusirati na vašu profesiju, stići će 8. novembra. Vi ste fiksni znak, za koji se ne zna dobro da prihvata promjene, ali ovo pomračenje će od vas zahtijevati određenu domišljatost, prilagođavanje i felksibilnost za promjene. Samo zapamtite, univerzum uvijek radi u vašu korist, zato prihvatite promjenu i pozdravite je.

Venera će od 23. oktobra do 16. novembra, biti kao pomoć da uljepšate svoj dom, a razmislite o tome da napravite žurku kod sebe za vaše obožavane prijatelje. Možete planirati elegantnu večeru i sjedeljku, kako biste pokazali svoje kulinarske vještine. Ili možete prirediti šik koktel zabavu u kojoj će biti svi vaši prijatelji. Vaš dom će ovog mjeseca biti središte aktivnosti, zato pojačajte muziku i dozvolite sebi malo zabave ovog mjeseca, dragi Lavovi.

Foto: Ultra Magazin

DJEVICA

Ovo je veoma uzbudljivo vrijeme da budete Djevica jer vaša karijera gori, a uskoro će vaše ime svima biti na usnama. Razlog za ovu sjajnu vest je da je Mars, energetska planeta, prošlog 20. avgusta ušao u Blizance. Bez obzira da li tražite novi posao ili se nadate da ćete biti unapređeni, na ovaj ili onaj način, vaš poslovni status će se ubrzati u vašoj branši, uz mnogo vrijednih pogleda i klimanja od VIP osoba za izvrsnost vašeg rada. Ako ste samozaposleni, sada možete dovesti dva prestižna klijenta.

Uradite što više možete početkom oktobra, jer će Mars, biti retrogradan od 30. oktobra do 12. januara, pa će sve malo usporiti. Ali vas tek čeka najsjajniji period od 21. januara do 28. marta 2023. godine, tako da ne trebate brinuti. Pun mesec u Ovnu, 9. oktobra sugeriše da ćete možda zaraditi izdašnu svotu novca, što vam možda predstavlja nevjerovatan prihod. U ovom trenutku možete platiti veliki račun ili kupiti nešto skupo, što ste dugo željeli.

Sunčevo pomračenje mladog Mjeseca stići će 25. oktobra u znaku Škorpije. Možda želite da idete na putovanje iz zabave, ali ako morate da idete na posao, velika je šansa da ćete uspjeti da kombinujete posao sa zadovoljstvom. Ugovore bi bilo najbolje potpisati početkom oktobra. Čini se da je ovo pomračenje pozitivno za vas. Konačno, ovo pomračenje izgleda vrlo povoljno za vas jer otvara novu priliku u području komunikacija. Kao Djevica, talentovani ste za pisanje, uređivanje ili javno govorenje, ili za rad u visokoj tehnologiji, na aplikacijama, podcastima… Ako dobijete zanimljiv poziv, možda biste željeli istražiti sve što je uključeno, a kada to učinite, mogli biste poželjeti da budete dio tima. Kakav sjajan mjesec imate na raspolaganju.

Foto: Ultra Magazin

VAGA

Rođendanski mjesec će biti sretan. Venera je u Vagi do 23. oktobra, što vas čini neodoljivim i nezaustavljivim. Vaše čari će biti nemoguće zanemariti, a lakše ćete se snaći nego prethodnih mjeseci. Još jedan bonus je što je Merkur izlašao iz retrogradnog stanja 2. oktobra, tako da ćete moći da vidite brži napredak, nego u septembru.

Prekrasan pun mjesec u Ovnu 9. oktobra kada će se na noćnom nebu pojaviti blistavi zlatni trigon. Koji vam donosi sreću, lakoću i priliku – prva polovina oktobra trebalo bi da bude prilično srećno vrijeme. Pun mjesec 9. oktobra (plus pet dana uticaja) dovešće pitanje partnerstva do nekog zaključka ili kraja. Možete se zaručiti ili vjenčati, ili ako ste već u braku, možda ćete napraviti nove planove kako biste bolje iskoristili svoju vezu, ili će vaš bračni drug možda imati vrlo dobre vijesti za podijeliti, a i vi ćete imati koristi od toga. Ako ste slobodni, možda ćete upoznati nekog novog, ko je materijal za vezu. Ovo je veoma poseban pun mjesec.

Alternativno, možete odlučiti da potpišete novog poslovnog partnera ili unajmite novog menadžera, agenta, publicistu, računovođu, advokata ili drugog saradnika jedan na jedan, koji donosi mnogo toga i radi s vama u povjerljivoj ulozi i na obostranu korist. Ovaj pun mjesec u Ovnu, 9. oktobra, biće jedan od najslađih u godini, pa ako ste spremni za potpisivanje papira, učinite to bez odlaganja. Ako niste sigurni da li ste spremni za potpisivanje, pričekajte dok se ne budete sigurni.

Posljednji kvartal ove godine će biti spor period i svi ćemo to osjetiti jer će Mars biti retrogradan, ali stvari se popravljaju do treće sedmice januara. Nova godina ima mnogo razloga za nadu.

Vaš zarađeni prihod će biti tema za koju ćete biti prikovani na pomračenju Sunca i mladog Mjeseca 25. oktobra. Ovo pomračenje će otvoriti vrata i stvoriti nove mogućnosti za pronalaženje novih izvora prihoda. Rad koji ste ranije radili će vas staviti u red za veći prihod, koji ćete možda moći ostvariti sada. Ako ste samozaposleni, možda ćete dobiti novog prestižnog klijenta koji će vas veoma zaokupiti.

Sa pomračenjem, možda ćete morati da odustanete od jednog izvora prihoda za drugi, ili ćete možda moći da uradite oba. Ovo pomračenje je prijateljsko, ali će u zraku biti i nekoliko unakrsnih struja. Možda će vam se ponuditi dobar posao, ali možete se brinuti o svojim obavezama kod kuće, najvjerovatnije o brizi o djeci, posebno ako biste morali dugo biti odsutni, puno putovati ili dugo putovati na posao. Samo bi vi znali odgovor na ovo pitanje – vidite kako se osjećate. Ako vam ovaj posao ne odgovara, u januaru će vam stići druge odlične ponude.

Foto: Ultra Magazin

ŠKORPIJA

Kao Škorpija, volite da stvari ostanu “kao što jesu” – promjene za vas mogu biti iscrpljujuće. Ipak, od svih znakova, Škorpija se suočava sa nekim od najbržih promjena zbog trenutnog para pomračenja u Škorpiji i Biku. Ovog mjeseca imamo pomračenje Sunca u znaku Škorpije 25. oktobra. Pomračenje često otvara nova vrata novom putu, novom dijelu života. Ovo pomračenje pada u Škorpiji, tako da će to biti novo poglavlje života. Vrijeme je da ovog mjeseca razmislite o svojim potrebama i da ne stavljate potrebe drugih ispred svojih.

Imali smo pomračenje Sunca u Biku (10 stepeni) 30. aprila ove godine i jedno u Škorpiji, 25 stepeni (ono važnije), 15. maja. Nešto što ste možda započeli ili doživjeli blizu tih datuma mogu imati drugi čin.

Imate stalnu situaciju u vezi sa domom ili porodicom za koju se čini da treba obratiti pažnju, ali sa Saturnom (prošlost) u sukobu sa Uranom (budućnošću), možda ste oklijevali da bilo šta učinite za sada. Do mladog mjeseca 21. januara 2023. Saturn i Uran će otputovati dovoljno daleko jedan od drugog, da se više ne osjećate pod pritiskom. Do tog mladog mjeseca u Vodoliji, 21. januara 2023., moći ćete da donosite odluke vezane za dom ili porodicu, a ako se selite ili renovirate, moći ćete uživati ​​u promjenama koje napravite.

Pročitaj
mars u ovnu

Na poslu će biti žustro. Šanse su da će vam se svidjeti posao koji radite, jer će na neki način biti nov i dati vam priliku da naučite nove tehnike. Pun mjesec ovog mjeseca će biti u Ovnu, znaku inovacija, koji će stići 9. oktobra. Važan zadatak će uskoro dostići kulminaciju u blizini ovog punog mjeseca, a sa svjetlucavim aspektima, vašem klijentu će se vjerovatno svidjeti rezultati koje ćete stvoriti.

Srećom, 2. oktobra Merkur je krenuo direktno, budući da je bio retrogradan tokom većeg dijela septembra. Nema više odlaganja, planirajte svoje akcije. Zabilježite i 6. oktobar, kada možete bilo šta prodati nekome. Bićete izuzetno energični i ubjedljivi, a istovremeno i praktični. Prve dvije nedjelje oktobra je vaše srećno vrijeme.

Foto: Ultra Magazin

STRIJELAC

Pred vama je veličanstven mjesec. Nježan pun mesec, pun lijepih aspekata, nastupiće tokom vikenda od 8. do 9. oktobra i uljepšati vašu petu kuću prave ljubavi. Možda odlučite da budete ekskluzivni jedno za drugo, ili ćete se možda zaručiti. Ili, ako osjećate da veza ne funkcioniše, možda se oslobodite i pronađete nekog prikladnijeg.

Ovo bi bio pravi mjesec za održavanje sastanaka i sada možete biti spremni da isporučite projekat koji ste kreirali za klijenta ili da ga stavite na tržište za prodaju.

Merkur je bio retrogradan tokom većeg dijela septembra, ali Merkur je krenuo direktno 2. oktobra. Ipak, dobivanje odobrenja biće teže, jer uz visoku inflaciju, njihovi budžeti za 2022. mogu se iscrpiti do novembra, a možda ćete morati pričekati do 12. januara 2023. da klijenti ponovo budu spremni za planiranje velikih inicijativa. Nemojte se suprotstavljati ovim trendovima – idite s tokom.

Pomračenje Sunca i mladog Meseca u znaku Škorpije desiće se 25. oktobra u vašoj dvanaestoj kući tajni. Kako će se stvari odvijati zavisi od izbora koje napravite. Ovaj mladi mjesec može donijeti sastanak na slijepo sa nekim novim, ali morate biti sigurni da je ta osoba dostupna i da nije već u vezi ili braku. Najvjerovatniji način na koji će ovo pomračenje funkcionisati je da otkrijete tajnu za koju niste ni slutili da se događa. Možda će vas usrećiti kada saznate da vaš partner želi da vas povede na uzbudljivo putovanje ili da osoba s kojom izlazite želi nešto ozbiljno s vama. Ili može biti da vas partner vara, a to bi, naravno, bilo zabrinjavajuće. Zapamtite da pomračenje traži samo slabe veze, koje će vam predstaviti – ako ih ne pronađe, onda se ništa od gore navedenog ne može primijeniti, pa evo još jednog tumačenja. Dvanaesta kuća, u kojoj će se ovo pomračenje dogoditi u vašoj karti, reguliše i izolaciju kao na primjer bolnica. Pripazite na svoje zdravlje ili možda ćete ići bliskoj osobi u posjetu u bolnicu.

Evo još jednog načina na koji vam aktivnost u vašoj dvanaestoj kući povučenosti može biti prednost. Ako planirate da napišete knjigu, tezu, istraživački rad ili poseban novinarski članak, posložite stvari i počnite sa pomračenjem Sunca, 25. oktobra. Ovo bi bio pravi trenutak da raščistite sve, da zasučete rukave i počnete. Isključite ljude koji vam ometaju koncentraciju i troše vaše vrijeme. Na taj način ćete moći mnogo toga da uradite.

Foto: Ultra Magazin

JARAC

Pred vama je veliki mjesec. Započinje blistavim punim mjesecom 9. oktobra (plus pet dana) u Ovnu, vašem domu i porodici, donoseći odluku ili akciju. Možete dobiti isporuku prekrasnog komada namještaja ili vidjeti kako konačno vaš izvođač radova u kući li na poslu završava svoj posao. Možete odlučiti da zabavite prijatelje večerom kako biste pokazali svoje kulinarske vještine. Pun mjesec u Ovnu stavlja Mars na prvo mjesto, kao vodeću planetu, i za čudo, Mars je u odličnoj poziciji da pojača rezultate tog punog mjeseca. To je jedan od najboljih punih mjeseci u godini za vas za odluke i akcije, vezane za dom.

U isto vrijeme, Mars će biti u savršenoj poziciji za komunikaciju sa Suncem, trenutno u sektoru vaše karijere. Jasno je da vam se profesionalno sprema nešto dobro. Ovo sugeriše da imate dobre šanse da dobijete povišicu za svoj dobar rad ili da vam se ponudi novi posao koji će imati više moći i uticaja.

Ako ste samozaposleni, mogli biste dovesti unosnog novog klijenta sa zanimljivim zadatkom. Marsov položaj pokazuje da ćete u narednim mjesecima biti prilično zauzeti u kancelariji, tako da bi bilo najbolje pronaći načine da se snađete pravim redovnim pauzama. Merkur je bio retrogradan u septembru, ali krenuo je direktno 2. oktobra. Biće važno da se što više projekata završi i pregovori završe, potpišu i završe što je više moguće do sredine mjeseca, jer će Mars planeta akcije biti retrogradna od 30. oktobra do 12. januara. Sretni ste što je početak oktobra tako zvjezdan — idealno vreme za pokretanje projekata.

Kako ulazite dublje u mjesec, naići ćete na pomračenje Sunca (koje se poklapa sa mladim mjesecom) u znaku Škorpije 25. oktobra, stvarajući promjene u prijateljstvu. Ovo je mlad mjesec, tako da počinje novo poglavlje. Možda ćete vidjeti da se jedan od vaših najbližih prijatelja oženi i odseli uz obećanje, da ćete ostati u kontaktu, ali ako ćete imati manje zajedničkog, možda ćete znati u svom srcu da vaše prijateljstvo neće biti isto u budućnosti. Ponekad će pomračenje “zamračiti” nekoga iz vašeg okruženja, ali pošto svemir ne može tolerisati vakuum, požuriće da ga ispuni nekim novim. U tom smislu, ako osjećate da se prijateljstvo mijenja i osjećate nostalgiju za tom stvarnošću, dobra vijest je da bi se uskoro mogao pojaviti novi bliski prijatelj. Budite otvoreni za tu mogućnost. Ako vam je slomljeno srce što ste izgubili određenog prijatelja zbog promjene interesovanja, razmislite o tome da ostanete u kontaktu što bolje možete.

Ipak, postoji još jedan način na koji ovo pomračenje može funkcionisati u vašem životu. Možda ćete biti pozvani da volontirate u dobrotvornoj ili humanitarnoj aktivnosti i dobijete veliko zadovoljstvo od pomaganja. Takođe biste stekli nove prijatelje radeći rame uz rame sa istomišljenicima.

Foto: Ultra Magazin

VODOLIJA

Oktobar bi bio savršen mjesec za planiranje putovanja. Prvi dio ovog mjeseca blista poput dijamanata na Suncu, a sa dragim punim mjesecom u Ovnu 9. oktobra, vjerovatno ćete biti željni da pobjegnete, vježbate, udahnete svjež zrak. Možete se baviti planinarenjem, jahanjem ili kampovanjem, ili ako idete u odmaralište, idite na plivanje. Ovaj pun mjesec uljepšaće vašu treću kuću kratkih putovanja, tako da ne morate ići na veliku udaljenost da biste se zabavili. Budući da je Jupiter sreće prisutan u istoj oblasti vaše karte, umjesto toga možete poželjeti dašak luksuza nekoliko noći, zajedno s doručkom u krevetu i posjetom nekoj banji.

Pomračenje Sunca u znaku Škorpije 25. oktobra donosi priliku za novu poziciju ili unapređenje. Ako ste samozaposleni, možda ćete dobiti klijenta svojih snova. Na vama će biti da pokažete strast, pogon i fokus kako biste to postigli. Moraćete riješiti stvari sljedećeg mjeseca. Ako VIP želi da pohađate kurseve da biste se kvalifikovali za posao, i sviđa vam se ideja da naučite nešto novo, to može zavisiti od toga da li morate da platite časove ili će vaš poslodavac pokriti taj trošak.

Provjerite da li vam vaš sadašnji način života još uvijek dobro služi. Ako ne, koju vrstu promjena biste napravili da bolje funkcioniše? Ovo će uključivati ​​malo razmišljanja, ali možete izvršiti prilagođavanja prije nego što Saturn i Uran, krenu svojim putem do kraja januara. Ove dvije planete zveckaju i lupaju kako bi napravili buku u nastojanju da vas natjeraju da obratite pažnju. Pruža vam se prilika da kreirate novi način života, a sa ovim pomračenjem kroz svoju karijeru ili, ako niste zaposleni, kroz vodeću ulogu u vašoj zajednici. Imate opciju – odlučite želite li restrukturisati stvari tako da više odražavaju ono “vi” koji ste postali.

Imaćete vremena i sklonosti da uživate i u romansi, u oktobru i narednim mjesecima. Mars će vam mjesecima osvjetljavati sektor prave ljubavi, kako biste mogli upoznati svoju pravu zvijezdu. Jedan dan koji će zaokružiti na vašem kalendaru biće očaravajući dan, 18. oktobar, kada će Venera dobiti poruku od svog ljubavnika Marsa. Neka ovo bude veče za izlazak sa nekim novim, ili odredite ovo veče za izlazak sa jednom istinskom ljubavlju, koju ste pronašli. Vrijeme je da se zabavite i osjećate obožavano.

Foto: Ultra Magazin

RIBE

Oktobar počinje lijepo jer 9. oktobra imamo pun mjesec u Ovnu i mogla bi vam donijeti priliv novca. Novac može doći od nekoga ko vam duguje veliku sumu, ili može biti neočekivani novac koji vam dolazi kao vraćanje poreza, nasljedstvo, nagrada ili bonus od novog klijenta.

Ako radite za druge, možete dobiti vijest da vam je šef odobrio znatnu povišicu. U ovom lijepom punom mjesecu, možda ćete plaćati račune i imati dovoljno novca da kupite nešto za šta ste se dugo nadali. Ako se nadate da ćete kupiti kuću ovaj pun mjesec može donijeti vijest da je VIP dao zeleno svjetlo za oslobađanje sredstava, koja su vam potrebna. Puni mjesec dovode situacije do zaključka, a ovaj pun mjesec, koji je tako briljantna svjetlucava, donijeće radosne vijesti, posebno u vezi s novcem i vašim domom. Ovaj mjesec donosi prvo od dva pomračenja, prvo 25. oktobra u znaku Škorpije. Ovo je pomračenje Sunca i mladog Meseca, i trebalo bi da otvori novi put sa kompanijom ili pojedincem sa sedištem u stranoj zemlji. Ponekad će pomračenje “zamračiti” trenutnu situaciju, kako bi se napravilo mjesta za novu, a ako već radite sa firmama u inostranstvu, držite na oku jednu vezu blizu 25. oktobra da vidite hoće li se pojaviti kakve vijesti. Ovaj mladi mjesec mogao bi otvoriti razgovore u pravnom slučaju ili vam donijeti važnu medijsku priliku.

Romantično, Venera će se 23. oktobra preseliti u vodenog znaka Škorpiju i ostati tu do 16. novembra, što će sigurno doprinijeti vašem društvenom životu. Izaći ćete, tako da bi ovo bilo sjajno vrijeme za kupovinu novih komada garderobe za nadolazeću sezonu s posebnim naglaskom na večernju odjeću. Dobićete mnogo komplimenata za svoj izgled.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum