Trenutno čitaš
Mjesečni horoskop za januar za sve znakove zodijaka

Mjesečni horoskop za januar za sve znakove zodijaka

Ne samo da je Nova godina nastupila, već astrologija ovog prvog mjeseca u godini donosi planetarne događaje koji su posebni. Januar počinje usred sezone Jarca, što samo podstiče vašu želju da se organizujete i pripremite za uspjeh u 2024. Kada sezona Vodolije počne 20. januara, bićete spremni da ponovo prizovete više radoznalosti u svoj život i odredite prioritete planova sa prijateljima.

Nova 2024. godina počinje dramatično sa velikim planetarnim događajem: retrogradni Merkur u Strijelcu završio se 1. januara! Merkuru će trebati neko vrijeme da se vrati na svoju uobičajenu brzinu, tako da se očekuje neka stalna pogrešna komunikacija sve dok se period retrogradne sjene ne završi 20. januara. U međuvremenu, razvrstavate sve retrogradne zablude. Takođe, 1. januara, Venera, planeta ljubavi, i Saturn, planeta učitelj, sukobljavaju se i donose privremena osjećanja usamljenosti, odbačenosti ili odloženog zadovoljenja.

Ultra magazin

Nekoliko dana kasnije, 4. januara, Mars prelazi u Jarca. Mars je egzaltiran u znaku Jarca, što znači da dobija malo više moći i snage. Sljedećih nekoliko sedmica će biti produktivno vrijeme da se uhvatite u koštac sa svojim ciljevima kroz dobro proračunate korake. Iako je retrogradni Merkur gotov, pripremite se za mali trenutak konfuzije 8. januara kada se Merkur u Strijelcu sukobi sa Neptunom u Ribama. Razgovori mogu biti obeshrabrujući, projekcija je u zraku, a namjere su zbunjujuće. Srećom, olakšanje stiže 9. januara kada se Sunce u Jarcu pomiješa sa Uranom u Biku. Podstaknuti ste na inovacije i bićete nagrađeni za preuzimanje rizika. Istog dana, Mars u Jarcu se povezuje sa Saturnom u Ribama, dajući vam snagu i hrabrost da obavite posao.

Mlad Mjesec u Jarcu zamračuje nebo 11. januara, tražeći od vas da riješite sve strahove koji vas sprečavaju da krenete za onim što zaista želite. Nalet energije stiže 12. januara kada se Mars u Jarcu sinhronizuje sa Jupiterom u Biku. U mogućnosti ste da postignete sve što ste zacrtali svojom čistom snagom volje i odlučnošću. Svi projekti ili ideje koje pokrenete mogu dovesti do velikog uspjeha u budućnosti. 13. januara Merkur ponovo ulazi u Jarca, a vi ste potpuno prizemljeni i sigurni u to kako biste to željeli da krenete dalje naprijed.

Osjećate se ćudljivo i kreativno 15. januara kada se Sunce u Jarcu poveže sa Neptunom u Ribama. Prilagodite se svojoj intuiciji i obratite pažnju na svoje snove! Nekoliko dana kasnije, 18. januara, Merkur u Jarcu se povezuje sa Saturnom u Ribama. Planovi su potvrđeni i spremni ste za dalje. Merkur, planeta komunikacije, susreće se sa Jupiterom u Biku 19. januara, donoseći sreću i optimizam u sve razgovore koji se vode. Pazite na zabunu i gaslighting 19. januara kada se Venera u Strijelcu sudari sa Neptunom u Ribama. Željećete da vidite najbolje u drugima, ali to može doći i o svom trošku ili razočarenju.

Sunce ulazi u Vodoliju 20. januara, a sezona Vodolije 2024. počinje! Sunce u Vodoliji podstiče vas da usvojite odvojenu perspektivu i prihvatite svoje autentične želje – čak i ako drugima izgledaju čudne. Pluton, planeta moći, transformacije, krize i ponovnog rođenja, ulazi u Vodoliju istog dana. Pluton nije imao punu turneju kroz znak Vodolije od 1778. godine, a u znaku je Jarca od 2008. Ovo je veliki kosmički pomak, koji započinje 20-godišnji ciklus koji je povezan sa velikim naučnim i medicinskim dostignućima, istraživanjima svemira i raspadom sistema moći.

Ultra magazin

Fokusirani ste na svoj lični odnos sa moći, kontrolom i ličnom transformacijom 20. januara kada se Sunce u Vodoliji sastaje sa Plutonom u Vodoliji. Ovo je prvi put da se ova planetarna veza dešava u vašem životu! Vodite bilješke i obratite pažnju na to koji se strahovi, sjene ili tabu teme otkrivaju. Venera, planeta harmonije i odnosa, 23. januara prelazi u znak Jarca, što dovodi ljude u ozbiljnije raspoloženje kada su u pitanju izlasci. Sada je vrijeme da se posvetite sebi i planirate za budućnost.

Pun Mjesec u Lavu obasjava nebo 26. januara, donosi dramu i traži od vas da se fokusirate na priču svog života. Vi ste ipak glavni lik! Kreativni projekti mogu dostići prekretnicu i možda ćete se osjećati kao da ste povratili dubok osjećaj autentičnosti. Ne ustručavajte se zauzeti prostor! Sunce u Vodoliji sukobljava se sa Jupiterom u Biku 26. januara, donoseći promjenu perspektive u vašim ličnim ciljevima. Tračak sreće je u zraku i možete ga iskoristiti u svoju korist. Istog dana, Uran, planeta revolucije, prodora i iznenađenja, završava retrogradno kretanje u Biku. Očekujte neočekivano i rizikujte! 27. januar je odličan dan za postavljanje granica ili pokretanje novog cilja, jer se Merkur u Jarcu povezuje sa Marsom u Jarcu. Možda završavate obavezu ili započinjete novi projekat.

Istog dana, Venera u Ribama se miješa sa Saturnom u Ribama, ohrabrujući vas na razgovore o očekivanjima, žrtvama i granicama u vašim odnosima. Iako se ovi razgovori obično čine teškim za vođenje, danas postoji prijemčivost i razumijevanje, a neki parovi možda zajedno preduzimaju uzbudljiv sljedeći korak. Neočekivane vijesti zatiču vas 28. januara kada se Merkur u Jarcu sastaje sa Uranom u Biku. Možda ćete čuti vijesti od nekoga iz vedra neba ili konačno doći do rješenja koje ste tražili. Istog dana, Venera i Jupiter, dvije najsrećnije planete na nebu, sastaju se kako bi podijelile poljubac. Ovo je najbolji dan u mjesecu za manifestaciju i napredak u svojim snovima! Mjesec se završava 29. januara kada se Mars u Jarcu miješa sa Uranom u Biku, ohrabrujući vas da preduzmete akciju na inovativan način. Rizik je tada nagrađen!

Ultra magazin

OVAN

Pokazujete svijetu od čega ste napravljeni, dragi Ovnovi! Sezona Jarca vas stavlja u prvi plan, u centar pažnje – vaši talenti se prepoznaju i možda se krećete ka nekim velikim dostignućima. Sljedećih nekoliko sedmica je odlično vrijeme da potvrdite svoju vrijednost i zatražite ono što želite – posebno u svom profesionalnom životu. Kada sezona Vodolije počne sredinom mjeseca, vaš fokus se prebacuje s posla na zabavu. Bićete željni da se povežete sa prijateljima, fokusirate svoje napore na zajedničke projekte i ulažete energiju u svoje nade i snove za budućnost.

Ali prvo, godina počinje nekom velikom planetarnom akcijom 1. januara: Retrogradni Merkur u Strijelcu se završava, razjašnjavajući pogrešnu komunikaciju i donoseći napredak u svim zaustavljenim razgovorima. Istog dana, Venera, planeta ljubavi, sukobljava se sa Saturnom, planetom ograničenja. Lakše je dopustiti svojim najgorim strahovima da danas uđu u vašu svijest. Razborito planiranje za budućnost bilo bi konstruktivno korištenje ove energije, ali ako se zateknete da ponavljate neka ograničavajuća uvjerenja, dajte sve od sebe da poremetite te svoje loše misaone obrasce.

Vaši lični i javni životi uskoro će postati puno zauzetiji kada se Mars, planeta akcije i motivacije, preseli u Jarca 4. januara. Ova energija je podrška za preduzimanje proračunatih koraka ka vašim ciljevima sa preciznošću. U narednih nekoliko sedmica možete postići mnogo, ali možete naići i na neke hejtere. Postavljanje granica između vašeg privatnog i profesionalnog života biće ključno. Možda potpisujete uzbudljiv ugovor ili preuzimate obavezu 9. Januara, kada se Mars u Jarcu pomiješa sa Saturnom u Ribama. Ovo planetarno uparivanje se obično dešava jednom u dvije godine i može podstaći snagu volje, posvećenost i fokusiranje na vaš sljedeći veliki projekat.

Mlad Mjesec u Jarcu 11. januara poziva vas da razmislite o vlastitoj moći i uticaju. Možda postavljate nove ciljeve, ulazite u novu ulogu koja zahtijeva više odgovornosti ili postižete novu prekretnicu. Imaćete zadatak da se suočite sa nekim od svojih strahova u tom procesu, ali ono što čeka na drugoj strani bolje je od onoga što ste mogli da zamislite. Potvrđujete svoju vrijednost 12. januara kada se Mars u Jarcu povezuje sa Jupiterom u Biku. Vaši napori i naporan rad mogli bi dovesti do neke finansijske podrške ili novih prilika.

Retrogradni Merkur je možda završio, ali još uvijek nije u svojoj punoj snazi! 13. januara Merkur se vraća u Jarca, vraćajući vas na 1. decembar 2023. Koji su razgovori pokrenuti otprilike u to vrijeme i na koje ste se ideje nadali da ćete djelovati? Imate više jasnoće o tome kako želite da idete dalje. Pazite na konfuziju i iluziju u vašim vezama 19. januara kada se Venera u Strijelcu sudari sa Neptunom u Ribama. Teško je razvrstati prave činjenice od fikcije. S druge strane, možda ćete se osjećati pozvani da se bavite nekim spiritualnim praksama koje djeluju iscjeljujuće i koje mogu rasvijetliti poruke iz vaše podsvijesti. Međutim, ako neko prodaje priču koja je previše dobra da bi bila istinita, vjerujte svom instinktu.

Sunce ulazi u Vodoliju 20. januara, počevši od sezone Vodolije 2024. Tokom narednog mjeseca, ohrabrujemo vas da date prioritet svojim nadama i snovima za budućnost. Ovo vrijeme može donijeti i nove veze i podršku u vaš život. Pluton, planeta moći, uticaja i kontrole, prelazi u Vodoliju istog dana. Ovo započinje 20-godišnji ciklus u kojem ćete ponovo pregovarati o svojim odnosima sa moći, strahom i tabuom kada su u pitanju vaša prijateljstva, želje za budućnošću i osjećaj pripadnosti.

Takođe, može donijeti slavu i povećati vaš uticaj! Venera, planeta veza, prelazi u stabilnog Jarca 23. januara, donoseći vam blagoslove u karijeri. Sljedećih nekoliko sedmica donosi priznanje za vaše talente, trud i naporan rad. Sada je vrijeme za pregovore o povišici, traženje unapređenja ili traženje novih profesionalnih prilika. Ako posao nije u fokusu, možda napredujete i na ličnom cilju. Pun Mjesec u Lavu preuzima nebo 25. januara, otkrivajući informacije o romantičnoj vezi ili kreativnom projektu. Možda se bavite skrivenom dinamikom moći unutar nekih vaših bliskih veza. Ovo je moćno vrijeme za vas da se izrazite, a možda postoji i razlog za slavlje.

Potpisujete ugovore i postavljate granice 27. januara kada se Merkur i Mars, oba u Jarcu, susreću u istoj tački na nebu. Mogu se voditi napeti, ali direktni razgovori. Presjecate sve ono što je loše i u mogućnosti ste donijeti dobre odluke o svojoj budućnosti. Mjesec se završava podrškom veze između Venere u Jarcu i Jupitera u Biku 29. januara. Obilje je u vazduhu i važni ljudi prepoznaju vaše talente. Ovo je dobro za sve pregovore. Nemojte se plašiti da tražite ono što želite, jer su dvije najsretnije planete na vašoj strani.

Ultra magazin

BIK

Radoznali ste na početku godine, dragi Bikovi. Sezona Jarca vas uvijek ohrabruje da razmislite o tome šta donosi budućnost, a sljedećih nekoliko sedmica vas podsjeća da dijeljenje vaših ideja može dovesti do obećavajućih prilika. Kada sezona Vodolije počne sredinom mjeseca, vaš fokus se prebacuje na karijeru i ciljeve prema kojima ste radili.

Godina počinje kosmičkim blagoslovom: Retrogradni Merkur u Strijelcu završio se 1. januara! Ako ste rješavali neka finansijska kašnjenja ili ste se fokusirali na otplatu duga, sada se možete vratiti na pravi put sa svojim budžetom. Takođe možete osjećati spremnost da oslobodite prtljagu iz svoje prošlosti i oprostite sebi ili nekom drugom. Istog dana, Venera, planeta veza, nailazi na Saturn, planetu posvećenosti. Neka vrsta finansijske podrške kojoj ste se nadali može biti odbijena ili odgođena. Oštre istine se takođe mogu otkriti u vašim prijateljstvima ili zajednicama. Ovo nije najbolji dan, ali energija će biti brza i prolazna.

Vaš um je dinamičniji počevši od 4. januara kada Mars, planeta akcije i preciznosti, prelazi u Jarca. Možda ulažete svoje vrijeme u učenje nečeg novog, dijeljenje svoje stručnosti ili putovanja. Nemojte se iznenaditi ako otkrijete da dijelite svoja mišljenja i uvjerenja nadaleko i naširoko. Došlo je vrijeme da se zauzmete za ono u što vjerujete – čak i ako usput naiđete na prepreke. Produktivan savez se formira 9. januara kada se Mars u Jarcu pomiješa sa Saturnom u Ribama. Neke od vaših ideja za budućnost nalaze svoje uporište u stvarnosti.

Mlad Mjesec u Jarcu 11. januara podstiče vas da razmišljate dugoročno. Možda planirate uzbudljivo putovanje, proučavate novu temu ili doživljavate promjenu u perspektive. Otprilike u to vrijeme pokreću se i važni razgovori za budućnost. Sreća je na vašoj strani 12. januara kada se Mars u Jarcu sastaje sa Jupiterom u Biku. Ovo može biti produktivan dan koji vam donosi ohrabrujuće vijesti i prilike. Retrogradni Merkur je možda završio, ali planeta komunikacije i dalje čisti svoj post-retrogradni period sjenke: Merkur ponovo ulazi u Jarca 13. januara, donoseći razgovore koji su započeti oko 1. Decembra.

Pazite na tračeve 19. januara kada Venera u Strijelcu naleti na Neptun u Ribama. Tajne se mogu otkriti, posebno u vašim bliskim vezama, ali će biti teško razlučiti između činjenica i fikcije. Možda ćete naići i na tamne strane nekih od svojih poznanika. Ovo takođe nije najbolji dan za preuzimanje važne finansijske obaveze ili ulaganja.

Sunce ulazi u Vodoliju 20. januara, stavljajući vaše talente na vidjelo za cijelu sezonu Vodolije 2024. U narednim sedmicama doživjećete više mogućnosti priznanja. Ovo je usklađeno vrijeme da idete za onim šta želite. Uticajni ljudi su željni da vas podrže—zato tražite tu povišicu ili se prijavite za novi posao. Ako ste sanjali da postanete viralni, ovo bi mogla biti vaša prilika! Pluton, planeta moći i opsesije, prelazi u Vodoliju istog dana. Ovim počinje 20-godišnji ciklus koji će transformisati vaš odnos sa karijerom i ugledom u javnosti.

Možda stičete više autoriteta ili uticaja u svom polju ili poslu, ali u isto vrijeme možete otkriti da se toksična dinamika u vašem životu takođe počinje otkrivati. Upamtite: vaša autentičnost je ono što vam je na prvom mjestu donijelo priznanje – ne prigušujte svoj sjaj zbog nikoga. Venera, planeta harmonije, prelazi u Jarca 23. januara, donoseći srećne vijesti. Ljudi će biti prijemčiviji za vaše misli, ideje i prijedloge u narednim sedmicama, stoga iskoristite to na najbolji način! Samci se takođe mogu naći željni istraživanja veza koje nisu njihov uobičajeni “tip”, a parovi se možda povezuju više na intelektualnom nivou.

Pun Mjesec u Lavu donosi veliki pomak u vašem privatnom životu 25. januara. Možda se selite, renovirate svoj dom ili doživljavate promjene u svojoj porodici. Ovo je takođe usklađeno vrijeme da se oslobodite veza iz prošlosti koje se na bilo koji način osjećaju ograničavajuće. S druge strane, lični ili profesionalni cilj može biti ostvaren. Donosite odluke sa preciznošću fokusiranom na 27. januara kada se Merkur i Mars, oba u Jarcu, susreću u istoj tački na nebu. Vaše riječi mogu izgledati malo šturo, ali ste direktni i konkretni. Postavljanje granica može biti neophodno, ali je takođe moguće da ste željni da se posvetite i započnete novi projekat.

Mjesec se završava pozitivno 28. januara kada Venera u Jarcu dijeli poljubac sa Jupiterom u Biku. Možda ćete dobiti neke dobre vijesti u vezi sa nečim što ste pokrenuli oko 12. januara kada se Mars susreo sa Jupiterom. Ovo je čaroban dan da izgovorite svoje želje u postojanje i začudite se koliko se morate radovati u narednoj godini.

Ultra magazin

BLIZANCI

Sezona Jarca vas uvijek ohrabruje da razmislite o svojim ulaganjima i finansijskim i emocionalnim. Razmišljate o ravnoteži u vašim vezama i obavezama u svakodnevnom životu. Kada sezona Vodolije počne sredinom mjeseca, vjetar vam se vraća u jedra, a vi ste spremni za svoju sljedeću veliku avanturu.

Godina počinje pozitivno 1. januara kada se završava retrogradni Merkur u Strijelcu. Ovo će donijeti rješenje za sve velike probleme koje ste iskusili u svojim bliskim partnerstvima jedan na jedan. Pogrešna komunikacija će se razjasniti i imaćete bolju predstavu o tome koje veze su vrijedne vašeg vremena i energije, a koje ste prerasli. Istog dana, Venera, planeta odnosa, sudara se sa Saturnom, planetom odgovornosti. Ovo može izazvati neka teža osjećanja kada su u pitanju ljubav, dužnost i budućnost. Neki od vas, možda razgovaraju o budućim planovima – čak i o neugodnim temama koje ste izbjegavali neko vrijeme. Drugi možda postavljaju granice i očekivanja u svojim vezama ili odlučuju da prekinu. Zajednički projekat ili radna obaveza se takođe može bližiti kraju.

Pazite na rastuću ogorčenost kada se Mars preseli u Jarca 4. januara. Stari strahovi i tjeskobe mogu se pojaviti, ali ovo takođe može biti nevjerovatno katarzično i produktivno vrijeme da se oslobodite prošlosti i prođete kroz sve što vas sputava. Praktično govoreći, lako je i nagomilati neke dugove u narednim sedmicama, pa pokušajte da vodite računa o budžetu kada peglate karticu. Donosite važnu odluku koja utiče na vašu budućnost 9. januara, kada se Mars u Jarcu poveže sa Saturnom u Ribama. Možda potpisujete ugovor ili donosite odluku koja je pomalo zastrašujuća, ali na kraju će vas približiti vašim dugoročnim ciljevima.

Mlad Mjesec u Jarcu 11. januara poziva vas da izbrišete sve i oslobodite emocionalni prtljag. Ovo takođe započinje novi ciklus za vaše finansije, odnos s dugovima ili zajednička ulaganja s bilo kojim partnerom. Doživljavate emocionalni proboj 12. januara kada se Mars u Jarcu pomiješa sa Jupiterom u Biku. Ovo može izgledati kao emotivan, ali katarzičan dan. Nešto ogromno se pomjera iznutra i to može izazvati osjećaj tuge dok se krećete u nepoznato. Istovremeno, osjećate se podržano od strane univerzuma i sigurni ste u svoju odluku. Retrogradni Merkur je gotov, ali još uvijek prolazi kroz period poslije retrogradne sjenke. Merkur ponovo ulazi u Jarca 13. januara, pokrećući razgovore i teme od otprilike 1. decembra. Možda ćete ponovo razmatrati ugovore, sporazume ili razgovore u vezi sa zajedničkim resursima tokom narednih nedjelja.

Čuvajte se pretjerivanja u svojim bliskim vezama 19. januara kada Venera, planeta veza, naleti na Neptun u Ribama. Ljudi su željni da kažu ono što želite da čuju. Gaslighting i projekcija mogu biti teme koje se pojavljuju u vašim vezama danas, pa pokušajte da jednom nogom ostanete na zemlji. Takođe je moguće da ćete morati da se žrtvujete između profesionalne ambicije i ličnog odnosa. Sa vedrije strane, danas ste prilično magnetični, a druge privlači vaša domišljatost i kreativni talenat.

Sunce ulazi u Vodoliju 20. januara, tražeći od vas da razmotrite širu sliku. Ove sezone Vodolije osjećate se optimističnije u pogledu različitih mogućnosti koje vaša budućnost ima, a pozitivne vijesti izdaleka mogu vas takođe pronaći u narednim sedmicama. Istog dana, Pluton, planeta katarze i ponovnog rođenja, prelazi u Vodoliju. Ovo je veći, 20-godišnji ciklus koji će transformisati vaš odnos sa znanjem, vašom stručnošću, kao i vaš pogled na svijet. Vijesti koje će vam promijeniti život mogu stići ili ćete možda donositi važne odluke u narednim sedmicama. Takođe biste mogli dobiti više priznanja za svoje talente i komunikacijske vještine. Venera, planeta blagoslova, prelazi u Jarca 23. januara, sluti dobro za vaše finansije. Novi ugovori ili prilike mogu vam postati dostupni, a odnosi i veze imaju potencijal da se prodube.

Pun mjesec u Lavu dovodi važne razgovore do vrhunca 25. januara. Ove diskusije zahtijevaju vaš autentičan izraz, da biste se fokusirali na svoje lične potrebe i želje. Takođe, možete putovati ili dijeliti svoj rad u velikom obimu. Donosite čvrste odluke 27. januara kada se Merkur i Mars, oba u Jarcu, sretnu u istoj tački na nebu. Ovo je moćan dan za postavljanje granica i započinjanje ili raskidanje ugovora i obaveza. Ova energija pogoduje prekidu veza s prošlošću i onim što vam više ne služi. Oslobađate se energetskih zapleta i veza koje vas ograničavaju. Osjećate se zahvalni i okruženi podrškom 28. januara kada se Venera u Jarcu sastaje sa Jupiterom u Biku. Neka neočekivana podrška – finansijska ili emocionalna – može biti na putu.

Ultra magazin

RAK

Usmjeravate svoju energiju na druge na početku mjeseca. Sezona Jarca uvijek stavlja vaše odnose – romantične, platonske, pa čak i poslovne – u prvi plan i u centar dešavanja. Možda ćete preduzimati uzbudljive korake sa romantičnim partnerom ili sklapati ugovore u narednim nedeljama. Kada sezona Vodolije počne sredinom mjeseca, spremni ste da se okrenete unutra i razmislite o toj dinamici odnosa. Preispitaćete koji su ljudi, projekti i ideje vrijedni vašeg energičnog ulaganja.

Ali godina počinje srećnim vijestima: Retrogradni Merkur u Strelcu završio se 1. januara! Ako ste se borili da izbacite određenu naviku ili ponašanje, možda ćete se konačno osjećati kao da ste pronašli tajni začin za svoj uspjeh. Nesporazumi, posebno na poslu, takođe počinju da se raščišćavaju. Istog dana, Venera, planeta odnosa, sudara se sa Saturnom, planetom ograničenja. Pazite na mikromenadžere na poslu; razgovori sa važnim ljudima u vašem životu danas mogu biti malo teži. Možda razgovarate o obavezama ili postavljate granice oko svoje dostupnosti.

Mars, planeta akcije i bijesa, prelazi u Jarca 4. januara. Tokom narednih sedmica, partner ili važna osoba u vašem životu može proći kroz situaciju i zahtijevati više vaše energije i podrške. Ovo takođe može pokrenuti sukobe i nesuglasice u vašim najbližim vezama. Takođe, možete biti spremni da raskinete ugovore i obaveze koje više ne izgledaju usklađeno. Spremni ste da preuzmete obavezu 9. januara kada se Mars u Jarcu pomiješa sa Saturnom u Ribama. Takođe je moguće da je neko drugi spreman da investira i posveti se jednoj od vaših ideja i planova za budućnost.

Mlad Mjesec u Jarcu 11. januara poziva vas da se suočite sa bilo kakvom nezdravom dinamikom moći ili toksičnim obrascima u vašim vezama jedan na jedan. Ovo može udahnuti svjež zrak u neke od vaših romantičnih, poslovnih i platonskih veza, ali će takođe zahtijevati da se suočite s nekim od svojih strahova ili bilo čega što ste gurnuli pod tepih. Takođe je moguće da partner prolazi kroz transformativni trenutak i zahtijeva više vaše brige, vremena i posvećenosti. Preduzimate akciju na jednom od svojih snova za budućnost 12. januara kada se Mars u Jarcu poveže sa Jupiterom u Biku. Ovo takođe donosi živu, užurbanu energiju. Možda započinjete zajednički projekat koji se čini smislenim i ekspanzivnim.

Retrogradni Merkur je možda gotov, ali post-retrogradni period sjene nije! Merkur će ponovo ući u Jarca 13. januara, vraćajući vas na razgovore koji su se vodili 1. decembra. Vaš mentalni fokus se pomjera na vaša partnerstva, ugovore, a ovo može biti pogodno vrijeme za prilike i posao. Pazite na greške na poslu i zabunu sa svojim dnevnim rasporedom 19. januara kada Venera u Strijelcu naleti na Neptuna u Ribama. Razgovori sa ljubavnicima i saradnicima mogu biti razočaravajući. Lako je shvatiti stvari lično i pogrešno shvatiti namjere drugih, stoga uzmite informacije s rezervom i još jednom provjerite termine u svom kalendaru.

Sunce ulazi u Vodoliju 20. januara, stavljajući vas u introspektivno raspoloženje. Ove sezone Vodolije razmišljate o svojim emocionalnim i finansijskim ulaganjima. Sljedećih nekoliko sedmica moglo bi donijeti vijesti o zajedničkim resursima i potencijalnim ugovorima, možda ćete postići neki napredak u vezi s dugovima koje ste nakupili. Odnosi se mogu produbiti, ali možete biti i fiksirani na neke svoje skrivene želje. Istog dana, Pluton, planeta opsesije i moći, prelazi u Vodoliju po drugi put u vašem životu! Ovo je duži, 20-godišnji ciklus koji ima potencijal da transformiše vaša finansijska ulaganja.

Možda ćete se uhvatiti u koštac s temama ljubomore, fiksacije i kontrole u narednim mjesecima. Ovo može podstaknuti i podržati katarzično oslobađanje prošlosti i onoga što vam više ne služi. Na sreću, Venera, planeta harmonije i odnosa, prelazi u Jarca 23. januara, donoseći stabilnost i lakoću u sve vaše važne veze. Pronaći će vas nove mogućnosti za karijeru i vaš naporan rad neće proći nezapaženo. Romantično, mogli biste razgovarati o budućnosti sa partnerom ili upoznati nekog novog.

Pun mjesec u Lavu dovodi finansijsku stvar do vrhunca 25. januara. Možda ćete otplaćivati ​​dugove, obaviti važnu kupovinu, preuzeti novu ulogu na poslu ili prihvatiti povišicu. Vaš odnos sa sigurnošću se mijenja, ali je vrlo vjerovatno da je ovo na bolje i da ćete se osjećati sigurno. Pokrećete nove projekte ili veze 27. januara kada se Merkur i Mars, oba u Jarcu, sretnu u istoj tački na nebu. U isto vrijeme, ovo može biti i važan trenutak za postavljanje granica u vašim bliskim vezama ako otkrijete da drugi traže previše od vas. Ovo takođe može izazvati napetost. Pazite da ne kažete ništa što ne možete vratiti!

Mjesec završava 28. januara kosmičkim blagoslovom: Venera u Jarcu i Jupiter u Biku donose sreću i podršku vašim vezama, kao i snove za budućnost. Ovo je usklađeno vrijeme da iznesete sebe i svoje ideje i drugi su nevjerovatno prijemčivi za ono što imate da ponudite!

Ultra magazin

LAV

Zaposleniji ste nego ikad kako ulazite u Novu godinu, dragi Lavovi! Sezona Jarca može vas natjerati da se pokrenete još više. Sljedećih nekoliko sedmica je posvećeno ulaganju napornog rada i pojednostavljivanju vaše rutine – znate da će se vaš trud sigurno isplatiti! Kada sezona Vodolije počne sredinom mjeseca, napredujete i vidite rezultate. Ovo može biti više radno vrijeme za ugovore i zajednički rad, a takođe će vam skrenuti pažnju na vaše romantične veze.

Ali prvo, godina počinje na čvrstom tlu 1. januara sa završetkom retrogradnog Merkura u Strijelcu. Ako ste se borili sa nedostatkom inspiracije, sve počinje da se čini jasnije. Takođe ste spremni da zatvorite sve teme sa bivšim partnerima i razjasnite probleme u svom romantičnom životu. Biće neravnina na putu u smislu romantike jer će se Venera, planeta ljubavi, sukobiti sa Saturnom, planetom ograničenja. Neugodne tajne mogu biti otkrivene, ili se možda osjećate kao da partner nema mnogo kapaciteta da vam pruži ono što želite. Takođe je moguće doživjeti zastoje u vezi s kreativnim projektom. Zapamtite: ovo je sve privremeno!

Vaš svakodnevni život će postati malo užurbaniji kada se Mars, planeta akcije, preseli u Jarca 4. januara. Kako se vaši svakodnevni zahtjevi povećavaju, pazite da ne pretjerate jer to može uticati na vaše zdravlje i opšte dobrobiti. Postavite granice prema potrebi. Sitne svađe i mrzitelji mogu se pojaviti u narednih nekoliko sedmica. 9. januara, Mars u Jarcu se povezuje sa Saturnom u Ribama i neko je možda spreman da uloži u projekat ili priliku koja mijenja vaše svakodnevne aktivnosti i odnos prema poslu. Možda potpisujete ugovor ili sklapate sporazum o projektu koji zahtijeva mnogo vaše posvećenosti i truda.

Mlad Mjesec u Jarcu 11. januara traži od vas da se suočite sa bilo kakvom nezdravom dinamikom moći u svom poslovnom životu. Mikromenadžeri nestaju! Možda završavate sa obavezama ili doživljavate transformativnu promjenu u tome kako izgleda vaš svakodnevni život. Vaš naporan rad počinje da se isplati 12. januara kada se Mars u Jarcu sreće sa Jupiterom u Biku. Priznanje i podrška stižu za vaš trud. Ovo takođe može donijeti uzbudljive promjene i vijesti u vezi s postignućem na kojem ste radili.

Retrogradni Merkur je gotov, ali post-retrogradni period sjene nije! Ovaj događaj takođe može učiniti vaš raspored i obaveze malo punijim i ostaviti da se osjećate iscrpljeno. Strukturirana rutina i vrijeme za brigu o sebi biće kritični. Pazite na prazna obećanja i gaslighting 19. januara kada se Venera u Strijelcu sudari sa Neptunom u Ribama. Energija je romantična i kreativna, ali takođe može pomutiti vašu procjenu.

Sunce ulazi u Vodoliju 20. januara, krasi sektor odnosa na vašoj karti. Sezona Vodolije 2024. je stigla! Tokom narednih sedmica, samci bi mogli upoznati nekoga sa trajnim potencijalom, a parovi bi mogli biti fokusirani na brigu o temeljima svoje veze. Ovaj period takođe može pokrenuti više partnerskog rada i ugovora, donoseći vam profesionalne prilike. Istog dana, Pluton, planeta moći i transformacije, ulazi u Vodoliju po drugi put u vašem životu! Možda se družite sa ljudima od moći ili uticaja koji imaju potencijal da ostvare neke od vaših snova. S druge strane, možete iskusiti nepriznati osjećaj ljubomore, opsesije i kontrole unutar dinamike vašeg odnosa. Ovo je dug, 20-godišnji ciklus koji će produbiti neke od vaših veza i ukloniti veze koje ste prerasli iz svog života – čak i ako je to zastrašujuće!

Venera, planeta harmonije, ulazi u Jarca 23. januara i osjećate se lakše sa svojom dnevnom rutinom i obavezama. U toku ste, osjećate se sposobnim za sve što morate da postignete u narednim sedmicama. Vi ste glavni lik 25. januara kada Pun Mjesec u Lavu zavlada nebom. Ovo se može poklopiti sa prekretnicom u nekim vašim važnim odnosima – romantičnim, poslovnim, porodičnim ili platonskim. Možda ćete takođe postići cilj na kojem ste radili već duže vrijeme. Ovaj Pun mjesec može učiniti da se osjećate osjetljivo, pa se po potrebi pobrinite za svoj nervni sistem. Ovo je trenutak transformacije za vas, a vi morate odlučiti kako želite da se pojavite u svijetu koji ide naprijed.

Možda ćete morati nekome ili nečemu reći ne 27. januara kada se Merkur i Mars sretnu u Jarcu. Ovo označava promjenu vašeg dnevnog rasporeda i navika; možda započinjete novi projekat. Nagrade i priznanja za sav vaš trud stižu 28. januara kada se Venera u Jarcu pomiješa sa Jupiterom u Biku. Ovo može donijeti uzbudljivu priliku, finansijsku podršku ili čak trenutak u centru pažnje! Nemojte se ustručavati da proslavite svoj uspjeh.

Ultra magazin

DJEVICA

Osjećate se bezbrižno i utemeljeno u sadašnjem trenutku, drage Djevice! Sezona Jarca vas podsjeća da kada slijedite svoju radost, lakše je vidjeti čašu kao napola punu, a ne napola praznu. Sljedećih nekoliko sedmica je sve o ponovnom povezivanju sa svojim unutrašnjim djetetom, uključivanju kreativne strane vašeg mozga i praćenju vašeg zadovoljstva! Kada sezona Vodolije počne sredinom mjeseca, atmosfera se drastično mijenja i vi ste fokusirani na važne obaveze, posao i odgovornosti.

Ali prvo, godina počinje sa divnim vijestima: Retrogradni Merkur u Strijelcu završio se 1. januara. Vaš lični život ponovo počinje da teče malo lakše! Svi zastoji ili kašnjenja s kojima ste se suočili u svojoj životnoj situaciji ili na poslu počinju da se razjašnjavaju. Istog dana, možda ćete se suočiti i sa nekim grubim istinama u vašim ličnim odnosima dok Venera, planeta veze, nailazi na Saturn, planetu odbacivanja. Možda ćete morati da postavite granice sa članovima porodice, ili bi vas interakcije u vašim bliskim vezama mogle ostaviti razočaranim.

Komplimenti pljušte, a vaši tajni obožavatelji se javljaju 4. januara kada Mars ulazi u Jarca. Ovo takođe može dodati ulje na vašu kreativnu vatru i podstaći vas da slobodno i široko dijelite. Kreativni projekti dižu snagu i inspiracija vas pronalazi. Takođe je moguće da ćete tokom narednih nedjelja naići na neku dramu u svom romantičnom svijetu i sa prijateljstvima. Preduzimate akciju na ličnom projektu koji je ispunjen i uzbudljiv 9. januara kada se Mars u Jarcu poveže sa Saturnom u Ribama. Možda potpisujete ugovor koji zahtijeva kreativnu stranu vašeg mozga.

Ako je romansa glavna tema u vašem životu u ovo vrijeme, mogli biste praviti planove za budućnost s nekim posebnim. Mlad Mjesec u Jarcu vas ohrabruje da ostvarite najluđe želje svog srca 11. januara. Možda pokrećete novi kreativni projekat ili odbacujete sve dugotrajne strahove koji vas sprečavaju da svoje kreativne darove i talente podijelite sa svijetom. Ovaj mlad mjesec takođe ima potencijal da transformiše vaš odnos sa zadovoljstvom i željom, preispitujući bilo koju od vaših romantičnih veza u tom procesu. Avantura je u zraku 12. januara kada se Mars u Jarcu pomiješa sa Jupiterom u Biku. Sreća će vas pronaći kada odlučite da svoje misli, ideje i osjećaje podijelite sa svijetom! Ovo je prekrasan dan za kreativnu inspiraciju, samoizražavanje i fokusiranje vaše energije na aktivnosti koje čine da se osjećate dobro.

Retrogradni Merkur je možda završio, ali planeta informacija se i dalje kreće kroz period postretrogradne sjenke i vraća se svojim retrogradnim koracima. Merkur će ponovo ući u Jarca 13. januara, donoseći trenutak punog kruga u razgovore ili diskusije koje su započeli oko 1. decembra. Ako ste se čuli s bivšim ili osobom iz vaše prošlosti, možda ćete konačno osjetiti jasnoću kako biste željeli nastaviti dalje. Kreativna inspiracija se takođe vraća s dosljednošću! Cimeri ili članovi porodice imaju potencijal da prodaju priče i svoja uvjerenja koje nisu nužno ukorijenjene i u skladu sa stvarnosti. Možda ćete se osjećati više nostalgično.

Sunce ulazi u Vodoliju 20. januara, mijenjajući atmosferu i stavljajući vas u fokusiranije raspoloženje. Ove sezone Vodolije, željni ste da restrukturišete svoje svakodnevne navike i rutinu kako biste podržali svoje cjelokupno blagostanje. Možda radite i na ličnom ili profesionalnom projektu koji zahtijeva mnogo vašeg truda i vremena. Istog dana, Pluton, planeta transformacije i ponovnog rođenja, takođe ulazi u Vodoliju po drugi put u vašem životu. Ovo je veći, 20-godišnji ciklus koji će transformisati vaš svakodnevni život. Sa 9-5 možete preći na posao koji podrazumijeva putovanje oko svijeta! Ovo će takođe donijeti karmičke lekcije oko učenja postavljanja granica i eliminacije zastarjelih ponašanja koja vas sprečavaju da sanjate. Venera, planeta ljubavi i harmonije, prelazi u Jarca 23. januara, čineći da zablistate samo malo jače. Vi ste magnetičniji i drugi se ne mogu zasititi vas i vaših ideja! Sljedeće sedmice su usklađeno vrijeme da se pokažete i eksperimentišete sa svojim kreativnim samoizražavanjem. Sretne vijesti će vas vjerovatno pronaći, a možda će čak postati viralne.

Pun mjesec u Lavu 25. januara podsjeća da je odmor ključan. Dio vaše podsvijesti je takođe osvijetljen. Ovaj pun mjesec vas poziva da prekinete ciklus ili procesuirate bilo koju dugotrajnu tugu kojoj ste se opirali. Novi početak je iza ugla, a ovaj pun mjesec traži od vas da očistite sve zaostale nerede prije nego što vaši sljedeći blagoslovi procvjetaju.

Možda započinjete novi kreativni projekat 27. januara kada se Merkur i Mars, oba u Jarcu, sretnu u istoj tački na nebu. Ovo vam daje hrabrost i snagu volje da ispunite svoje želje. Možda ćete takođe morati postaviti granice u prijateljskoj ili romantičnoj vezi. Ekspanzivne mogućnosti pronalaze vas 28. januara kada se Venera u Jarcu spoji sa Jupiterom u Biku. Stižu vijesti o projektima ili vezama koje ste započeli oko 12. januara, kada se Mars susreo sa Jupiterom. Dijeljenje svoje stručnosti, misli i ideja sa širom publikom donijeće vam sreću – nemojte se ustručavati zauzeti svoj prostor!

Ultra magazin

VAGA

Vaša pažnja je okrenuta ka provođenju vremena sa porodicom i osjećaju ugodnosti na početku mjeseca, drage Vage. Sezona Jarca vas poziva da provedete više vremena kod kuće i stvorite životni prostor koji djeluje lijepo, ugodno i obnavljajuće. Ovo je takođe nevjerovatno nostalgično vrijeme za vas. Kada sezona Vodolije počne sredinom mjeseca, spremni ste da raširite krila i budete društveni leptir kakav jeste.

Godina počinje sa divnim vijestima: Retrogradni Merkur u Strijelcu završio se 1. januara! Nesporazumi počinju da se raščišćavaju i čini se da se vaš raspored ponovo kreće glatko. Istog dana, Venera, planeta harmonije, sukobljava se sa Saturnom, planetom odgovornosti. Možda ćete morati odgoditi zabavu i dati prioritet obavezama. Razgovori takođe mogu izgledati sažeto – rasprava o granicama ili očekivanjima može biti neophodna.

Više je aktivnosti nego ikada u vašem privatnom životu 4. januara kada Mars prelazi u Jarca. Možda renovirate svoj dom, čistite stare predmete koje više ne koristite ili čak razmišljate o preseljenju. Napetost između članova porodice i nekih od vaših bliskih ličnih odnosa takođe može porasti u narednih nekoliko nedjelja. Postavljanje granica može biti potrebno. Emocionalno, ovo može biti duboko vrijeme za ozdravljenje i prelazak sa prtljaga iz prošlosti koji vas je sputavao. Vaša produktivnost je u porastu kada se Mars u Jarcu poveže sa Saturnom u Ribama 9. januara. Imate upornost da se uhvatite u koštac čak i sa najdosadnijim zadacima na vašoj listi obaveza!

Mlad Mjesec u Jarcu 11. januara donosi talas obnove u vaš privatni život, odnose sa članovima porodice i vašu životnu situaciju. Ovaj novi početak zahtijevaće od vas da se suočite s nekim od svojih strahova i toksičnih obrazaca koje ste izbjegavali. Takođe se možete seliti, renovirati svoj prostor ili prolaziti kroz trenutak transformacije u vezi. Preduzimate akciju da iskusite dublji nivo i emocionalne i finansijske sigurnosti 12. januara dok se Mars u Jarcu miješa sa Jupiterom u Biku. Možda ulažete u svoje životno okruženje ili ste možda u početnim fazama sklapanja uzbudljivog ugovora.

Retrogradni Merkur je gotov, ali planeta uma i dalje prolazi kroz period poslije retrogradne sjenke. Vaša mentalna energija je fokusirana na to gdje živite, vaš osjećaj sigurnosti i bliske lične odnose tokom narednih nedjelja. Pazite na zbrke u svojoj svakodnevnoj rutini 19. januara kada Venera u Strijelcu naleti na Neptun u Ribama. Ljudi danas takođe mogu imati tendenciju pretjerivanja, pa pripazite na potencijalna prazna obećanja.

Sunce ulazi u Vodoliju 20. januara, čineći vas magnetičnim za cijelu sezonu Vodolije 2024. Sljedećih nekoliko sedmica je vrijeme da uložite energiju u svoje kreativne projekte, dodate još malo romantike svom svakodnevnom životu i pronađete jednostavna zadovoljstva. Srećne vijesti i komplimenti mogu vam takođe ugrijati dane. Istog dana, Pluton, planeta opsesije i kontrole, prelazi u Vodoliju po drugi put u vašem životu. Ovo će donijeti dug, 20-godišnji ciklus koji će transformisati vaš odnos užitkom, romantikom, kreativnošću i vlastitim magnetizmom. Možda ćete morati da probijete sve blokade ili strahove kada je u pitanju dijeljenje vašeg kreativnog samoizražavanja u narednim mjesecima. Svaka nepriznata dinamika moći u vašim romantičnim vezama takođe će se pojaviti.

Venera, planeta harmonije, prelazi u Jarca 23. januara, donoseći više lakoće u vaše lične odnose i privatni život. Kao dodatni bonus, ovo takođe može donijeti neke blagoslove vašem profesionalnom životu ili javnom ugledu. Ovo je sjajno vrijeme da napravite uzbudljiv sljedeći korak s romantičnim partnerom ili uljepšate svoj prostor. Nada ili san za vašu budućnost ostvarujete se 25. januara pod punim mjesecom u Lavu. Možda imate razloga za slavlje! Možda se suočavate i sa nekom dinamikom moći ili neizrečenom tenzijom unutar vašeg prijateljskog kruga ili zajednice. Razmišljate ko i šta je vrijedno vaše energije i koje svoje kreativne projekte želite da iznesete u svijet.

Donosite važne odluke u vezi sa ličnim odnosom ili nečim u vezi sa vašim životnim okruženjem 27. januara kada se Merkur i Mars, oba u Jarcu, sretnu u istoj tački na nebu. Ovo je moćno vrijeme da se oslobodite prošlosti i krenete na novi početak. Primate srećne vijesti 28. januara kada se Venera u Jarcu spoji sa Jupiterom u Biku. Mogli biste napraviti važnu investiciju u svoj dom, možda se selite ili ste možda sklopili ugovor iz snova. Osjećate finansijski i emocionalno sigurno i zahvalni ste na ovom novootkrivenom osjećaju sigurnosti.

Ultra magazin

ŠKORPIJA

Vaš um je preaktivan početkom mjeseca, drage Škorpije! Sezona Jarca je radno vrijeme za razmišljanje, praćenje vaše radoznalosti i dijeljenje svojih misli i ideja sa svijetom. Važni razgovori će biti osvijetljeni i ponovo pregledani u narednim sedmicama. Kada sezona Vodolije počne sredinom mjeseca, spremni ste da se okrenete unutra sebi i nadoknadite odmor. Provođenje vremena sa voljenim osobama i renoviranje vašeg prostora kako biste se osjećali ugodnije biće ključno.

Godina počinje kosmičkim blagoslovom: Retrogradni Merkur u Strijelcu završio se 1. januara! Bilo koji finansijski problemi, kašnjenje u plaćanju ili problemi na poslu polako počinju da se rješavaju. Neće odmah biti sve ružičasto, jer se istog dana Venera u Strijelcu sukobljava sa Saturnom u Ribama. Možda ćete biti pogođeni provjerom realnosti kada je u pitanju vaš budžet. Razmišljate o tome šta svrstavate u potrepštine i bez kojih uživanja možete.

Pročitaj

Vaš raspored će postati malo gušći 4. januara kada Mars, planeta akcije, prelazi u Jarca. Ovo može dovesti do hitnosti kada je u pitanju sklapanje sporazuma ili potpisivanje ugovora – pa iako Merkur više nije retrogradan, nastavite s oprezom! Možda ćete morati da postavite jače granice u nekim od vaših bliskih odnosa, a narednih nekoliko sedmica mogu dovesti neke napete razgovore do tačke ključanja.

Od 09. januara, Mars u Jarcu se povezuje sa Saturnom u Ribama i mogli biste pokrenuti kreativni projekat, potpisati ugovor ili se čak i romantično obavezati. Mlad mjesec u Jarcu traži od vas da se riješite svih ograničavajućih uvjerenja i negativnih govora samom sebi. Ovaj mlad mjesec označava novi početak za vaš način razmišljanja; pokrećete transformativne razgovore ili diskusije u narednim danima. Dijalozi podrške se održavaju 12. januara kada se Mars u Jarcu povezuje sa Jupiterom u Biku. Možda započinjete novi zajednički projekat ili čak preduzimate uzbudljive korake sa romantičnim partnerom. Kada iznesete svoje ideje i misli, drugi će vas podržati i pomoći da vaše želje oživite.

Retrogradni Merkur je gotov, ali planeta komunikacije još uvijek prolazi kroz post-retrogradni period sjene. Merkur će ponovo ući u Jarca 13. januara, dovodeći do razgovora koji su započeli oko 1. decembra. Možda ćete konačno doživjeti napredak u nekim od svojih ideja i svi nesporazumi će početi da se raščišćavaju. Ako vam je bilo teško upravljati svojim dnevnim rasporedom, ovo će vam takođe donijeti određeni brži protok. Pazite na preveliku potrošnju 19. januara kada se Venera u Strijelcu sukobi sa Neptunom u Ribama. Raspoloženi ste da se počastite, što je više nego dobro – samo se pobrinite da se ne zadužite u tom procesu. Vrijednosti i namjere unutar nekih vaših romantičnih veza danas takođe mogu biti mutne. Pazite na preterivanja i gaslighting.

Sunce ulazi u Vodoliju 20. januara i dovodi vas u pospano raspoloženje. Sezona Vodolije je tu, a vi ste spremni za odmor. Sljedećih nekoliko sedmica može donijeti više akcije u vaš lični i profesionalni život, ali i priznanje za vaš naporan rad! Možda ulažete trud i u svoj dom, bilo da razmišljate o selidbi, pronalaženju novog cimera ili čišćenju nereda. Istog dana, Pluton, planeta krize i katarze, prelazi u Vodoliju po drugi put u vašem životu. Ovo će biti 20-godišnji ciklus koji transformiše vaše lične odnose i vaše ideje o udobnosti i sigurnosti. Imaćete zadatak da prekinete generacijske cikluse i obrasce i oslobodite nezdrave veze iz prošlosti. Nije lak podvig, ali prilično je osnažujuće putovanje.

Venera, planeta ljubavi i harmonije, prelazi u znak Jarca 23. januara. Sretne vijesti stižu do vas u narednim nedjeljama. Ovo je vrijeme da izrazite svoja osjećanja prema nekom posebnom i upotrebite svoje riječi da očarate druge. Univerzum je na vašoj strani – možete doslovno izgovoriti svoje želje u Univerzum. Pun mjesec u Lavu 25. januara donosi vrhunac u vaš profesionalni i javni život. Možda postižete ličnu prekretnicu, napuštate posao ili prihvatate veću odgovornost na poslu. Možda ćete se takođe osjećati pozvanim da javno podijelite neka od svojih postignuća i proslavite sve što ste postigli u proteklih šest mjeseci.

Potpisujete ili prekidate ugovor ili saradnju 27. januara kada se Merkur i Mars, oba u Jarcu, sretnu u istoj tački na nebu. Govorite jasno i vaše riječi mogu biti čak i malo sažete, ali ne ostavljate prostora za tumačenje. Ovo vam takođe omogućava da sanjate svoju sljedeću veliku ideju ili projekat koji biste željeli ostvariti. Blagoslovi vas zatiču 28. januara kada se Venera u Jarcu sastaje sa Jupiterom u Biku. Događaju se uzbudljivi razvoji svega što ste pokrenuli oko 12. januara, kada se Mars susreo sa Jupiterom. Ovo je idealan dan da svoje snove pretvoreite u stvarnosti. Drugi su voljni da vas podrže – sve što treba da uradite je da pitate i da krenete u akciju!

Ultra magazin

STRIJELAC

Imate na umu finansije dok započinjete mjesec, dragi Strijelčevi. Sezona Jarca vas ohrabruje da se ponovo upoznate sa svojim budžetom i životnim stilom. Nove mogućnosti za posao se mogu pojaviti, a ovo je povoljno vrijeme da se zalažete za svoju vrijednost. Kada sezona Vodolije počne sredinom mjeseca, vaš um je pun ideja i osjećate se društvenije.

Mjesec počinje pozitivnim finansijskim vijestima 1. januara kada se završava retrogradni Merkur u Strijelcu. Ako su razgovori o povišici ili unapređenju bili odloženi tokom retrogradnosti, razgovori se ponovo aktiviraju. Sve uplate ili paketi koji su izgubljeni poštom, takođe bi uskoro trebali stići. Suočićete se sa nekim teškim realnostima u vašim bliskim odnosima istog dana kada Venera u Strijelcu naleti na Saturna u Ribama. Ovo nije najprijatnija energija i možda ćete morati da postavite granice ili očekivanja sa voljenom osobom. Vrijeme je da konačno svoje potrebe i sebe stavite na prvo mjesto.

Možda ćete malo više “peglati” svoju karticu u narednim sedmicama nakon što se Mars, planeta akcije, preseli u Jarca 4. januara. Mogu se pojaviti neočekivani troškovi ili možda redefinište svoj budžet. Možda će vam se pojaviti više radnih prilika koje zahtijevaju neke čvrste pregovaračke vještine s vaše strane. Pravite korak da njegujete dublji osjećaj sigurnosti 9. januara kada se Mars u Jarcu sastaje sa Saturnom u Ribama. Možda ulažete i u svoje životno okruženje ili predmete koji doprinose vašem osjećaju udobnosti. Mlad mjesec u Jarcu 11. januara poziva vas da se oslobodite svih strahova koje imate oko oskudice i siromaštva. Ovo će stvoriti novi početak za vaš finansijski svijet; možda preuzimate novu ulogu na poslu uz povišicu ili bonus. Podršku za lični ili profesionalni projekat dobijate 12. januara kada se Mars u Jarcu poveže sa Jupiterom u Biku.

Retrogradni Merkur je možda gotov, ali planeta komunikacije još uvijek prolazi kroz postretrogradni period sjene. 13. januara Merkur će ponovo ući u Jarca, vraćajući se tamo gde je bio 1. decembra. Ovo će donijeti vijesti u vezi sa vašim finansijama i potencijalnim prilikama za posao. Ovo je vrijeme za pregovore i potpisivanje ugovora. Pazite na zablude u vašim bliskim vezama 19. januara kada Venera u Strijelcu naleti na Neptuna u Ribama. Ovo nije najbolji dan za donošenje odluka koje mijenjaju život, ali da ostanete znatiželjni o osjećajima koji se pojavljuju duboko u sebi. Razvrstavate činjenice i fikciju i možda ćete se osjećati nevjerovatno osjetljivo ili nostalgično. Jasnoća će stići prije nego što očekujete, samo pazite na svoje živce.

Sunce ulazi u Vodoliju 20. januara, stavljajući važne razgovore u prvi plan. Ova sezona Vodolije je odlično vrijeme da izrazite svoje misli, osjećaje i ideje s drugima. Ako ste željeli naučiti nešto novo, samo naprijed i pridružite se nekom kursu ili akademiji, prijavite se za neki novi čas ili uzmite knjigu koju ste namjeravali pročitati. Istog dana, Pluton, planeta transformacije i ponovnog rođenja, prelazi u Vodoliju po drugi put u vašem životu. Ovo je duži, 20-godišnji ciklus koji će donijeti karmičke promjene i promjene u vašem samoizražavanju i tražiti od vas da se suočite s ograničavajućim uvjerenjima. Ovo će u konačnici biti osnažujući trenutak da povratite svoj glas i podijelite svoje priče i iskustva, ali može uključivati ​​suočavanje s određenom nelagodom na tom putu.

Venera, planeta harmonije, prelazi u Jarca 23. januara i krasi finansijski sektor. Ovo je dobro za uštedu novca i privlačenje novih radnih prilika. Vratili ste se na pravi put sa svojim budžetom i osjećate dublji osjećaj sigurnosti i povjerenja u svoje vještine. Pun mjesec u Lavu može vas ohrabriti da donesete važnu odluku 25. januara. Tekući razgovori dostižu vrhunac i filmsku tačku u svojim pričama. Ovaj pun mjesec ima potencijal da promijeni vašu ličnu perspektivu na dubok način.

Možda potpisujete ugovor ili ga završavate 27. januara kada se Merkur i Mars, oba u Jarcu, povežu u istoj tački na nebu. Ovo vas može ohrabriti da postavite jače granice sa svojim budžetom. Vaš naporan rad će se isplatiti 28. januara kada se Venera u Jarcu poveže sa Jupiterom u Biku. Stižu finansijski blagoslovi i podrška za neke od vaših ličnih ili profesionalnih projekata. Rješenja koja ste tražili takođe postaju očiglednija. Recite zbogom problemima koji su vam uzrokovali glavobolju!

Ultra magazin

JARAC

Sretan rođendan dragi Jarčevi! Godina uvijek počinje s vama kao glavnim likom, pozivajući vas da se fokusirate na vlastite prioritete i želje. Ovo je sezona da se ponovo osmislite i usput se posvetite novim ciljevima. Kada sezona Vodolije počne sredinom mjeseca, vraćate se svojim praktičnim putevima i fokusirate se na svoje finansije. Željni ste da uspostavite dublji osjećaj sigurnosti i analizirate svoj budžet kako biste se postavili za uspjeh u 2024.

Srećom, godina počinje sa nekim kosmičkim olakšanjem 1. januara s retrogradnim Merkurom u Strijelcu koji se bliži kraju. Vjerovatno ste morali ponovo naučiti kako da kažete ne i zaštitite svoje vrijeme i energiju u proteklih nekoliko sedmica. Sada ste u mogućnosti da uspostavite zdraviju ravnotežu između posla i privatnog života i izbacite neka zastarjela ponašanja i navike u tom procesu. Istog dana, imajte na umu zbunjujuću komunikacij,u dok se Venera u Strijelcu povezuje s Neptunom u Ribama. Bolje je potrošiti svoju energiju na istraživanje mašte i intuicije nego na traženje jasnoće. Takođe, možete podijeliti tajnu ili skrivenu želju sa ljubavnikom.

Mars, planeta akcije i motivacije, ulazi u vaš znak 4. januara i daje vam energiju. Ovo vam nudi hrabrost i izdržljivost da idete prema svojim ciljevima i započnete nove projekte. Možda ćete takođe poboljšati svoje samoizražavanje i raditi na razumijevanju svog fizičkog blagostanja. Ovo može privući hejtere, ali nemojte ni slučajno zbog nikoga prigušiti svoj sjaj! Produktivni razgovori se brzo odvijaju 9. januara kada se Mars u Jarcu povezuje sa Saturnom u Ribama. Spremni ste da krenete naprijed sa idejom ili čak potpišete ugovor.

Mlad Mjesec u Jarcu 11. januara označava prvi mlad mjesec u godini i vaše resetovanje jednom godišnje kako biste redefinisali svoj identitet i osjećaj sebe. Imaćete zadatak da se suočite s nekim od svojih strahova kako biste zakoračili u autentičniju verziju sebe. U narednim danima ili sedmicama mogu se pojaviti i nova partnerstva i sporazumi o odnosima. Osjećate se bezbrižno i željni da svoju svjetlost podijelite sa svijetom 12. januara, kada se Mars u Jarcu sastaje sa Jupiterom u Biku. Taj period može biti ispunjen uzbuđenjem: kreativno ste raspoloženi i želite podijeliti svoje ideje sa širom publikom. Mogli biste preduzeti akciju na ličnom projektu ili čak jednostavno provesti uzbudljivo veče sa partnerom.

Retrogradni Merkur je gotov, ali planeta uma i dalje čisti svoj post-retrogradni period sjenki. Merkur će ponovo ući u Jarca 13. januara, donoseći vam važne lične vijesti i naglašavajući razgovore koji su započeli 1. decembra. Sljedećih nekoliko sedmica će povući vašu pažnju prema unutra i tražiti od vas da napravite plan i fokusirate se na svoje lične ciljeve. Lako je previše idealizovati osobu ili situaciju 19. januara kada Venera u Strijelcu naleti na Neptuna u Ribama. Pokušajte držati jednu nogu na zemlji, pogotovo ako nešto zvuči previše dobro da bi bilo istinito. S druge strane, vaš dan može biti začinjen mističnim iskustvima zbog kojih se osjećate povezanije sa Univerzumom.

Sunce ulazi u Vodoliju 20. januara, obasjavajući finansijski sektor. Priznanje za vaš naporan rad moglo bi stići u narednim sedmicama, a ova sezona Vodolije je vrijeme da zatražite povišicu ili unapređenje. Možda ćete steći više samopouzdanja vlastitim talentima, znanjima i vještinama. Istog dana, Pluton, planeta moći i transformacije, ulazi u Vodoliju po drugi put u vašem životu. Ovo je veći, 20-godišnji ciklus koji će promijeniti vaš osjećaj sigurnosti, evoluirati način na koji zarađujete novac i ukloniti bilo kakvo dugotrajno osjećanje oskudice. Ako ste se hvatali za posao ili određene ugovore koji na kraju nisu usklađeni, Pluton će od vas tražiti da uklonite te veze i oslobodite prostor za bolje prilike.

Venera, planeta ljubavi i blagoslova, prelazi u vaš znak 23. januara. Vaš magnetizam je naglašen i komplimenti bi mogli početi da pristižu. Drugi prepoznaju vaše talente i željni su da podrže vaše ideje i snove. Ovo je takođe odličan trenutak da se romantično otvorite i istražite svoju vezu sa zadovoljstvom. Sljedećih nekoliko sedmica biće ispunjene prilikama i malo sreće. Pun mjesec u Lavu 25. januara privodi kraju emocionalnu ili finansijsku stvar. Možda otplaćujete neki dug, ulažete ili prekidate veze s prošlošću. Ugovori i obaveze – bilo emocionalne ili profesionalne – završavaju ili dostižu prekretnicu.

Spremni ste da jurite za novim ciljem 27. januara, kada se Merkur i Mars, oba u Jarcu, sinhronizuju u istoj tački na nebu. Možda postavljate granice, zagovarate svoje potrebe ili prekidate partnerstva koja vam na kraju ne služe. Osjećate se neograničeno i izvanredno zahvalno 28. januara, kada Venera u Jarcu dijeli poljubac sa Jupiterom u Biku. Neki od vaših ličnih ciljeva dobijaju podršku koju ste čekali i možda ima razloga za slavlje. Sretne vijesti i prilike pronalaze vas kada se usudite podijeliti svoje darove sa svijetom. Danas je dan da tražite ono što želite. Romantično govoreći, varnice će letjeti.

Ultra magazin

VODOLIJA

U kontemplativnom ste raspoloženju kada godina počinje, drage Vodolije. Sezona Jarca vas dovodi u stanje refleksije i poziva vas da se okrenete unutra u sebe i priznate ono što se zadržava u vašoj podsvijesti. Ovo može izgledati kao teži period, dok zatvarate cikluse i tugujete zbog onoga što više nije usklađeno u vašem životu. Vaša intuicija je takođe sada pojačana. Ne brinite, sve ovo ostalo je s razlogom! Vaša sezona počinje sredinom mjeseca, stavljajući vas u centar pažnje i otvarajući talas novih početaka.

Godina počinje sa kosmičkim darom: Retrogradni Merkur u Strelcu završio se 1. januara! Nesporazumi sa vašim društvenim krugom počinju da se raščišćavaju. Ako su prijatelji iz prošlosti ponovo ušli u vaš život, jasno vam je da li biste željeli da ostanu tu ili ne. Napredak u vašim nadama i snovima o vašoj budućnosti se takođe osjeća, a može doći i novi oblik podrške. Istog dana, Venera, planeta odnosa, i Saturn, planeta ograničenja, sudaraju se jedno s drugim. Možete doživjeti privremena kašnjenja ili zastoj u zajedničkom projektu ili ličnom cilju. Ako ste se nadali da će stići neka finansijska sredstva, možda ćete morati još jednom probati. Razlike u vrijednostima unutar vašeg kruga prijateljstva takođe se mogu pojaviti, a vi možete povući neke granice ili odlučiti da prestanete ulagati energiju u vezu.

Vaš raspored počinje da se popunjava 4. januara kada Mars ulazi u Jarca. Ovo može izazvati negativan razgovor sa samim sobom i negativna osjećanja. Mars je izazovna planeta i kreće se kroz sektor koji upravlja vašim mentalnim zdravljem i podsvijesti. Predanost svakodnevnoj brizi o sebi je ključna. Ovo takođe može biti vrijeme da prekinete veze sa bilo kojim samodestruktivnim ponašanjem koje vas ograničava. Možda ćete preduzeti neku intuitivnu ideju 9. januara kada se Mars u Jarcu pomiješa sa Saturnom u Ribama. Važna obaveza se formira iza kulisa i ima potencijal da doprinese vašem toku prihoda.

Mlad mjesec u Jarcu 11. januara poziva vas da budete iskreni, sirovi i stvarni u vezi sa svim problemima koje ste izbjegavali. U mogućnosti ste da otpustite situacije i ljude koji vam više ne služe. Takođe se ponovo povezujete sa svojim intuitivnim praksama i spremni ste da date prioritet odmoru. Osjećate se podržano od univerzuma i vođeni od strane svojih predaka 12. januara kada se Mars u Jarcu spoji sa Jupiterom u Biku. Možda se suočavate s generacijskim obrascem koji ste spremni promijeniti. Prestaje sa tobom!

Retrogradni Merkur je možda gotov, ali još uvijek se krećemo kroz postretrogradnu fazu sjene. Merkur će ponovo ući u Jarca 13. januara, vraćajući vas na razgovore koji su započeli 1. decembra. Postavljanje granica oko vašeg vremena biće hitnije u narednim nedjeljama. Pazite na projekcije i ljubomoru u svom društvenom krugu 19. januara kada Venera u Strijelcu naleti na Neptuna u Ribama. Namjere, posebno s prijateljima, mogu biti mutne. Možda ćete biti željni ulaganja u lični cilj, ali obavezno pročitajte sve odredbe i uslove prije nego što to učinite. Današnja energija može donijeti konfuziju i skrivene informacije.

Sunce ulazi u Vodoliju 20. januara, stavljajući vas direktno u centar pažnje! Sljedećih nekoliko sedmica uvode talas novih početaka i podstiču vas da idete prema svojim ciljevima. Stiže vam priznanje za vaše jedinstvene talente i darove, a možda ćete stvoriti važne nove veze ili ugovore. Istog dana, Pluton, planeta moći i transformacije, ulazi u Vodoliju po drugi put od 1778. godine! Ovo je dug, 20-godišnji ciklus koji će preoblikovati vaš identitet i lične ciljeve i pomoći vam da se oslobodite svih strahova koji vas sputavaju. Vaša autentičnost je magnetična i imate potencijal da povećate svoj uticaj. Venera, planeta harmonije i odnosa, prelazi u Jarca 23. januara. To će vas učiniti svjesnijim svojih skrivenih želja. Stari ljubavnici se možda pojavljuju u vašim snovima!

Pun mjesec u Lavu donosi vrhunac u vaša bliska, jedan na jedan partnerstva. Važan odnos ili ugovor može doći do prekretnice. Parovi na klimavim nogama mogu odlučiti prekinuti, dok drugi mogu voditi transformativne razgovore koji vode ka preduzimanju novih koraka. Prekidate veze sa zastarjelim obrascima i vjerovanjima 27. januara, kada se Merkur i Mars, oba u Jarcu, sretnu u istoj tački na nebu. Ovo označava novi ciklus za način na koji razgovarate sami sa sobom i navike i ponašanja koja ste voljni usvojiti. Takođe biste mogli da preduzimate akcije na osnovu svoje intuicije. Osjećate dublji osjećaj zahvalnosti i podrške 28. januara kada se Venera u Jarcu pomiješa sa Jupiterom u Biku. Neočekivani blagoslovi i dobre vijesti mogu vas pronaći kada se najmanje nadate. U mogućnosti ste otpustiti sve što vam više ne služi s milošću i saosjećanjem. Vrijeme je da stvorite prostor za novu energiju i veze koje će vas pronaći.

Ultra magazin

RIBE

Fokusirani ste na svoje nade i snove za budućnost na početku godine, drage Ribe. Sezona Jarca vas ohrabruje da zatražite podršku u ostvarivanju svojih želja. Takođe ste društveno raspoloženi, dajući prednost povezivanju s pojedincima koji dijele vaša interesovanja i vrijednosti. Kada sezona Vodolije počne sredinom mjeseca, žudjećete za više vremena za odmor i trebaćete napuniti baterije.

Godina počinje kosmičkom proslavom 1. januara kada se završava retrogradni Merkur u Strijelcu. Ako ste iskusili neka kašnjenja ili zastoje u svom profesionalnom životu, oni počinju da se razjašnjavaju. Možda ste takođe preispitivali putanju svoje karijere. Osjećate se samopouzdano u ono čime želite da se bavite! Možda ćete morati da prinesete ličnu žrtvu istog dana kada se Venera, planeta odnosa i harmonije, sukobi sa Saturnom, planetom odgovornosti, u Ribama. Vaši lični interesi mogu biti u suprotnosti sa vašim profesionalnim obavezama. S druge strane, vaši kreativni talenti mogu biti naglašeni. Neustrašivo jurišate ka jednom od svojih snova 4. januara kada Mars, planeta akcije, prelazi u Jarca. Ovo može biti produktivno vrijeme za postizanje napretka u postizanju ciljeva i zajedničkih projekata, ali takođe može donijeti dramu u vaš društveni krug.

Mlad mjesec u Jarcu 11. januara traži od vas da se suočite sa bilo kakvom nezdravom dinamikom moći u krugu vašeg prijateljstva. Takođe možete sklopiti saradnju ili ugovor koji će vam promijeniti život. Osjećate se spremnim da se posvetite novom projektu ili je možda neko u vašem okruženju željan podržati vaše ideje 12. januara, kada se Mars u Jarcu poveže sa Jupiterom u Biku. Retrogradni Merkur je možda gotov, ali planeta komunikacije još uvijek prolazi kroz svoju postretrogradnu fazu sjene. Merkur će ponovo ući u Jarca 13. januara, vraćajući vas diskusijama i temama koje su se odvijale 1. decembra. Možete doživjeti veći napredak u nekim od svojih nada i snova za svoju budućnost. Puni ste inspiracije i kreativnosti 19. januara, kada Venera u Strijelcu naleti na Neptuna u Ribama. Ovo takođe može unijeti dozu konfuzije. Ljudi će imati tendenciju da preteruju, pa pripazite na velika obećanja koja bi mogla biti prazna.

Sunce ulazi u Vodoliju 20. januara, podsjećajući vas da usporite i kažete ne. Ova sezona Vodolije traži neke granice! Sljedećih nekoliko sedmica će vam donijeti intuitivnu jasnoću i podstaknuti vas da odbacite loše navike. Istog dana, Pluton, planeta transformacije i ponovnog rođenja, ulazi u Vodoliju po drugi put od 1778. Ovo će biti duži, 20-godišnji ciklus koji donosi pojačanu intuiciju i potrebu za zatvaranjem karmičkih ciklusa, što nije lako. Postaćete svjesniji koga i šta ste spremni ostaviti iza sebe u prošlosti jednom i zauvijek. Venera, planeta harmonije i odnosa, prelazi u Jarca 23. januara. Ovo je dobro za napredak u nekim od vaših ciljeva i dobijanje finansijske podrške za finansiranje nekih od vaših želja.

Samci takođe mogu upoznati nekoga preko interneta ili prijatelja. Osjećaćete se društveno i spremni da date prioritet odnosima u kojima se osjećate viđenim i cijenjenim zbog onoga što zaista jeste. Pun mjesec u Lavu obasjava nebo 25. januara, donoseći promjenu u vašu dnevnu rutinu ili navike. Možda završavate veliki projekat ili obavezu koja zahtijeva puno vaše pažnje i odgovornosti. Preduzimate akciju na jednoj od svojih želja 27. januara kada se Merkur i Mars, oba u Jarcu, sretnu u istoj tački na nebu. Ovo može biti uzbudljiv dan za potpisivanje ugovora, ali može uzrokovati i burne razgovore ili razmjene. Postavljanje granica u vašim prijateljstvima može biti neophodno i možda ćete postati svjesniji koje ste veze prerasli.

Stvaraju se plodna partnerstva, ili možda neke obilne vijesti stižu 28. januara kada se Venera u Jarcu sastaje sa Jupiterom u Biku. Ovo je dobro za pregovore, potpisivanje ugovora, dobijanje podrške i ostvarivanje nekih od vaših snova. Takođe, možete razgovarati o budućnosti sa partnerom.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum