Trenutno čitaš
Evo kako će Merkur u Lavu do 25. jula uticati na svaki horoskopski znak

Evo kako će Merkur u Lavu do 25. jula uticati na svaki horoskopski znak

merkur u lavu 2024

Merkur u Lavu je idealno vrijeme da izađemo iz zone komfora i zaboravimo na tremu. Merkur napušta umiljatog Raka i prelazi u vatrenog Lava.

Iskoristite Lavovu hrabru energiju, od 25. jula. Budući da Merkur predstavlja način na koji razmišljamo, govorimo, pišemo, komuniciramo i uspostavljamo mentalne veze, naš mozak će uskoro biti obojen energijom vatrenog Lava. Dakle, ako ste se suzdržavali od izražavanja svojih osjećaja, pokretanja projekata, dijeljenja svojih ideja ili promovisanja samih sebe, ovaj tranzit je savršeno vrijeme da se opustite.

Ultra magazin

Lav je nevjerovatno pozitivan vatreni znak koji vlada srcem. Čak se povezuje s petom kućom samoizražavanja, umjetnosti, kreativnosti i zabavljanja. Lav voli ljubav i apsolutno živi za dramatične izraze naklonosti. Možete samo zamisliti da kada je Merkur u Lavu, ohrabreni ste mogućnostima onoga šta bi “moglo biti” i ohrabreni da živite kao da su te mogućnosti već istinite – posebno oko ličnih i kreativnih projekata i zaljubljenosti.

Ali dok je Merkur u Raku u proteklom periodu želio da crtate srca u svojoj svesci, Merkur u Lavu će vas ohrabriti da izrazite tu ljubav velikim osjećanjima i dramatičnim prikazom.

Merkur će 18. jula napraviti aspekt sa Hironom, asteroidom koji predstavlja lične rane. Ovo je savršen dan da budete ranjivi sa svojim voljenima. I konačno, 21. jula Merkur će biti u kvadratu sa Uranom. Pazite na svoj ego tog dana; ne govorite nešto što ne mislite.

Kako će Merkur u Lavu uticati na svaki horoskopski znak?

Ovan

Merkur u vašoj kući samoizražavanja i umjetnosti zaista vas ohrabruje da pronađete izlaze za kreativnost. Razmislite o sljedećim aktivnostima: vođenje dnevnika, slikanje, crtanje, pjevanje, muzika ili ples. Nije važno koji je vaš “lični pečat”. Sve što je važno je da koristite neki kreativni medij da iznesete svoje ciljeve, snove, želje i strasti. Lav se ne odnosi samo na izražavanje, već i na ozbiljno samoljublje. Dakle, obavljanje ovih aktivnosti može vam pomoći da pronađete više ljubavi prema sebi.

Neka vaša razmišljanja budu vaš vodič. S Merkurom koji prolazi kroz Lava i vašu petu kuću umjetnosti, romantike i samoizražavanja, inspirisani ste kao i uvijek da podijelite svoje kreativne ideje i pokažete svoje talente. Bilo umjetnički ili romantično, vaša komunikacija je hrabra i izražajna. Ovaj tranzit može objasniti zašto ste takođe željni istraživanja novih hobija i aktivnosti s osjećajem radosti i spontanosti.

Bik

Lav je veoma porodično orijentisan. Poput Lava, ovaj znak je vrlo zaštitnički nastrojen i drži svoje najmilije blizu. Dakle, dok se Merkur kreće kroz vašu porodičnu kuću, možda ćete otkriti da se vaša pažnja okreće ka približavanju porodici. Kao Bik, volite svoj lični kućni prostor. Iskoristite tu prednost da ugostite porodični događaj: roštilj, filmsko veče, veče igre. Ako ne želite biti domaćini, potrudite se da se ponovo povežete tako što ćete organizovati iznenadnu posjetu prijateljima.

Merkur u Lavu će aktivirati vašu četvrtu kuću doma, porodice i emocionalnih temelja, inspirišući vas da kreirate toplu i privlačnu atmosferu u kojoj se možete okupljati i slaviti sa onima koje volite. Ne ustručavajte se pokazati svoje kulinarske vještine i budite kreativni s jelovnikom.

Blizanci

Vi uvijek lepršate okolo, a vaša pažnja nikada ne miruje predugo. Kao fiksni znak, Lav je super fokusiran na svoje omiljene teme: ljubav, umjetnost, energiju, pozitivnost i sebe. Zahvaljujući Merkuru koji se kreće kroz vašu kuću komunikacije, spremniji ste nego ikada da pogledate svjetlu stranu stvari i zagovarate svoje potrebe tamo gde je to potrebno. Osim toga, dodatni fokus koji donosi postojani Lav neće biti previše otrcan.

Uzmite svoju audio opremu i pokrenite taj podcast, Blizanci. Ovo je vaše doba pripovjedača. S Merkurom u Lavu koji potresa vašu treću kuću komunikacije i intelekta, vaš glas postaje moćan alat za razmjenu ideja i podsticanje zanimljivih razgovora. Ovaj kreativni tranzit energizuje vaš um i neposrednu okolinu, što ga čini idealnim vremenom za pokretanje bloga, pisanje scenarija ili zabavu onih oko sebe razgovorom koji izaziva razmišljanje.

Ultra magazin

Rak

Ne razmišljate uvijek unaprijed i ne stavljate sebe na prvo mjesto. Ali to će se definitivno promijeniti sa ovim tranzitom. Zahvaljujući Merkurovom kretanju kroz vašu kuću stabilnosti i novca, konačno imate mogućnost da napravite neke dugotrajne investicije. A s obzirom na to da se Lav vrti oko ega i sebe, ovo je sjajan trenutak za ulaganje u sebe. Odredite “ja dan”. Jedite zdrav obrok. Postavite lični cilj. Sposobniji ste nego što mislite.

Ako istražujete kreativne tokove prihoda, Merkurovo putovanje kroz Lava vašu drugu kuću prihoda, stabilnosti i sistema vrijednosti podstiče vas da unovčite svoje talente, vještine i sposobnosti. Ovaj tranzit naglašava vaše osnovne vrijednosti, osjećaj vlastite vrijednosti i želju za stabilnošću. Razmislite o pokretanju malog biznisa ili prikazivanju svojih kreacija na mreži kako biste dosegli širu publiku.

Lav

Merkur se kreće kroz vašu kuću sebe, ega i identiteta. Više nego ikad razmišljate o sebi u samopouzdanom i boljem svjetlu. Iskoristite ovo vrijeme da razmislite o načinima na koje se možete napumpati energijom, dati sebi više zasluga ili težiti ka više samootkrivanja. Evo nekoliko aktivnosti samootkrivanja koje takođe osvjetljavaju mozak, vođenje dnevnika, kvizovi ličnosti i moodboard sa vizijama. Vaš je red da držite kosmički mikrofon.

Sa pametnim Merkurom u vašem znaku, sve od vaših kreativnih ideja do vašeg glasa odiše autoritetom i harizmom. Ovaj tranzit vam daje snagu da govorite sa strašću i samopouzdanjem, dajući hrabru izjavu gdje god da krenete. Iskoristite ovaj tranzit kako biste podijelili svoju jedinstvenu perspektivu, bilo kroz javni nastup, vodeće uloge ili kreativne prilike. Prihvatite svoj prirodni talenat za dramu i pripovijedanje, jer ćete lako osvojiti druge svojim magnetskim prisustvom.

Djevica

Tajne i introspekcija zauzimaju vaš tron. Vaš nebeski vladar, Merkur, aktivira vašu 12. kuću privatnosti i nesvjesnih obrazaca, tako da je ovo prilika za vas da prihvatite trenutke samoće za razmišljanje i meditaciju. Ovaj tranzit vas podstiče da zacijelite stare rane, oslobodite ograničavajuća uvjerenja i shvatite šta vam zaista donosi radost i ispunjenje. Prigrlite moć introspekcije i mudrost koju ona donosi da uskladite sa svojim autentičnim željama. Radite na sebi, njegujte sebe, uvrstite neke nove navike i rutine, koje vam prijaju u svoju svakodnevicu. Uživajte u opuštanju, ugađanju sebi, relaksaciji, uživanju i radu na sebi.

Istražujte kako najbolje možete ostvariti dugoročne želje. Drugim riječima, bili ste superproduktivni i društveni, a sada, sa Merkurom u vašoj zoni duhovnosti, mogli biste biti primorani da malo usporite kako biste dali prioritet svom psihičkom blagostanju. Rezultat: Osjećaćete se još više povezanim sa svojim unutrašnjim znanjem i glasom.

Ultra magazin

Vaga

Već ste društveni leptir, ali ovaj tranzit kroz vašu kuću umrežavanja i zajednice zaista će podići vaše veze na viši nivo. Možda ste vi taj koji će organizovati zabavu. Dakle, iskoristite Lavovu živu i magnetsku energiju da navedete ljude da vam dođu. Ovih nekoliko sedmica mogli bi se upoznati s nekim ključnim vezama koje ste čekali. Započnite grupni razgovor.

Merkur u Lavu znači da je vrijeme za druženje i okupljanje sa prijateljima za kreativnost, slavlje i samoizražavanje. Planirajte izlete koji pokazuju vaš smisao za estetiku i okupljaju ljude za zabavu i smijeh. Ovaj tranzit vas poziva da organizujete događaje zbog kojih se svi osjećaju uzbuđeno i cijenjeno. Neka vaše društvene čari zablistaju dok stvarate svečane trenutke zasnovane na drugarstvu.

Škorpija

Kad god se Merkur kreće kroz našu kuću karijere i javnosti, skloni smo progovoriti, podijeliti ideje i dobiti prilike da se naš glas čuje. Ne bi nas iznenadilo da ste izabrani da predstavite grupni rad na poslu ili ste pozvani kao gost govornik na događaj. Ljudi žele da čuju šta sada imate da kažete. Oni su spremni za to. Dakle, stavite se na pijedestal i recite šta mislite.

Vrijeme je da preuzmete vođstvo. S Merkurom u Lavu koji daje energiju vašoj 10. kući karijere i javne ličnosti, pozvani ste da zauzmete reflektore svojim uvjerljivim idejama i asertivnim stilom komunikacije. Vaše uvjerljive sposobnosti i odlučnost ostavljaju snažan utisak na kolege i nadređene, a vi ste kao i uvijek ovlašteni da pokažete svoju stručnost.

Pročitaj

Strijelac

Planeta komunikacije i planiranja kreće se kroz vašu kuću visokog obrazovanja i putovanja. Merkur je mislilac, tako da bi to moglo rezultovati određenim zajedničkim naporima u „zabavnom“ dijelu planova putovanja (predstave, večere, trenuci za igru). Druga mogućnost, ako ste na nekooj edukaciji ili na fakultetu, to je pomak ka individualnosti unutar sistema. Kako ćete se izdvojiti u okviru svoje diplome? Kako možete učiniti svoju diplomu više istaknutom?

Planirate sljedeće putovanje? Sa Merkurom u Lavu koji osvjetljava vašu devetu kuću avanture i ekspanzije, vaša želja za lutanjima je na vrhuncu. Uronite u planove putovanja s entuzijazmom i optimizmom, istražujući destinacije koje pobuđuju vaš osjećaj istraživanja. Ovaj tranzit vas ohrabruje da proširite svoje horizonte i tražite mogućnosti koje proširuju vašu perspektivu života.

Ultra magazin

Jarac

Kao Jarac, niste uvijek skloni razmišljanju van granica. Ali s Merkurom koji se kreće kroz vašu kuću sjenki, psiholoških dubina i okultizma, ohrabruje vas da gledate na život otvorenijeg uma. Ovo je sjajno vrijeme za eksperimentisanje sa stvarima poput tarot karata ili kristala. A budući da je Lav tako upadljiv, možda biste željeli pogledati predstave, filmove ili serije koje imaju okultnu temu. Utvrdite se sa samopouzdanjem.

Merkur u Lavu dodiruje vašu osmu kuću intimnosti, zajedničkih resursa i energetske razmjene, podstičući vas da preuzmete odgovornost i osigurate jasnoću i pravičnost u svim poslovima. Ovaj tranzit služi kao podsjetnik da postavite čvrste granice i potvrdite svoj uticaj u područjima koja zahtijevaju dubinu i posvećenost. Vaše strateško razmišljanje vam daje snagu da s lakoćom rješavate osjetljive stvari.

Vodolija

Merkurovo kretanje kroz vašu kuću partnerstva može aktivirati veći interes za vas nego inače. Pripremite se za ljude koji će iznenada poslati poruku, potencijalne bivše koji se vraćaju u život ili jednostavno nove potencijalne klijente. Lav je veoma druželjubiv i izuzetno šarmantan. To je savršena kombinacija za uglađivanje vašeg uobičajenog “kul” eksterijera i pomoći vam da postanete malo intimniji s drugima. Recite im kako se zaista osjećate.

Sa Merkurom koji aktivira vašu sedmu kuću partnerstava i odnosa, vi ste sve izražajniji i teatralniji u vašim razmjenama jedan na jedan. Dok dijelite ljubav, brige ili kreativne ideje, pozvani ste da prihvatite iskrenu komunikaciju. Iskoristite ovaj tranzit za izgradnju mostova i njegovanje međusobnog razumijevanja, čak i ako to znači da govorite kako biste se zalagali za ono što vam je najvažnije.

Ribe

Ribe, vi inače niste od onih koji preuzimaju zasluge na poslu. Radije biste bili sljedbenik, za razliku od vođe grupe; to je prevelika odgovornost. Ali Lav voli reflektore i voli da vodi. A kako to obasjava vašu kuću odgovornosti i svakodnevnog posla, mnogo je veća vjerovatnoća da ćete ohrabriti druge da vide koliko ste naporno radili. Tako i treba! Ne tražite pohvale; tražite pravo priznanje.

Pretvorite svoj život u umjetničko djelo, Ribe. Merkur u Lavu unosi boju, strast i kreativnost u vašu šestu kuću radnih rutina, dnevnih rituala i radnji služenja, inspirišući vas da više svoje autentičnosti ugradite u svoj svakodnevni život. Koristite ovaj tranzit da usavršite svoje vještine, njegujete zdrave navike i pretvorite svakodnevne zadatke u smislene izraze ljubavi prema sebi i brige.

Mjesečni horoskop za jul pročitaj ovdje.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum