Trenutno čitaš
Mercedes Benz i will.i.am otkrivaju futurističku tehnologiju koja pretvara automobil u muzički instrument

Mercedes Benz i will.i.am otkrivaju futurističku tehnologiju koja pretvara automobil u muzički instrument

NLB Banka - Okvir pomoći
NLB Banka - Okvir pomoći

Ništa nije bolje od iskustva vožnje u automobilu sa zvučnicima koji emituju naše omiljene melodije. Ali često se muzika ne poklapa sa trenucima vožnje – bilo da se radi o refrenu koji se aktivira kada pritisnemo gas ili ujednačenim taktovima koji razbijaju monotoniju autoputa.

Sada je rješenje došlo iz malo vjerovatnog izvora – will.i.am, preduzetnik i muzičar najpoznatiji kao osnivač Black Eyed Peas-a.

On je u partnerstvu sa njemačkim proizvođačem automobila Mercedes Benz radio na futurističkom softveru za automobile pod nazivom Sound Drive koji ‘pretvara tvoj automobil u muzički instrument’.

Kada vozač ubrza, koči ili skreće, softver reaguje stvarajući nove zvukove ili remiksujući postojeće melodije, čineći vozača ‘dirigentom’, a automobil ‘orkestrom’.

Muzičar je predstavio svoju tehnologiju na CES 2024, sajmu elektronike u Las Vegasu ove sedmice. “Zamislite svijet u kojem vaš automobil može postati instrument koji stvara muzička putovanja”, rekao je.

Pročitaj

Sound Drive poboljšava tehnologiju vožnje i zvuka, omogućavajući vozačima da preoblikuju muziku samo vožnjom. Sound Drive nije samo nova granica za stvaranje muzike, već i otvara svježa, uzbudljiva i interaktivna iskustva slušanja za vozače.

Iako neće biti objavljen do sredine 2024. godine, Sound Drive će biti dostupan na infotainment sistemu više električnih vozila Mercedes Benz.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum