Trenutno čitaš
Od nje možemo dosta naučiti: Najznačajnije izjave glamurozne filmske dive Elizabeth Taylor

Od nje možemo dosta naučiti: Najznačajnije izjave glamurozne filmske dive Elizabeth Taylor

Elizabeth Taylor

Elizabeth Taylor, ikona kino i TV ekrana, bila je više od samo poznate glumice; bila je sila prirode. Sa svojim hipnotičkim ljubičastim očima i neuporedivom glumačkom snagom, ona je decenijama očaravala publiku…

Njen život bio je ljepota trijumfa, izazova i nepokolebljive strasti, kako na ekranu, tako i van ekrana. Iza svojih kinematografskih dostignuća, mudrost i duh Elizabeth Taylor često su se ogledali u njenim elegantnim riječima i izrekama.

Frank Worth/Hulton Archive

Elizabeth Taylor nije bila samo glumica koja je zasjala na ekranu; bila je simbol stila, glamura i neustrašive individualnosti. Njena karijera obuhvatala je niz filmskih uspjeha, od klasičnih romantičnih drama do intenzivnih karakternih uloga. Uz njenu neospornu zasljepljujuću ljepotu, ona je bila poznata i po svojoj humanitarnoj misiji, posebno njenom aktivizmu u borbi protiv AIDS-a.

Njena ljubavna životna priča i turbulentne veze često su bile predmetom medijske pažnje, ali ona je uvijek prkosila očekivanjima i živjela život prema vlastitim pravilima. Kroz sve izazove i prepreke, ostala je istinska ikona koja će zauvijek biti upamćena kao jedna od najvećih zvijezda Hollywooda.

Bettmann

Život Elizabeth Taylor bio je majstorski pokazatelj otpornosti, snage, mudrosti, strasti i elegancije. Njene izjave ne samo da odražavaju njen jedinstveni pogled na život, već nude i vječnu mudrost za sve nas. Dok prolazimo kroz vlastite puteve, sjetimo se neizbrisivog traga koji je iza sebe ostavila ova legendarna glumica, žena koja je život prihvatila s neuporedivom strašću. Zavirimo u neke od njenih najupečatljivijih izjava koje odražavaju njen nepokolebljiv duh i vječnu privlačnost.

“Sipaj sebi piće, nanesi ruž za usne i saberi se.”

“Problem s ljudima koji nemaju mane je što možete biti prilično sigurni, da će imati neke iritantne vrline.”

“Uspjeh je odličan parfem.”

“Osjećam se avanturistički. Ima toliko vrata koja treba otvoriti i ne bojim se pogledati iza njih.”

“Nije važno imati, važno je stići do toga.”

Pročitaj
poboljšanje zdravlja i života

“Prošla sam kroz sve, dušo, ja sam majka hrabrosti.”

“Otkrijete ko su vam pravi prijatelji kada ste uključeni u neki skandal.”

“Jednostavno se suočite s tim. Natjerate sebe da ustanete. Natjerate sebe da idete jedan korak pred drugi. Borite se. Plačite. Psujte. Zatim se bavite poslom svog života. Tako sam ja to radila. Nema drugog načina.”

“Nikada nisam mislila na svoj nakit kao na trofeje. Tu sam da se brinem o njemu i volim ga, jer smo samo privremeni čuvari te ljepote.”

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum