Trenutno čitaš
Napete, zabavne i jednostavno nezamjenjive: Vrhunskih deset serija iz 2023. godine!

Napete, zabavne i jednostavno nezamjenjive: Vrhunskih deset serija iz 2023. godine!

serije

Godina iza nas je zasigurno bila godina streaminga, a prvi streaming servis u regiji, Pickbox NOW, donio je izbor serija koje su očarale gledaoce i osvojile kritičare. U deset nevjerojatnih naslova publika je kročila različitim žanrovima, doživjela je napetost, humor i istražila emocionalne dubine. Otkrij zašto su ove serije zajedno skupile više od 120 svjetskih i evropskih nominacija!

Ovo je deset najboljih serija 2023. na Pickbox NOW prema recenzijama publike i kritičarima najpoznatijih svjetskih portala koji se slažu oko kvaliteta i zavidne produkcije ovih naslova!

“Dolina sreće” (Happy Valley)

S više od 50 nominacija i 27 osvojenih prestižnih nagrada, serija ostavlja snažan utisak na kritičare kao i publiku, noseći titulu jedne od najboljih serija 2023. godine. U trećoj sezoni britanskog kriminalističkog trilera, istaknuta detektivka Catherine Cawood suočava se s novim izazovima koji testiraju njenu hrabrost i odlučnost. Kroz zamršenu mrežu zločina, pratimo njenu borbu za pravdu dok otkriva neočekivane tajne koje će potresati temelje njenog profesionalnog i osobnog života.

serije
Pickbox

“Shetland” (Shetland)

Uprkos mnogim nominacijama za nagradu BAFTA i druge evropske nagrade, serija je i dalje ostala odana svojim korijenima, donoseći pravu britansku kriminalističku dramu. U osmoj sezoni voljenim likovima pridružila se nova glavna detektivka Ruth Calder u istrazi složenih zločina na slikovitim Šetlandskim otocima. Njena oštra intuicija i posvećenost istini daje svježinu, stvarajući neočekivane obrate i emotivne trenutke.

serije
Pickbox

 “Slučaj podmornice Vigil” (Vigil)

Osvojivši međunarodne nagrade, poput Emmyja za najbolju dramsku seriju 2022, serija se vraća s drugom sezonom napetog trilera smještenog na novoj lokaciji. Inspektorica Amy Silva suočava se s kompleksnim novim neprijateljem koji napada iz vazduha, otkrivajući nove tajne i suočavajući se s izazovima koji prijete njenoj vlastitoj sigurnosti.

serije
Pickbox

“Naopako” (Upright)

Road-trip serija Tima Minchina je pametna, slikovita i zarazno dobra.” – The Guardian.

Ova australijska mračna komedija prati nevjerojatnu pustolovinu nespojivih partnera, Luckyja i Meg, koji su osvojili publiku šarmom i iskrenošću te time postigli visoku ocjenu 8,4 na IMDb-ju. Donoseći smijeh, suze, izazove i duboke emocije, priča ne prati samo putovanje prema Luckyjevu rodnom gradu, nego i razvoj neočekivanog prijateljstva.

serije
Pickbox

“Glava” (The Head)

Serija koju je Variety proglasio jednom od najboljih međunarodnih serija 2022. godine osvojila je publiku u dvije sezone. U prvoj sezoni serija je smještena u antarktičkom istraživačkom kampu, pruža intenzivan triler koji otkriva tajne i mračne zločine koji su se odvili te zime. U novom nastavku glumačka postava iz cijeloga svijeta dodaje napetu atmosferu na novoj lokaciji, ovoga puta u toplijim krajevima na teretnom brodu.

serija
Pickbox

“Izlaz” (Exit)

Temeljena na istinitim događajima i životima norveške elite, drama donosi nove izazove za skupinu prijatelja suočenih s poslovnim i ličnim problemima. U dinamičnim odnosima i zapletima likovi se susreću s raznim životnim promjenama, otkrivajući svoje unutrašnje snage i slabosti usred turbulentnih okolnosti. Odnosi ove skupine prijatelja doživljavaju krah u trećoj sezoni, koja je premijerno ove godine stigla na Pickbox NOW.

serije
Pickbox

“Jedan od dečki” (One of the Boys)

Pročitaj

Smještena u malom gradu ova skandinavska drama prati društveno neugodnog Laua koji mora dokazati svoju muškost dok se bori s privlačnošću prema drugom dečku. Emotivna priča o prijateljstvu i izazovima odrastanja u svijetu mladih, otkriva snagu zajedništva, ljubavi i prijateljstva.

serija
Pickbox

“Voli me” (Love Me)

Druga sezona australijske drame nastavlja istraživati ljubavne veze i kompleksnosti modernog društva, kroz intrigantne zaplete i emotivne uspone i padove jedne porodice. Kroz jednu naizgled običnu grupu ljudi postavljaju se mnoga pitanja o ljubavi, lojalnosti i vlastitoj sreći.

serije
Pickbox

“Kraj ljeta” (End of Summer)

Danska „noir“ drama prati mladu Veru suočenu s neočekivanim događajem tokom ljetnih praznika 90-ih, kada joj mladi brat Billy nestane. Godinama kasnije slučaj se ponovo otvara dolaskom nepoznatog mladića u njen život.

serije
Pickbox

“Bivša žena” (Ex-Wife)

U intrigantnoj miniseriji koja dolazi istražuje se kako idilični porodični odnosi mogu brzo postati složeni kada se neočekivano pojavi nepozvana gošća. Ovaj napeti triler prati mladu mamu Tašu u borbi da zaštiti svoju malu kćerku od bivše supruge njenog muža, koja ih neumorno prati.

serije
Pickbox

Sve serije te očekuju ovdje!

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum