Trenutno čitaš
Memoari slavnih koje ćeš ovog ljeta rado čitati na plaži ​

Memoari slavnih koje ćeš ovog ljeta rado čitati na plaži ​

Htjeli mi to priznati ili ne, svi volimo zaviriti u živote poznatih i slavnih. Možda samo da upoznamo realniju verziju ovih ljudi o kojima non-stop pričamo, a zapravo znamo tako malo. Na našu sreću, memoari slavnih čine upravo to.

Bilo da se radi o dubokom zaronu u njihov lični život i odgoj, preprekama s kojima su se suočili, sočnim pričama o holivudskoj drami ili bilo čemu drugom, memoari slavnih su prepuni sadržaja koji će zaokupiti tvoju pažnju, baš kao dobra misterija ili drama. Čini se kao da je svaka druga slavna osoba napisala memoare u ovom trenutku, pa smo izdvojili neke popularne odabire za ljeto na plaži.

Paris: The Memoir

Paris Hilton je najprepoznatljivija influenserka na svijetu, ali doći do ove tačke bilo je sve samo ne lako. Memoari prate njenu priču o odrastanju u centru pažnje i borbama s kojima se suočavala iza zatvorenih vrata, detaljno opisuju evoluciju kulture slavnih i naglašavajući da sve gotovo nikad nije onako kako se čini. Ali što je najvažnije, ona nam pokazuje svoj put do mira dok nas izaziva da preispitamo ulogu svijeta u njenoj i našoj priči.

Is Everyone Hanging Out With Me? (And Other Concerns)

Glumica, scenaristica i komičarka Mindy Kaling poziva čitaoce na turneju o svom životu i njenim vrućim pogledima na romansu, prijateljstvo i biti žena u Hollywoodu u ovim memoarima zbog kojih se osjećate kao da samo ćaskate uz kafu sa svojom prijateljicom. Od prisjećanja na njeno djetinjstvo do razmišljanja o imidžu tijela, o raznim temama se priča kroz harizmatični ton i atmosferu djevojke iz susjedstva koju svi poznajemo i volimo.

Bossypants

bossypants, tina fey
Amazon

 

Jedna od najpoznatijih komičarki svih vremena, Tina Fey, u ovim šaljivim memoarima daje nam podjednako smiješan i intrigantan prikaz svog života od početka do danas. Počevši od njenog djetinjstva kao štreberice, pametne djevojke pa sve do toga kako je postigla tako veliki uspjeh u šou biznisu, čujemo Tinu Fey na način na koji nikada prije nismo mogli.

Finding Me

Pročitaj
poor things

U ovim nevjerovatno napisanim i otkrivajućim memoarima, Oskarom nagrađena glumica Viola Davis dijeli intiman pogled na svoje djetinjstvo i kako je izrasla u ženu kakva je danas, uključujući i kako je bilo odrastati u siromaštvu, proći put iscjeljenja i postati Viola Davis kakvu sada poznajemo.

My Body

U ovom neočekivano briljantnom memoaru, manekenka, glumica i aktivistkinja Emily Ratajkowski govori o svojim iskustvima snalaženja u komplikovanim i ponekad seksualno nasilnim okruženjima kao hiperseksualna žena koja radi u industriji zabave, sa ključnim porukama o feminizmu, moći i rodu protkanim kroz sve.

Wildflower

Dok prvi memoari Drew Barrymore prepričavaju njene mlađe dane slave i mračnije životne trenutke, “Wildflower” susreće stariju, sigurniju Barrymore koja razmišlja o svom postojanju koje je veće od života, od emancipacije od svojih roditelja i utiranja vlastitog puta. priča o tome kako se uspješno spasila i stvorila vlastitu zaostavštinu – zacijelo koja je rasplakala.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum