Trenutno čitaš
Mediteranska pasta sa špinatom i paradajzom

Mediteranska pasta sa špinatom i paradajzom

Mediteranska pasta
Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Ova mediteranska pasta u jednom loncu je jednostavna, svježa i zdrava. Kuhanje tjestenine u umaku štedi vrijeme i čišćenje, dok pasti daje više okusa. Ovaj brzi recept je takođe beskrajno prilagodljiv i podložan je mnoštvu lakih zamjena sastojaka.

Zamijeni špinat bilo kojim povrćem koje imaš pri ruci, kao što su narezane tikvice i šampinjoni, ili dodaj ostatke piletine. Integralne špagete su zdravija alternativa.

Sastojci:

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 šolja sjeckanog luka
  • 6 češnjeva bijelog luka, sitno isjeckanog
  • 1 limenka neslanog paradajza sitnih kockica, neocijeđenog
  • 1 ½ šolje neslanog pilećeg temeljca
  • ½ kašičice sušenog origana
  • 250 g integralnih špageta
  • ½ kašičice soli
  • 300 g svježeg špinata
  • 1/4 šolje parmezana, narendanog
CAITLIN BENSEL

Mediteranska pasta se vrlo jednostavno priprema:

Zagrij veliku tavu na srednje jakoj vatri i dodaj ulje, luk i bijeli luk u tavu; dinstaj 3 minute ili dok luk ne počne da porumeni. Dodaj paradajz, temeljac, origano i tjesteninu, tim redom.

Pusti da proključa. Poklopi, smanji vatru na srednje nisku i kuhaj 7 minuta ili dok tjestenina nije skoro gotova.

Pročitaj
pečeni karfiol

Dodaj špinat postepeno, miješajući dok ne uvene. Makni s vatre; ostavi da odstoji 5 minuta. Pospi sirom i posluži.

Za još više sadržaja prati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum