Trenutno čitaš
Marija Mazalin je food blogerka koju svakodnevno pratimo za recepte

Marija Mazalin je food blogerka koju svakodnevno pratimo za recepte

Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Uvijek je dobra ideja upustiti se u kulinarsku avanturu i „dodati“ u život malo arome, mirisa, te stvoriti magiju jedinstvenog ukusa. Za to se pobrinula Marija Mazalin čiji recepti se izdvajaju po jednostavnosti i brzoj pripremi. Zaigravši se u svojoj kuhinji gdje nastaje čarolija, uspjela je da napravi jednostavnu gastronomsku priču, a na svom Instagram i TikTok profilu trenutno ima armiju od preko 500 hiljada pratilaca. 

Jednostavnost je jedna od tajni života, a ista tajna važi i u kuhanju. Bilo da se odlično snalaziš u kuhinji ili ipak ne, Marijini recepti mogli bi te zanimati, jer jednostavna priprema je ono što svako njeno jelo čini posebnim. U našem online razgovoru Marija nam je otkrila kako je zakoračila u svijet kulinarstva, šta je inspiriše i koje od njenih jela joj je najomiljenije.

Foto: Marija Mazalin/Privatna arhiva

Ko je Marija Mazalin?

Marija: “Prije svega sam obična cura iz kvarta, cura, prijateljica, sestra, kćer i unuka :). I teta, nemojmo to zaboraviti. No, većina me ipak zna kao food blogericu ili influencericu. Dok s jedne strane po kvartu neprimjetno šetam psa u staroj trenirci poput svake druge osobe rano prije posla, s druge strane sam poznata food blogerica čije recepte znaju gotovo svi i najčešće me prepoznaju čim progovorim po mojim voiceoverima s recepata. Ne prikazujem često lice, pa bi se moglo reći da vodim dvostruki život potpuno nepoznate osobe, dok ne progovorim i poznate osobe kada progovorim ili me netko nađe na društvenim mrežama. To je jako zanimljivo i zabavno, i ne bunim se”.

Kako je došlo do toga da zakoračiš u svijet kulinarstava koje je sada tvoja velika ljubav i strast?

Marija: “Spletom okolnosti zbog kojih sam se našla bez posla i imala vremena za otkrivanje svog talenta i strasti. U mom domu se oduvijek kuhalo i to jako fino tako da korijene svog kulinarskog znanja i talenta vučem još odmalena. No, sve sam to stavila u praksu kada sam počela intenzivno kuhati za sebe i dečka u pandemiji kada smo bili doma. Tada sam nam spremala sve obroke dnevno, plus kolače, snackove, smoothije itd. Shvatila sam koliko guštam u tome i koliko mi dobro ide. Kada bi netko drugi probao jelo, nerijetko bi me tražio recept i kada bih objavila na story ili feed za svojih tada 800 pratitelja, isto bi me pitali recept. Isprva mi se nije upalila nikakva lampica da bi to mogla pretvoriti u neki food blogging, ali kada se to intenziviralo i kada me najbolja prijateljica onako konkretno pogurnula u tom smjeru, otvorila mi je oči u vezi potencijala koji imam i odlučila sam napraviti korak dalje”.

Kako si došla na ideju da pokreneš društvene mreže na kojima dijeliš svoje prekrasne i jednostavne recepte sa pratiocima?

Marija: “Upravo na društvene mreže mislim kada kažem korak dalje. Počela sam objavljivati video recepte na svom Instagramu i TikToku. TikTok je tada tek postao popularan i bila sam među prvima koja redovito objavljuje recepte. Isto je tada negdje stigao i Reel na Instagram, pa sam koristila isti video za obje mreže. S obzirom da sam imala znanje o snimanju i editiranju iz prethodnog radnog iskustva, kao i o vođenju društvenih mreža, skroz prirodno i lako mi je bilo objavljivati na svojim profilima. Pogodila sam i tu nišu isključivo jednostavnih recepata gdje je očito bilo prostora i u iznimno kratkom roku sam dobila jako puno pratitelja i pregleda na videima. U 3 mjeseca sam došla do 100k pratitelja na Instagramu, a za 9 mjeseci do 200k. Sada, nakon točno godinu dana imam već skoro 270k pratitelja. Na TikToku sam isto u ovoj prvoj godini dostigla 245k pratitelja, a pregledi na oba kanala su milijunski. Barem jednom tjedno imam neki viralni recept, a najpopularniji je onaj za tortilja pull aparts koji broji 40 milijuna pregleda na Instagramu i TikToku”.

Gdje pronalaziš inspiraciju za svoje ukusne recepte?

Marija: “Inspiracija je mix recepata i načina kuhanja od doma, recepata s interneta koji mi iskaču posvuda, jer stalno samo to gledam, te moje mašte koja to dvoje pretvara u nešto svoje. Uvijek se trudim da sve recepte prilagodim sastojcima koje svi možemo kupiti i dostupni su u većini dućana. Uz to, uvijek pronalazim najlakši način da se neki recept spremi. Ideja mi je da je svaki recept jednostavan za napraviti i sa sastojcima koje svi možemo pribaviti. Iznenađujuće je da se većina recepata može tako prilagoditi i da skoro nikakvo znanje o kuhanju nije potrebno da napraviš preukusno i čak vizualno lijepo jelo”.

Pročitaj
Čorba od graha i slanutka

Da li možeš da izdvojiš neki recept koji je tebi najomiljeniji i podijeliš ga sa našim Ultra čitateljkama i čitaocima?

Marija: “Moj osobni favorit je jelo moje mame koje nam je spremala dok smo još svi živjeli doma i to je prvo jelo koje sam sama naučila raditi. Sjećam se kad sam ga prvi put spremila prijateljicama na ljetovanju i sve smo se oduševile koliko je dobro. To jelo je jedan zicer koji uvijek uspije i užasno je lagano za napraviti. Svi sastojci se samo poredaju u pleh i peku. Ništa jednostavnije, a toliko je fino. Najbolje je pogledati video za sastojke i postupak, a kao prilog se poslužuje pire krumpir”.

@marijamazalin

Najjednostavniji ručak 🤤 | The easiest lunch 😍 SASTOJCI • 400g puretine (ili više ako je veći pleh, moj je 20x27cm) • 150g šunke u ovitku • 150g gaude • 150g kiselo vrhnje (20% m.m.) RECEPT 1. Upaliti pećnicu na 180’C 2. Pleh nauljiti tek toliko da se prekrije dno 3. Puretinu začiniti i rasporediti na pleh 4. Preko nje posložiti šunku 5. Preko šunke ide sir 6. Preko svega kiselo vrhnje 7. Prekriti aluminijskom folijom i peći 60-70min na 180’C 8. Maknuti foliju pa zapeći na 200’C dok gore ne postane lagano smeđkasto (još 10-15min) #rucak #recept #jednostavnirecepti #recipe #lunch #dinner #idea #easyrecipes #marijamazalin #marlin #vecera #piletina #puretina #chicken #turkey #recipes #recepti #ideja

♬ original sound – Marija Mazalin

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum