Trenutno čitaš
Malo drugačiji dokumentarci koje ćemo gledati u julu

Malo drugačiji dokumentarci koje ćemo gledati u julu

Na Pickbox NOW stižu novi zanimljivi dokumentarni filmovi kao što su Umjetnost arhitekture i Umjetnost uređenja vrtova, ali i serija koja otkriva priču o Patty Hearst, otetoj bogatoj nasljednici, te postavlja pitanje je li ona žrtva ili zločinka. 

Evo koje sve dokumentarne filmove i serije preporučujemo za gledanje u julu na Pickbox NOW!

 Umjetnost arhitekture (The Art of Architecture) stiže 28. jula

Umjetnost arhitekture britanska je dokumentarna serija koja će oduševiti sve ljubitelje arhitekture, ali i one koji tek ulaze u svijet dizajna i arhitekture. Svaka epizoda predstavlja studiju o komadima nove arhitekture ili restauracije pokazujući kako su nadahnuti, dizajnirani i dovedeni do realizacije, s profilom arhitekta ili kompanije koja ih je stvorila. Reditelj i pripovjedač je Alastair Layzell, a arhitektonski konsultant Marcus Binney.

Umjetnost uređenja vrtova (The Art of Garden) stiže 7. jula

Talentovani dizajneri vrtova govore o svojim najnovijim projektima i pokazuju veze između liječenja, klimatskih promjena, održivosti i umjetnosti vrta. Ova dokumentarna serija prikaz je najboljeg od savremenoga vrtnog dizajna širom svijeta.

Više od hrane (Beyond Food) stiže 7. jula

Dokumentarni film istražuje načine na koje grupa izvanrednih ljudi živi nevjerojatne živote, jede ukusnu hranu dok izvlači više energije i mentalnog fokusa iz svojih dnevnih rituala. Biohakeri, paleo, vegani, neuronaučnici, sportaši, skupljači hrane, stočari, farmeri, naučnici za probavu. Više od hrane pokazuje kako postoji mnogo mogućnosti da se osjećate moćno i zdravo s izvanrednom snagom mozga i energijom te da živite svoj život neustrašivi i nezaustavljivi. Ovo nisu brza ili čarobna rješenja, ovo je način života.

Radikalna priča o Patty Hearst (The Radical Story of Patty Hearst) stiže 14. jula

Pročitaj
HBO

 Dokumentarna miniserija o Patty Hearts istražuje ko je Patty Hearst zapravo: žrtva ili zločinka? Više od četrdeset godina poslije izvještaji iz prve ruke rasvjetljavaju jednu od najbizarnijih priča u modernoj američkoj istoriji. Transformacija Patty Hearst iz otete nasljednice u teroristkinju saga je o povlasticama, slavi i nasilju koja je zahvatila naciju.

Filmovi (The Movies) stiže 21. jula

 Iz CNN-ove produkcije i od Toma Hanksa kao izvršnog producenta stiže šestodijelna dokumentarna miniserija koja pruža pogled na istoriju filmova i njihov uticaj na našu kulturu. Šest epizoda podijeljeno je po decenijama te pratimo razvoj filma od zlatnog doba Hollywooda do danas. Istorijska, informativna i zabavna, ova dokumentarna serija idealna je za sve ljubitelje filma!

Opusti se uz nove dokumentarne filmove na Pickbox NOW, nauči nešto novo i pogledaj sve o zanimljivim temama poput istorije filma, umjetnosti arhitekture ili sve o zdravom načinu života kakav vode neuronaučnici ili biohakeri!

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum