Trenutno čitaš
Zaronimo u ljeto: Jednodnevni bijeg na more po sjajnoj cijeni

Zaronimo u ljeto: Jednodnevni bijeg na more po sjajnoj cijeni

makarska

Sitno brojimo do ljeta i vrijeme je za pobjeći, što češće, od užurbane svakodnevnice i iskoristiti tople dane za druženje sa dragim osobama ili sami sa sobom. Ako ne znaš gdje da se zaputiš i iskoristiš ljetne dane, donosimo ti jedan praktičan prijedlog za jednodnevni odmor, na kojem ćeš moći usporiti svoje misli i uživati u “morskim” trenucima. 

Često nismo u mogućnosti da planiramo odlaske na odmor na neke daleke i egzotične destinacije zbog nedostaka vremena ili iz drugih mnogobrojnih razloga. Zbog toga je jednodnevni izlet u komšiluku jedno od najboljih i najpraktičnijih rješenja, a hrvatska obala čini nam se zanimljivija nego ikad, jer za neke poduhvate je ponekad dovoljan samo jedan dan. Bez mnogo vožnje, trošenja slobodnih dana i sa malo novca, možemo uživati jedan dan u u predivnim krajolicima i plavetnilu Jadranskog mora.

Foto: Putomanija

U odličnoj organizaciji agencije Putomanija iz Banje Luke kreni na put, koji će te odvesti do Makarske gdje ćeš definitivno napuniti baterije za svakodnevne životne izazove. Polasci su organizovani svakog vikenda, počevši od 8. juna, pa do kraja avgusta i to sa različitih lokacija. Hrvatska će ti biti na dohvat ruke svakog vikenda što je dovoljan i praktičan razlog da bude sljedeća destinacija gdje ćeš se zaputiti ovog ljeta.

makarska
@dronephotos_dado

Makarsko primorje predstavlja pravi prirodni dragulj, sa planinom Biokovo koja se uzdiže iznad Makarske rivijere, očaravajući svojom veličinom i ljepotom. Ova impresivna planina djeluje kao čuvar svih naselja koja se nalaze u njenom podnožju. Makarska je grad i turističko središte smješteno na hrvatskoj obali Jadranskog mora. Rivijera se proteže na oko 60 kilometara obale, od Brela na zapadu do Gradca na istoku.

Pročitaj
modra špilja biševo

makarska
Foto: Putomanija

Ovaj region poznat je po svojim predivnim plažama, kristalno čistom moru i slikovitim pogledima na Biokovo. Definitivno tvrdimo da je Makarska jedan od najatraktivnijih gradova razasutih duž hrvatske obale, a osvježavajuće kupanje u blistavom Jadranskom moru vrhunac je ovog jednodnevnog izleta.

Ukoliko te nismo ubijedili da kreneš sa Putomanijom već 08.06. na ovaj jednodevni izlet, onda će te cijena od svega 55KM i 65KM (ovisno od lokacije sa koje krećeš) sigurno uvjeriti u privlačnost ove ture. Javi se Putomaniji na Fejsbuk ili Instagram profilu i uživaj u prekrasnim prizorima i još ljepšem moru.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum