Trenutno čitaš
Mafini sa zobenim pahuljicama i malinama

Mafini sa zobenim pahuljicama i malinama

mafini
Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Svježi sok i korica limuna daju savršenu svježinu i kiselost ovim divnim mafinima od zobenih pahuljica. Možeš koristiti svježe ili smrznute maline, zavisno od toga šta imaš pri ruci. Uživaj u ovim kolačima od ovsenih pahuljica za zdrav doručak ili užinu.

Sastojci: 

  • ¼ šolje krem ​​sira
  • 1 kašika džema od malina
  • 1 kašičica sitno naribane limunove korice
  • 1 kašičica svježeg limunovog soka
  • 3 šolje zobenih pahuljica
  • 1 i ¼ šolje mlijeka
  • 1 šolja svježih ili smrznutih malina
  • ⅓ šolje upakovanog smeđeg šećera
  • ¼ šolje nezaslađenog sosa od jabuka
  • 2 velika jajeta, lagano umućena
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • ½ kašičice soli
mafini
Foto: Sara Haas

Priprema:

Zagrij rernu na 190°. Kalup za mafine od 12 šoljica premaži sprejom za kuvanje.

U maloj posudi umuti krem ​​sir, džem i limunov sok. Pomiješaj pahuljice, mlijeko, 1/2 šolje malina, smeđi šećer, sos od jabuke, jaja, prašak za pecivo, vaniliju, limunovu koricu i so u velikoj posudi, rasporedi maline po tijestu.

Pročitaj
Čorba od graha i slanutka

Svaki od pripremljenih kalupa za mafine napuni sa 2 do 3 kašike tijesta, a zatim na vrh stavi kašičicu krem ​​sira od malina i nešto od preostalih 1/2 šolje malina. Pokrij preostalim tijestom.

Peci dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista, 25 do 30 minuta. Ohladi ih u plehu 10 minuta, a zatim izvadi. Posluži toplo ili na sobnoj temperaturi.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum