Trenutno čitaš
Maestralna Viola Davis u novom filmu “The Woman King” koji jedva čekamo

Maestralna Viola Davis u novom filmu “The Woman King” koji jedva čekamo

Ana Ivanović Natural Performance
Ana Ivanović Natural Performance

Glumica Viola Davis je definitivno zauzela filmski tron u svakom smislu, a sa novom ulogom pogotovo. Naime, ona tumači glavnu ulogu u filmu “The Woman King”, koji je inspirisan istinitom pričom o ženskoj grupi ratnica “Agojie”, koje su štitile afričko kraljevstvo Dahomej 1800-ih sa nevjerovatnim vještinama, snagom i žestinom, za razliku od svega što je svijet ikada vidio. Viola Davis igra generalku Nanisku, koja obučava sljedeću generaciju regrutovanih ratnica i priprema ih za borbu protiv neprijatelja, koji je odlučan da uništi njihov način života.

Foto: Sony Pictures Entertainment

Akciona drama inspirisana istinitim događajima, koji su se dogodili u Kraljevini Dahomej, jednoj od najmoćnijih afričkih država u 18. i 19. vijeku. Film “The Woman King” priča priču o Naniski, generalki ženske vojne jedinice, poznate kao Amazonke i njenoj kćerki Nawi, koje su se zajedno borile protiv Francuza i susjednih plemena, koja su povrijedila njihovu čast, porobili njihov narod i prijetili da će uništiti sve za šta su živjeli.

Foto: Sony Pictures Entertainment

Gledaoci će biti zadivljeni transformacijom glumice Viole Davis, koja je zaista naporno trenirala za ulogu Naniske u ovom filmskom spektaklu, koji dolazi u kina u septembru. 

Foto: Sony Pictures Entertainment

Viola Davis je za Vanity Fair izjavila: Počeli smo intenzivno sa treninzima nekoliko mjeseci prije snimanja, četiri sata dnevno, pet dana u sedmici. Trening sa utezima, sprint, borilački sportovi i trening sa oružjem za mačetu. Nikada ranije nisam imala ovakvu ulogu. To je transformativno iskustvo. I da budem producentkinja na filmu, i da znam da sam imala udjela u tome da se to sve ostvari je poseban osjećaj… Uvijek postoji vizija za karijeru, ali vrlo je malo uloga za glumice druge boje kože. Znala sam šta bi to značilo za nas sa crnom bojom kože. Nešto što nikada ranije nije urađeno. I šta bi to značilo za ljude, koji sjede u tom bioskopu. Odgovornost je zaista velika.

Pročitaj

 Izvor: vanityfair.com

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum