Trenutno čitaš
Ljubičasta je boja Dana žena, a evo kako je nositi

Ljubičasta je boja Dana žena, a evo kako je nositi

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Službena boja Međunarodnog dana žena je ljubičasta još od davne 1908. godine. Ljubičasta je boja lojalnosti i nepokolebljive postojanosti prema cilju. To je takođe boja dostojanstva i samopoštovanja, te simbol pravde i ravnopravnosti. 

Mnogo je načina na koji se širom svijeta obilježava Međunarodni dan žena, a jedan od načina da daš svoju podršku ženama u njihovoj dugotrajnoj borbi za ravnopravnost i dostojanstvo jeste da na ovaj posebni dan odabereš ljubičastu boju za neki odjevni predmet ili modni detalj koji ćeš nositi.

@greceghanem

Kao i svaka druga boja i ljubičasta ima mnogo nijansi od hladnih, pa sve do toplih tonova. Ultra ti donosi nekoliko prijedloga kako nositi ovu prekrasnu boju, ali najbolje bi bilo da nijansu odabereš prema boji svog tena, očiju i kose.

@greceghanem

Ako imaš topliju boju kože idealno bi bilo da biraš i toplije nijanse ljubičaste boje za svoje odjevne predmete jer ćeš na taj način pojačati prirodnu ljepotu. Suprotno tome žene sa hladnom nijansom tena savršeno će izgledati u hladnim nijansama ljubičaste.

@greceghanem

Ljubičasta je odlična boja za različite kombinacije i igranje sa ostalim bojama. Ako ne želiš  da tvoj outfit bude jednobojan i potpuno ljubičast, biraj temeljne odjevne predmete u ovoj boji i njima začini svoje odjevne kombinacije. Dobar su primjer ljubičaste cipele, torbica, kaput…

 

Pročitaj

 

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum