Trenutno čitaš
Ledena kafa Whipped Milo je viralni trend ovog ljeta

Ledena kafa Whipped Milo je viralni trend ovog ljeta

whipped Milo
Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Ljeto donosi sa sobom vrućine, a sa njima i potrebu za osvježavajućim napicima. Ove godine, internet je preplavljen novim viralnim trendom – Whipped Milo kafa.

Ovaj hladni, kremasti napitak postao je omiljen među ljubiteljima kafe i slatkih napitaka, a mi donosimo recept kako da kod kuće napraviš ovaj osvježavajući napitak.

Sastojci:

  • 2 vrhom pune kašike kakao praha
  • 1 kašika kondenzovanog mlijeka
  • 1 šoljica slatkog vrhnja
  • Mlijeko po izboru
  • Led
  • Dupli shot espressa

Priprema kreme:

U posudu stavi 2 vrhom pune kašike kakao praha, 1 kašiku kondenzovanog mlijeka i 1 šoljicu slatkog vrhnja. Miksaj smjesu mikserom dok ne dobiješ gustu, pjenastu kremu. Ovo može potrajati nekoliko minuta, pa treba ostati strpljiv. Cilj je dobiti teksturu koja će lijepo stajati na vrhu kafe.

Sastavljanje napitka:

U veliku čašu stavi nekoliko kockica leda. Dodaj mlijeko po izboru, ostavljajući dovoljno mjesta za kafu i kremu. U mlijeko ulij dupli shot espressa. Ako nemaš espresso aparat, možeš koristiti jaku kuhanu kafu kao zamjenu.

Pročitaj

Dodavanje kreme:

Na vrh kafe nježno dodaj kremu od kakaa, kondenzovanog mlijeka i vrhnja. Kremu možeš rasporediti kašikom ili je nježno utisnuti za prepoznatljiv slojeviti izgled.

Zašto je Whipped Milo kafa tako popularna?

Whipped Milo kafa nije samo ukusan napitak, već i pravi vizuelni užitak. Kombinacija hladne, kremaste kafe s bogatim, čokoladnim okusom kakaa savršeno osvježava u vrućim ljetnim danima, a osim toga ovaj napitak je jednostavan za pripremu kod kuće.

Podijeli ovaj recept sa prijateljima i uživaj u viralnom trendu koji je osvojio internet!

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum