Trenutno čitaš
Kućica iznad Makarske je idealno mjesto za ljetni hedonizam

Kućica iznad Makarske je idealno mjesto za ljetni hedonizam

U predivnim predjelima Makarske u Hrvatskoj, sakrila se mala kućica bajkovitog naziva i izgleda – Fjaka. Naša ovosedmična vikend preporuka je odmor na ovom čarobnom mjestu.

Maslinik sa starom drvenom kućicom, svega 15 minuta hoda od Makarske postao je prava oaza za odmor. Stabla maslina stara stotinjak godina su i dalje na svom mjestu te daju dodatnu čar kompletnom ambijentu, a obnovljena kućica kao i cijelo dvorište u kojem se nalazi bazen imaju posebnu atraktivnost.

Foto: VICE RUDAN

Takođe, pored bazena, okućnica je dobila i nekoliko zona za odmor te prekrasan vrt prepun mediteranskog zelenila, među njima i začine te vinovu lozu koja pruža prekrasnu hladovinu, navode iz InDizajna.

Foto: VICE RUDAN

Ova kuća na brdima iznad grada, koja u svome sklopu ima i odvojenu dječju sobu, idealna je i za porodični odmor daleko od gradske buke, ali je i savršeno romantično skrovište za mlade parove. Osmišljena je tako da gostima ne može ništa nedostajati i da mogu uživati u miru, a za tren se mogu naći u gradu i otići na neku od plaža.

Foto: VICE RUDAN

Mala, drvena kućica svijetloplave boje proteže se na 12 kvadrata i njoj je smještena spavaća soba koja se sklapanjem ležaja pretvara u dnevni boravak. U kućicu se ulazi sa velike terase natkrivene vinovom lozom i drvetom obloženim podovima koja trpezarija na otvorenom. U sklopu kuće je i nadograđeni kameni dio u kojem su smještene kuhinja i kupatilo. Ispred ovoga kamenoga dijela nalazi se mali kutak za ispijanje kafe i uživanje u zelenilu.

Pročitaj
wellness putovanje

Foto: VICE RUDAN

Posebna atrakcija ovog šarmantnog enterijera i eksterijera je mjesto za sunčanje na drvenom postolju, koje izgleda kao krevet pod vedrim nebom. Sve je u ovom prekrasnom ambijentu podređeno hedonizmu i uživanju.

Foto: VICE RUDAN

Izvor: indizajn.rtl.hr

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum