Trenutno čitaš
Kruške sa sirom, idealan spoj uz bijelo vino

Kruške sa sirom, idealan spoj uz bijelo vino

Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Pečene kruške sa sirom, orašastim plodovima i medom veoma su jednostavno, a opet tako elegantno predjelo, međuobrok ili fini zalogaj uz vino.

Ne moramo čekati jesen da bi uživali u kruškama, jer će i rane ljetne sorte biti i više nego dobre za pečenje. Možemo koristiti Gorgonzolu ili Roquefort, a od orašastih plodova možeš izabrati što god želiš. Sa kruškama i sirom dobro će se sljubiti orasi, bademi, pinjoli i indijski oraščići. Ako ne želiš, ne moraš kruške zaliti medom, ali svakako ih probaj i u ovoj kombinaciji.

Shutterstock

Ponekad izgleda kao da je svako jelo iz francuske kuhinje osmišljeno da bi se spjilo sa vinom, pa će tako i uz pečene kruške s plemenitim sirom savršeno odgovarati bijela vina.

Na pripremu ovog ukusnog zalogaja ćeš potrošiti svega desetak minuta.

Sastojci za kruške sa sirom:

6 krušaka

100 g Gorgonzole ili Roqueforta

½ šolje nasjeckanih oraha ili badema

1 kašika svježeg lišća timijana

3 kašike meda, po želji

Pročitaj
brži rast kose

Shutterstock

Priprema krušaka sa sirom:

Zagrij rernu na 190 stepeni. Obloži lim za pečenje papirom za pečenje. Kruške operi i osuši papirnatim ručnikom. Prereži ih na pola po dužini i izdubi sredinu ploda.

Posloži ih prerezanom stranom prema gore u lim za pečenje i svaku polovinu napuni sirom pa pospi orašastim plodovima.

Peci 20 minuta.

Posluži toplo, uz omiljeno bijelo vino.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum