Trenutno čitaš
Konjukcija Jupitera i Neptuna u znaku Riba pravi magiju na nebu

Konjukcija Jupitera i Neptuna u znaku Riba pravi magiju na nebu

Hotel Bijele vode
Hotel Bijele vode

Mnogi trenuci tokom našeg postojanja događaju nam se jednom u životu: prvi koraci ili prva ljubav, ali osim ovih zemaljskih trenutaka i doživljaja postoje i astrološka dešavanja daleko iznad nas u Sunčevom sistemu, koje imamo mogućnost osjetiti samo jednom u životu.

Canva

Ovog mjeseca pred nama je rijetka pojava jer se planeta sreće Jupiter povezala sa intuitivnim Neptunom u Ribama 12. aprila. Jupiter posjećuje Ribe svakih 12 godina – međutim, Neptun uzima mnogo duže pauze da posjeti Ribe zbog izuzetno sporog kretanja oko Sunca. Iz tog razloga, Jupiter i Neptun se nisu sreli u Ribama, znaku nad kojim dijele vlast, još od 1856. i to se neće ponoviti do 2188.

Jaka, pozitivna i magična energija stiže nam iz ovog rijetkog susreta Jupitera i Neptuna, a ovo druženje je izuzetno posebno jer ove dvije planete zajedno vladaju znakom Riba – Jupiterom u tradicionalnoj astrologiji i Neptunom u modernoj astrologiji.

Jupiter je orijentisan na rast i voli da širi naše umove, dok nam Neptun donosi intuiciju i snove. Budući da su ove planete u Ribama, one mogu donijeti puno mistične i transformacijske energije i mnogo magičnih komponenti, pa je idealno vrijeme da ispoljimo svoje najdublje strasti koje dugo spavaju u nama. Duhovna strana u ovom periodu biće lako dostupna, a kreativnost će sama teći.

Energija magije koja se dešava na nebu je toliko ozbiljna da astrolozi smatraju da je idealno i najbolje vrijeme za ispoljavanje životnih snova. Neptun je spoljašnja planeta koja nam ukazuje na duhovni put unutar nas i našu povezanost sa višim ciljevima u životu, dok je Jupiter planeta koja nam daje i otvara mogućnosti.

Foto: Instagram morysetta

Konjukcija je sama po sebi spajanje energija, a posebno je važno što se ova rijetka konjukcija dešava u znaku Riba, koji ima najviše veze sa vjerom i spoznajom sebe iznutra. Najvažnije je povjerovati u svoju istinu i ono što jesmo jer konjukcija Jupitera i Neptuna pokreće želju da spojimo sve ono što se dešava izvan nas sa onim što već postoji u nama.

Pravo je vrijeme da pustite i pošaljete energiju koju od svemira želite u budućnosti. Osjetićemo i energiju Riba, koja vlada romansom, muzikom, filmom, pop kulturom, umjetnošću, kreativnošću, intuicijom i duhovnošću. Ova konjunkcija će pokrenuti veliku transformaciju u kulturi koja će se razvijati tokom 166 godina, kada će se ove dvije planete ponovo sresti u znaku Riba. Ovaj astrološki događaj je početak nove faze u svim oblastima vladavine Riba – naše kreativne strane će moći evoluirati u nešto potpuno novo.

Pročitaj

Možemo reći da spajanjem energija Jupitera i Neptuna u znaku Riba ulazimo u novu eru. Osjetićemo da se stvari spajaju i usmjeravaju nas prema našoj višoj svrsi u životu. Dobre vibracije su svuda oko nas, a inspiracije da slijedimo ono o čemu smo godinama sanjali neće nam nedostajati. Bavićemo se ciljevima koji su bliski srcu.

Da bismo na najbolji mogući način iskoristili ovu čarobnu povezanost na nebu u našim ličnim životima potrebno je njegovati mir. Jupiter je tu da nam otvara vrata da lakše uđemo u dimenziju očekivanja sebe i onog najboljeg za sebe, a Neptun je tu da nam potvrdi koliko vrijedimo i kako samo ljubavlju prema sebi i drugima možemo da napravimo iskorak ka sebi i izvan sebe.

Vrijeme je da sve što je vezano za strahove, traume i sve što ima veze sa prošlošću, prihvatimo kao prošlosti i velikim korakom nastavimo dalje prema svom cilju.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum