Trenutno čitaš
Kompletirana prva faza 10. Fresh Wave Festivala!

Kompletirana prva faza 10. Fresh Wave Festivala!

Jubilarni 10. Fresh Wave Festival okupiće od 11. do 13. avgusta na mističnoj i jedinstvenoj banjalučkoj tvrđavi Kastel najtraženija regionalna muzička imena, a listi potvrđenih izvođača pridružuju se: Buč Kesidi, Senidah, Vojko V. Kukus, Z++, After Affair, Mladen Tomic, Sinisa Tamamovic, Coeus, Woodie i Nebs Jack!

Jägermeister LIVE bina jubilarnog Fresh Wave Festivala biće poprište izliva nevjerovatne energije jer će ugostiti neka od najtraženijih regionalnih muzičkih imena: Buč Kesidi, Senidah, Kukus, Z++, Vojko V. i to je tek spisak  prve faze potvrđenih izvođača predstojećeg, jubilarnog Fresh Wave Festivala!

Buč Kesidi su u centru pažnje regionalne festivalske publike još od pravog podviga, održavanja 5 koncerta za redom, sa samo jednim danom pauze, tokom septembra prošle godine na istoj bini u Zagrebu, što će ostati zabilježeno kao nešto što se bendovima sa ovih prostora još nije dogodilo, a što dovoljno govori o posvećenosti ovog sastava da istraju u kvalitetnom i u svakom smislu pažnje vrijednom radu!

Nakon dva albuma Posesivno-ospulsivni hospul iz 2016. i Euforija iz 2019. godine, najavili su novi materijal, kojeg će publika Fresh Wave Festivala eksluzivno, predstojećeg ljeta, konzumirati na desetom izdanju festivala!

Poslije sjajnih nastupa na nekim od vodećih regionalnih festivala proteklog ljeta, Senidah nastavlja svoju festivalsku priču i to premijerno, ovog ljeta, na jedinstvenoj tvrđavi Kastel. Apsolutna rekorderka po pažnji koju privlači kod regionalne publike, za kratko vrijeme je od klupskih podijuma stigla na velike festivalske bine, a publici na banjalučkoj tvrđavi Kastel predstaviće repertoar koji ju je već plasirao na sam vrh liste najpoželjnijih izvođača u ovom dijelu svijeta.

Foto: Fresh Wave

Senidah je u ovoj 2022. godini odlučila da svoje velike nastupe, koji mnogi sa nestrpljenjem očekuju, obogati uz pratnju višečlanog benda, što donosi kompleksnije i uzbudljivije aranžmane pjesmama, koje su na regionalnim top listama obilježili najviše pozicije u posljednjih nekoliko godina!

Nakon nezaboravnog i fantastičnog nastupa splitske vendete Vojka V. na prošlogodišnjem izdanju festivala sigurni smo da bi nam festivalska publika itekako zamjerila da se na LIVE bini jubilarnog, desetog Fresh Wave-a ne reprizira takav spektakl!

Po prvi put na tvrđavu Kastel, predstojećeg ljeta stižu i Kukus i Z++!

Kukus Klan ili skraćeno Kukus predstavlja trap trio koji su za svega nekoliko godina “napucali” diskografiju sa mnoštvom albuma i singlova, a za svoju muziku nabrali popriličan broj nominacija i značajnih regionalnih nagrada! Osim toga sa svakom novom pjesmom ruše rekorde na mrežama, a singl “Sve ili ništa”, koji se našao u soundtrack-u za film Južni Vetar 2 bilježi milionski auditorium!

Zvonimir Husnjak a.k.a. Z++ sa dva studijska albuma i desetak singl izdanja zapečatio je svoje mjesto na regionalnim festivalima, a svoj nastup predstaviće ovog ljeta i publici Fresh Wave Festivala i to na premijernom nastupu u gradu na Vrbasu. Njegov “Kabriolet” će da nas vozi lagano predstojećeg avgusta LIVE binom FW10!

Program na Energy bini festivala ali i na Main bini FW10 već je okupio dobro poznata regionalna DJ imena, a u Fazi 1 objavljujemo da su svoje nastupe predstojećeg ljeta potvrdili: Mladen Tomic, After Affair, Sinisa Tamamovic,  Coeus, Woodie i Nebs Jack!

Foto: Fresh Wave

Dobro je poznata priča jednog od residenta festivala Mladena Tomića, koji osim što je suvlasnik etikete Night Light Rec. važi za u svijetu jednog od najkvalitetnijih producenta i izvođača elektronske muzike iz BiH! Njegovi setovi uvijek su zapaženi i tako je već godinama, a kroz Atomic akademiju Mladen sa nadolazećim DJ zvijezdama radi ono što zavređuje duboki naklon i svako poštovanje! Ako tome dodamo i njegov Radio show Get Connected jasno je da se radi o izvođaču koji se nesebično i uvijek sa puno posvećenosti predaje svijetu!

Pročitaj
Practical magic film

DJ dvojac After Affair u regionu važe za majstore back2back setova, kojim obiluju uvijek svježa izdanja, posebna vještina miksanja, kojom se fantastično nadopunjuju i neukrotiva euforija, koja se ogleda u isčekivanju svake naredne trake koja će se u tim setovima naći. After Affair uvijek prate fanovi koji ove izvođače izdižu u sferu onih koji su nosioci urbane kulture na regionalnoj sceni.

Drugi dio suvlasničkog dvojca Night Light Rec. Siniša Tamamović, jedan je od “najuzbudljivijih BiH izvođača”, kako ga karakterišu u londonskim klubovima, koji je respektabilnu karijeru oko globusa gradio istančanim setovima u kojima se nerijetko nađu i izdanja koja potpuno oduševe publiku, što govori puno o posvećenosti sa kojom prilazi ne samo nastupima već i produkciji i predstavlja auru beskompromisnosti koja ga već godinama okružuje!

DJ Woodie je na sceni toliko dugo da je sa punim pravom dobio interni nadimak Papa Woo, kojim mu se odaje posebna vrsta poštovanja, koju bez ikakve sumnje i zaslužuje! S obzirom na činjenicu da je jedan od pionira elektronske muzike u BiH, itekako zaslužuje mjesto na jubilarnom izdanju festivala, a njegova sposobnost koja mu omogućava da je uvijek par koraka ispred publike, uvijek gađajući u centar onog što publika želi da čuje i nakon toliko godina čini ga jednim od najzanimljivijih izvođača elektronske muzike u regionu.

Foto: Fresh Wave

Coeus je i daleko ranije nego što je prepoznat za nesumnjivi kvalitet kojeg posjeduje, od strane čuvene etikete Afterlife, važio za prospekta koji će na svjetskoj elektronskoj sceni uraditi mnogo! Ovo se proročanstvo iz dana u dan ispunjava, a nakon zapaženog nastupa na prošlogodišnjem izdanju Fresh Wave Festivala potpuno je logično da ga vidimo među izvođačima koji će obilježiti jubilarni Fresh Wave!

Jedan od osnivača i rezident DJ Fresh Wave Festivala, idejni tvorac jedinstvenog plesnog koncepta Art Of Emotions – Nebs Jack, dugi niz godina je prepoznatljivo ime na regionalnoj elektronskoj muzičkoj sceni i svakako jedno od onih najuticajnijih iz Bosne i Hercegovine kad govorimo o elektronskoj muzici uopšte! Nebs Jack je bez sumnje gospodar najveće festivalske bine FW-a, koju je dijelio sa ikonama svjetskog elektronskog zvuka i na kojoj je ostavio neizbrisiv trag, koji je iz godine u godinu sve vidljiviji i značjniji i na globalnom nivou!

Uskoro će se u prodaji naći i najpovoljnije, trodnevne festivalske, Early Bird ulaznice i to u ograničenom broju, namjenjene najbržim fanovima najvećeg muzičkog festivala u BiH!

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum