Trenutno čitaš
Koji triler će obilježiti hladnije dane na Pickbox NOW?

Koji triler će obilježiti hladnije dane na Pickbox NOW?

Ana Ivanović Natural Performance
Ana Ivanović Natural Performance

Glava (The Head) jedna je od onih serija koje će oduševiti sve ljubitelje napetih i neočekivanih zapleta. Ova psihološka drama s razlogom je postala najveći uspjeh jedne od vodećih evropskih produkcijskih kuća Mediapro Studio, a prema časopisu Variety riječ je o jednoj od najboljih međunarodnih serija u 2022. godini.

Odlična glumačka postava stvorila je napetost trenucima neznanja, stavljajući gledaoce u položaj da otkrivaju istinu očima pojedinih likova i njihovih sjećanja.

The-Head-(2)
Foto: Pickbox

Prva sezona već je dostupna na streaming-servisu Pickbox NOW, a druga se premijero počela prikazivati 10. novembra.

Radnja serije prati tim naučnika koji odluči provesti zimu na Antarktici, no tragično strada pod sumnjivim okolnostima. Jedina preživjela osoba mlada je doktorka Maggie, ali ona nema nikakvih sjećanja. Drugi dio tima pokušava razotkriti šta se dogodilo i pratiti tragove ubice. Ubrzo postaje jasno da samo jedan čovjek može doći do istine, Johan Berg.

Pročitaj

The Head
Pickbox

Glumačka ekipa iz cijeloga svijeta uključuje Álvara Mortea, zvijezdu španjolske serije La Casa de Papel, kao Ramona Lazara, Johna Lyncha kao doktora Arthura Wildea i Katharine O’Donnelly kao doktorku Maggie Mitchell. Kako bi serija dala svježu perspektivu novom poglavlju, u drugoj sezoni serije glumačkoj ekipi pridružuje se 20 novih glumaca iz deset različitih zemlja.

Jorge Dorado, koji se vraća kao reditelj serije, ističe kako nova sezona dublje istražuje likove, a  djelomično je snimljena na stvarnom teretnom brodu dugom 150 metara, smještenom u tenerifskoj luci.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum