Trenutno čitaš
Koala Kolač je slatka radionica gdje nastaju neodoljive poslastice

Koala Kolač je slatka radionica gdje nastaju neodoljive poslastice

Indomie
Indomie

Bezbroj puta smo se uvjerili da društvene mreže imaju mnogo prednosti, a to dokazuje i činjenica da smo nedavno na Instagramu pronašli na profil pod nazivom koalathekolac koji nas je oduševio izgledom poslastica, a ni ukus nije ništa manje očaravajući.

Foto: Ivana Divljan

Riječ je o profilu Kola Kolač iza kojeg stoji Ivana Divljan, kojoj je pravljenje eksperimenata po kuhinji uvijek bio izazov, Vremenom je ozbiljno zakoračila u svijet slatkiša, pa se njen hobi pretvorio u veliku ljubav i strast. Koala je jedan mali lokalni brend koji stvara nesvakidašnje poslastice, punog ukusa i odličnog kvaliteta.

Foto: koalathekolac/Instagram

U našem online razgovoru Ivana nam je otkrila da je do stvaranja ovog brenda došlo spontano, tako što je jedan mladi bračni par odlučio da želi da se oproba u svijetu preduzetništva i stvara svojom maštovitošću i kreativnošću nešto novo, drugačije i kvalitetno, a ljubav prema kuhinji je prevagnula i tako je nastao slatki svijet u radionici Koala Kolač.

“U našoj radionici kreiraju se kolači dostupni svaki dan za ponijeti, a ono što je naša primarna djelatnost jesu narudžbe po mjeri. Bilo da je to tortica, poklon kutija mix kolača ili slatki ketering za sve vrste događaja. Sve naše poslastice mogu da se personalizuju i uklope u temu i želju klijenta”.

Foto: koalathekolac/Instagram

Svoje kulinarsko umijeće, Ivana i njen suprug, odlučili su da dijele putem društvenih mreža želeći da naprave nešto drugačije i posebno u čemu su zaista i uspjeli, a onda se dogodila ekspanzija sa neiscrpnim idejama i maštarijama koja je donijela mnoštvo slatkih proizvoda od kojih je svaki pravo malo umjetničko djelo. 

“Tradicionalni kolači su u trenutku kada smo se mi odlučili početi baviti ovim poslom bili dostupni svuda, dok kolači ovog tipa koje mi izrađujemo nisu bili tako česti, pa se korak ka biznisu sa modernim poslasticama zaista pokazao kao pravi poziv i izbor”.

Foto: koalathekolac/Instagram

Kreativnim dušama iz ekipe Koala Kolač nije teško pronaći inspiraciju, u prirodi, u svemu što vide oko sebe, ali ipak kažu da inspiraciju najčešće pronalaze u ljudima sa srcima punim ljubavi, koji su njihovi vjerni kupci, ali i kod nekih cijenjenih šefova koji se bave ovim poslom, a pored toga eksperimentišu sa ukusima sve dok ne dođu do dobitne kombinacije, navodi Ivana. 

Foto: koalathekolac/Instagram

U slatkoj, kreativnoj radionci gdje nastaje prava magija Ivana ističe da je univerzalan recept za sve kolače, mnogo grama ljubavi, nekoliko milimetara sreće i na kraju se napravi kolačić pun ljubavi, a kada smo je pitali koji je njen omiljeni kolač nije mogla da se odluči.

“U našoj ponudi imamo razne vrste proizvoda, za sve gurmane. Homemade francuski macaronsi su jedna od naših prvih poslastica i specijaliteta, dok naš čokoladni mafin razbija predrasude o mafinu kao suvom kolaču, preko raznih kremastih mus deserata od bijele, crne čokolade, pistacija i slično. Tu su i oni jednostavniji kolačići poput plazma kuglica (cake pops), dok je naš desert u čaši sa 3 vrste čokolade zaista desert za prave čokoljupce. Svi deserti su homemade i ne koristimo nikakve prečice, od bademovog brašna do raznih krema i filova. Poslastica koju ja trenutno najviše jedem je naša sirova/vege mini tortica na bazi lješnika, kokosa, čokolade i banane, ali to se svakako mijenja jer često na meni ubacujemo nove deserte”.

Foto: koalathekolac/Instagram

Ukoliko i ti želiš probati neku slasticu iz radionice Koala Kolač, sve informacije možeš pronaći na Instagram i Facebook profilma. 

Pročitaj

 

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum