Trenutno čitaš
Knjiga koju željno iščekujemo u 2024. godini

Knjiga koju željno iščekujemo u 2024. godini

poslednji san

U svijetu književnosti, svaka godina nosi otkrića novih priča, nevjerojatnih avantura i dubokih promišljanja kroz stranice knjiga koje će obilježiti našu imaginaciju. 2024. godina nije izuzetak, jer je već sada najavljeno nekoliko književnih djela koja su podigla veliku prašinu i uzburkala maštu ljubitelja knjiga.

Književna djela poput “Proročice”, Margaret Atwood i “Until August”, Gabriel García Márquez obećavaju da će nas povesti na putovanje kroz nepoznate svjetove, razotkriti tajne, inspirisati i podstaknuti na razmišljanje. Ali, osim ovih naslova ono što željno iščekujemo je roman Pedra Almodovara “Poslednji san”.

“Poslednji san” (The Last Dream) je roman španskog reditelja i scenariste. Književno djelo predstavlja Almodóvarov prvenac u svijetu književnosti, čime je prešao iz filmskog svijeta u literarni. Knjiga je izdana 2022. godine i predstavlja emotivnu priču o životu, ljubavi i umjetnosti, prepletenim kroz priču glavnog lika, glumca koji se prisjeća svoje prošlosti i svojih iskustava u svijetu filma, a kod nas ova knjiga stiže zahvaljujući izdavačkoj kući Laguna.

Pročitaj

Kroz dvanaest priča ove knjige iz različitih razdoblja od kraja šezdesetih pa sve do danas imaćemo uvud u evoluciju Almodovara kao umjetnika i njegovog intimnog svijeta. Sa zadivljujućom lakoćom, autor omogućava čitaocu da zaviri u svoj um i srce. On dijeli svoja razmišljanja, iskustva, raspoloženja, radosti, razočaranja, fobije, eksperimentalna pretraživanja. Ovo djelo je više od autobiografije, pisano filmskom stegnutošću, ekspresivnošću i suptilnim humorom, a predstavlja autoportret originalnog stvaraoca koji je strastveno odan ne samo kinematografiji već i pisanju.

Vjeran sebi, Pedro Almodovar uzbuđuje i provocira nesvakidašnjim idejama, neočekivanim obrtima i snažnim prijedlozima.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum